Jdi na obsah Jdi na menu
 


Světlanka a Stázička a Pralinka 02

1. 3. 2018

svetlanka250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2014

Světlanka je jedno ze tří koťátek, která se našla v Dol.Bojanovicích v zahradě - jestli je tam přinesla kočka nebo odložil majitel, to nevíme, ale koťátka měla asi 6 týdnů, byla hladná a podchlazená. Dvě to nepřežila a zůstala jenom Světlanka. Je to úžasná kočička a velká mazlivka a protože jí kočičí máma moc chyběla, dodnes si cucá pacičku, tak jako miminko prstíky. 9.10.2015 byla Světlanka umístěna spolu se Stázičkou do domku se zahrádkou v Hodoníně.

Další fotky zde.

Světlanka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Jana Kosňovská. Děkujeme!

stazicka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2014

Stázička je černobílá kočička drobného vzrůstu, když k nám přišla byla velmi podvyživená a nemocná. Přivezl ji pán, který ji sebral ve Veselí nad Moravou romským dětem, které s ní velice špatně zacházely a házely si s ní u kontejnerů. Stázička je velmi milá a mazlivá, ale větší množství koček moc nemusí, je z nich nervózní, ale jedna kočka by jistě nevadila a zvykla by si. Stázička má chronicky nemocné oči. 9.10.2015 byla Stázička umístěna spolu se Světlankou do domku se zahrádkou v Hodoníně.

Další fotky zde.

Stázička byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byl Petr Kapoun, Josef Nekula a kocourek Uhlík. Děkujeme!

pralinka250.jpegKočka, kastrovaná, nar. 6/2013

Pralinku se jejími sourozenci odložil někdo v krabici za obchod v sousední vesnici. Koťátka měla asi 4 týdny, bohužel přežila jen Pralinka. Už je z ní krásná dospělá kočička s pěknou kresbou. Je milá, mazlivá, ale opakovaně nemocná.
16.1.2015 - Pralinka má chronický zátět dýchacích cest, téměř trvale hnisavou rýmu, bere léky a asi zůstane u nás.
11.10.2015 - Pralinka byla od nás přesunuta do dočasné péče v Hodoníně ke Světlance a Stázičce. Pralinka je chronicky nemocná, nikdo ji nechtěl a u nás v útulku to není pro žádnou kočku ten pravý domov. Pralince tady bude mnohem lépe a je pravděpodobné, že se zlepší i zdravotní stav, děkujeme! 1.3.2017 - Pralince se stala dočasná péče domovem trvalým.

Další fotky Pralinky zde.

Pralinka byla do 01/2015  adoptována na dálku - její  adoptivní rodina byla Jarmila Luňáková a Jiří Míšek a kočičáci Aicha, Malý, Pipi a Keksík. Moc děkujeme!

28.10.2015
Pralinka byla
adoptována na dálku - její  adoptivní rodinou byla až do 1.3.2018 Romana. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

12.10.2015
Včera odjela do nového domova mourovatá Světlanka a černobílá Stázička. Když některá naše kočka najde nový domov, máme vždycky velkou radost, ale tentokrát ta radost byla opravdu velká, protože Stázička má chronicky nemocné oči a takové kočce se hledá domov velice těžko.

Když dnes přijela nová majitelka Světlanky a Stázičky vrátit přepravku, zkusila se Naďa zeptat, jestli by si paní ještě nevzala Pralinku. Pralinka je velice milá a umazlená mourečka, která má chronické onemocnění dýchacích cest a téměř trvale má rýmu. Domov se jí nedařilo najít a bylo v podstatě jisté, že zůstane trvale u nás. Paní nebyla proti, ale řekla, že tři kočky finančně nezvládne. V tu chvíli bylo rozhodnuto - Pralinka zůstane naše, ale přestěhuje se ke Světlance a Stázičce! Bude mít opravdový domov, kde se jí dostane větší pozornosti a mazlení, bude mít svou paničku o kterou se nebude muset dělit s dalšími padesáti kočkami a v neposlední řadě, je docela možné, že se i zlepší její zdravotní stav.
Pralinku po celou dobu až do 1.3.2018 podporovala na dálku Romana. Děkujeme!

