Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sisi 04 a Didi

26. 1. 2017

sisi350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Sisi je krásná mourovatá kočička. Spolu se svými sourozenci zůstala na zahradě jednoho domku v Kosticích - babička zemřela a děda, který koťata kočce vždy utratil je nedovedl pochytat  tak zdárně přežila. Nahlásila nám to jeho sousedka. Kočku mámu jsme vykastrovali a koťata si vzala sousedka do dočasné péče, než jim najdeme domov. Zajišťujeme jim krmivo, koťata jsme očkovali a později budeme i kastrovat. Nevhodná jako jedináček. 16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byla Sisi umístěna do Brna, do bytu, ke kočce.
Další fotky zde.
Sisi byla adoptována na dálku - její adoptivní rodina nechce být jmenována. Děkujeme!

wiky200.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2015
Umístění:
depozitum Hrušky

Wiky je krásný bílomourek. Spolu se svými sourozenci zůstal na zahradě jednoho domku v Kosticích - babička zemřela a děda, který koťata kočce vždy utratil je nedovedl pochytat a tak zdárně přežila. Nahlásila nám to jeho sousedka. Wiky je pohodový, mazel. Wiky bude kamarád i s vaším psem! 11.1.2017 byl Wiky umístěn do Brna, do bytu k Sisi. 25.1.2017 - Mysleli jsme si, že když Wiky nebude ve velké skupině koček a nebude muset bojovat o přízeň, tak že se s jednou kočkou snese, ale ne - Wiky Sisi šikanoval a musel zpátky a hledáme mu domov jako jedináčkovi.

Další fotky zde.

Wiky byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Anička Nádeníčková z Brna Jehnic a kocouři Moris Mýval a Márty Mourek. Děkujeme!

didi300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2016
Umístění:
depozitum Hrušky
Kočičky Bája a Didi byly nalezeny v bytě v Hodoníně, který museli opustit feťáci a neplatiči. Odstěhovali se a kočičky tam ponechali. Didi je milá a mazlivá kočička. 26.1.2017 - Didi byla umístěna k Sisi místo Wikyho.

Další fotky zde.

 

 

Zprávy z nového domova:

17.4.2016
Dobrý den,
zasílám první fotky z nového domova. Sisi hned po příchodu vylezla z přepravky, rozkoukala se a zalezla pod postel, kde byla až do dnešního poledne. Okamžitě se z ní stala neskutečná mazlivka, lehá si na záda a chce drbat bříško. V jednom kuse vrní. Prakticky hned tu byla jak doma, tak jsme ji nebránili v seznámení se s druhou kočkou. Našlapují kolem sebe, občas zasyčí, ale nijak na sebe neútočí, neježí se, tolerují se. Vše pod naším bedlivým dohledem :-)
Děkujeme a budeme vás dále informovat
Domča a Marcel

sisi350.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.4.2016
Dobrý den,
po týdnu se ozýváme s aktuálním hlášením. Sisinka nám dělá obrovskou radost, je mazlivá, hravá a velmi hodná a zvědavá. Krade houbičky a drátěnku na nádobí, strká hlavu pod kohoutek a opravdu se s ní člověk nenudí :-) Spokojeně jí vše, co dostane do misky. Soužití s druhou kočkou je bezproblémové. Sisi ji stále nahání a chce si hrát, přikládáme aktuální foto.
Zdravíme
D & M

3.5.2016
sisi.jpgDobrý večer,
po určité době se opět ozýváme a hlásíme, že se máme stále lépe a lépe. Je neskutečný mazel, až máme někdy pocit, že je plyšová. Jen ji musíme krotit v jídle. Pravděpodobně je to dáno i druhou kočkou a má obavu, že na ní nezbude, byť mají každá svou misku, ale je jim to úplně fuk :-)
Jak se říká, lepší, než kočka, jsou dvě kočky a proto teď zvažujeme třetí :-)
Mějte se dobře
M.