Za každý nový domov pro naši kočku jsme velice rádi, ale vzít si dvě chronicky nemocné kočky, které nikdo nechce a poskytnout jim domov - to tedy klobouk dolů. Moc za holky děkujeme!

 

11.10.2015
Dobrý den,
Pralinka je moc hodná a spokojená, její příchod pomohl i Světlance  - sklidnila se a teď je nejodvážnější, všude vleze... Stázička je taky hodná, ale málo žere.
Světlanka - Komači, Stázinka - Tavara, Pralinka - Akiko.  Japonské básnířky, dcera vystudovala japanologii B.

4.11.2015
Dobrý den,
kočičky dostaly hned nová jména podle japonských básnířek. Stázička se jmenuje Tavarka (Tavara Mači), Světlanka je Komači (Ono No Komači) a Pralinka je Akiko (Josano Akiko), na jména už hezky slyší.
Největší nezbeda je Komači - Světlanka, všechno ji zajímá, nejraději si hraje s šípky, které suším, chytá je ve vzduchu, honí po všech pokojích...
Akiko - Pralinka se k ní občas přidá. Oko už má v pořádku, zdá se mi, že i lépe dýchá...
Tavarka - Stázička se jich straní, ale nevynechá ani jednu příležitost si vylézt na klín a mazlit se. Jakmile to zjistí Komači, už je tu taky a vyžďuchá ji zadkem (je opravdu mazaná). Když se přidá i Akiko, ruce mi nestačí, ráno vstávám o 10 minut dřív, abych je vymazlila.
V sobotu to bude měsíc, tak se chystáme na první venčení, jsem moc zvědavá, jak budou reagovat na zahradu, nafotím a pošlu fotky.
Mějte se hezky! :-)
B.

21.11.2015
Dobrý den,
teď jsem měla nějaké fofry a nestíhala. Píšu tedy opožděně - zpráva z prvního venčení:
Na začátku listopadu to byl měsíc, co si naše tři kočičky zvykaly na nový domov. V neděli se udělalo krásně, tak jsme si řekli, že vyzkoušíme jejich reakce na zahradu.
Tavarka (Stázička) neměla vůbec žádné obavy, hned se pustila do prozkoumávání okolí a od té doby chodí ven, při sluníčku se hřeje na stříšce, prolízá zahradu a na zavolání se hned vrátí.
Komači (Světlanka) sice vylezla, ale nejdál asi metr od dveří, které musí být pořád otevřené, to si kontroluje a hned prchá domů.
Akiko (Pralinka) vše pozorovala z bezpečné vzdálenosti obyváku a pak se pro jistotu schovala a už nevylezla.
Každý den odpoledne to zkouším... Tento týden ohromný úspěch, Akiko sama vyšla před dveře a rozhlížela se. Když jsem přivřela dveře, muselo si celé okolí myslet, že vraždím kočku. Spustila tak žalostný nářek, Komači se přidala... No, a zatím se drží jen u dveří. Strach, že by mi tedy utekly, opravdu nemám!!!
svet200.jpg
Někdy je s nimi fakt práce (všude vlezou, shodí - ubrus na stůl už asi nebudu potřebovat, vytáhnou... pořád něco uklízím, zametám, krmím, dávám léky, čistím a mažu...), ale jsou úžasné! Je s nimi i spousta legrace. Děkuji za ně! :-)
B.

23.12.2015
Veselé Vánoce vám i všem kočičkám (což my teda máme), hodně zdraví, štěstí a lidiček, kteří si budou brát kočky, v novém roce přeje
Ivana a Venda B., Akiko, Komači a Tavarka (ta se nechtěla fotit a leží spokojeně u cukroví) :-)

20.2.2016
Dobrý den,
posílám pár fotek, je vidět, že se opravdu nenudíme.
Stázička je po lécích úplně v pohodě, řádí jak černá ruka - na všechny skáče, všude vyleze, všechno vytahá... Pralinka byla taky hodně jiná, hrála si, přidávala se k lumpárnám těch dvou. ale od včera se mi zdá, že jí opět začíná téct sopel. Budu to sledovat a příští týden zavolám.
Mějte se hezky Vy i Vaše kočičky. B.