4.7.2016
Dobrý den,
po delší době se opět hlásíme a zasíláme foto. Sisi je k nám úplně neskutečná, neustále se chce mazlit, chodí za náma jak pejsek, spí nám každou noc u nohou. Problém trochu je, že s původní kočkou nejsou největší kamarádky, občas právě naopak. Stará kočka si vymezuje svůj prostor syčením a vrčením, ale to Sisi vůbec nebere v potaz a občas ji zběsile nahání po celém bytě. Když pije, tak ji bez problému skočí na záda, číhá na ní, když jde ze záchodu. Máme za to, že to bere jako hru, ale má to za následek, že stará kočka občas močí a kálí na knihovnu a podobně.
Popravdě si nyní nevíme moc rady. Napadla nás varianta pořídit Sisi kočičího kamaráda, aby měla vyžití, které očividně potřebuje, aby si měla s kým hrát. Co si o tom myslíte? Na vašich stránkách jsme se dočetli o Bachových kapkách, které jsme vyzkoušeli, ale bez viditelného výsledku ...
A jedna pozitivní zpráva - nechali jsme zasíťovat balkón a oběma se tam moc libí, viz foto :) Děkujeme za vaše rady.
S pozdravem
M.

Odpověď:
Dívali jsme se na fotky a vaše kočka leží společně se Sisi, to nedělají kočky, které se nesnáší. Není vaše kočka nemocná? Zkuste ji vzít na veterinu.

19.7.2016
Dobry den,
zasilam aktualni info. Vysetreni na veterine dopadlo dobre, kocka je naprosto zdrava. Doktor udelal testy a sono a dle jeho zaveru je kocka jen vystresovana. Zadrzuje v sobe mnozstvi moci a stolice, jinak zadny zdravotni problem. Co myslite? Sisi je naprosto uzasna a v zadnem pripade se ji nechceme vzdat. 

24.7.2016
Dobry den,
co se tyka Wikyho, tak je to moznost, kterou zvazujeme, ale nejsme si jisti. Jde nam o to, ze nechceme, aby si u nas zvykl a my na nej a pak se ho nedejboze museli zbavit. Pro vsechny by to nebylo moc prijemne. Od veterinare nam bylo doporuceno zkusit Feliway. Je to sprej do zasuvky co siri kocici feromony, tak uvidime. Ja bych byl pro, zkusit třetí kočku - Wikyho, ale partnerka zastava tu rozumovou cast nasi domacnosti :-)
Jsme s pozdravem
M. 

Kočička byla skutečně nemocná a zemřela na selhání ledvin. Sisi, ale potřebuje kamaráda a tak za ní odjel Wiky, její sourozenec.

Nové zprávy po příjezdu Wikyho:

14.1.2017
Dobrý večer,
poprvé se hlásíme, jak to u nás vypadá.
No, nevypadá to úplně nejlépe. Přes den, když jsme v práci, jsou od sebe odděleni. Na noc a teď o víkendu je necháváme volně. První dny to vypadalo dobře, Sisi sice skoro pořád vrčela, ale postupně to ustávalo a Wiky se zde zabydlel zcela bez problémů. Nyní vrčí o dost míň, zato Wiky se pěkně rozjel.
Je to neskutečný mazel vůči nám, ale strašný tyran k Sisi - nahání ji a útočí na ni. Mazlí se s námi na posteli, spokojeně vrní a z ničeho nic Sisi zaútočí na krk. Sisi dnes celý den strávila schovaná v úkrytu, bojí se a je celá nesvá. Dáme tomu samozřejmě ještě šanci, ale vidíme jak moc se změnila. Dnešní noc je budeme držet odděleně. Zasílám par fotek. Budeme vás dále informovat ...

Misto Wikyho přijela Didi:

28.1.2017
Dobrý den, Petro,
musím podat rychlé hlášení k Didi. Je dokonalá! Neskutečně umazlená, roztomilá a hodná. Trochu jsme se báli jak na ni bude reagovat Sisi po špatné zkušenosti s Wikym, ale už jsou nerozlučné. Dokonce jsem je dnes přistihl jak si olizují ouška :-) Řekl bych, že za tři dny co tu je, je to neskutečný :-) Foto zašlu co nejdříve, nejdou vyfotit, jsou to teď divočky :-) Děkujeme moc!
Marcel a Dominika

didi.jpg11.9.2019
Dobrý den,

po dlouhé době se ozýváme a připojujeme fotky holek. Bohužel, máme také špatnou zprávu. Didi se chronické záněty dásní nezlepšily ani po vytrhání zubů. Už jsme pro ni nemohli nic dalšího udělat a tak se ve středu ze Sisi stal zase jedináček. Naštestí má jednoho malého lidského parťáka a na cestě jednoho kocourka.
S pozdravem D a M a A a Sisi

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 17. 4. 2016 20:19)

Tak to je paráda!Moc,moc štěstíčka všem a krásný,dlouhý život oběma kočičkám v Brně u hodných lidiček!Sisinko,měj se krásně!