12.4.2016
Se mnou a s otevřenými dveřmi se každý den s chutí venčíme... :-)
B.

pralinka350.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.5.2016
a250.jpgDobrý den,
tak u nás velké změny! Jak se udělalo teplo a hezky, kočky změnily názor a jsou celé dny venku, vyhřívají se na sluníčku, pomáhají mi na zahrádce... Zatím se drží jen na dvoře a se mnou, tak doufám, že to tak i zůstane.
Nechcete se na nás přijet podívat? Rády Vás uvidíme :-)
B.

 

30.5.2016
Před dvěma týdny se Světlanka nevrátila domů. Je to záhada, protože se všechny tři kočky zdržovaly převážně na zahradě u domu. Přes veškeré intenzivní hledání a dotazování sousedů se Světlanka neobjevila. Je nám to líto.

Pralinka je nejspokojenější venku v trávě...
Stázička raději lašuje a vymýšlí...
Světlanka se nenašla, moc mi chybí, snad se má aspoň dobře.
B.

13.6.2016
I když jsme pořád smutné, máme i veselo ... Hrajeme si na trika, sušené bylinky nebo klávesnici :-). Zde.

B.

23.6.2016
Super zpráva:
Světlanka se našla! Díky letáčkům, pán z konce ulice zavolal, že tam včera přišla vyhublá mourečka, paní majitelka tam dnes šla a málem ji nepoznala, až si začala cucat pacičku, což Světlanka dělá od malička. Nevíme, proč netrefila domů, vypadá to, že musela být někde zavřená. Aspoň jednou, to dobře dopadlo, paní majitelka říkala, že si to vymodlila.

12.7.2016
Dobrý den,
konečně jsem se dostala k tomu, abych poslala nějaké fotky z radostného setkání. Světlanka už přibrala, už jí nejsou vidět žebra...
svetlanka-250.jpg
Holky ji hezky přivítaly a vypadá velice spokojeně a šťasně. Drží se víc doma, ale je i na zahradě s Pralinkou. Je hodně umazlená, nevynechá příležitost si na mě vyskočit a žužlat packu.
Doufám, že už jsme ten její osud přesvědčili, že patří k nám :-)
Přeji hezké dny a samé spokojené kočičky.
B.

Další fotky z nového domova  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DOBŘÍ LIDÉ,ŽIJÍ.....

(Daniela se svou kočkopartou, 4. 3. 2018 13:28)

a to je moc dobře!!!!!Pralinko, přejeme krásný,dlouhý a spokojený život mezi svými!!!!

Krásná zpráva!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 24. 6. 2016 21:56)

Jediné-radost,že se Světlanka vrátila domů a je zase mezi svými!!!!Světluško,už se nikdy netoulej!!!

hurááááááááááááá

(daajs, 24. 6. 2016 12:12)

konečně nějaká krásná zpráva na víkend

Ty cikánský spratky nebudu raděj komentovat!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 10. 10. 2015 21:28)

Nemůžu tuto svoloč vystát,ani kdyby se chovala sebelépe,ale když ještě ubližují zvířatům,tak bych.....ále opravdu raděj pššššššttttttt...
Oběma krásným kočičkám moc přeju krásný domov,hodné lididčky a dlouhý,zdravý život!

Re: Ty cikánský spratky nebudu raděj komentovat!

(Evelína, 11. 10. 2015 18:15)

Naprostý souhlas s Vámi ve všem!Kočičkám vše nejlepší,cikánům zmar!

Stázička a Světlanka

(Mirka L., 10. 10. 2015 17:05)

Hmmm,děti si s kočičkou házely u kontejnerů...??
Raději nebudu komentovat......
Jste obě milé a krásné a tak jen popřeji dlouhý a šťastný život u hodných lidí a už žádné trápení!