Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tali

5. 7. 2024

t3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2023
Umístění:
depozitum Hodonín I.

21.3.2024 - Dnes ráno v Hodoníně před domem, kde máme depozitum nalezena přepravka zabalená do igelitu a v ní mourovatá kočička ...Takto se zbavujete kočky? A víte, že se jedná o trestný čin opuštění zvířete? Co kdybyste se nám člověče ozval, abychom se mohli domluvit na vašem měsíčním příspěvku pro kočičku? 28.5.2024 - Tali je stále ve velkém stresu. To se velmi často stává, když kočka přijde o domov a dostane se mezi velké množství koček. Je proto oddělena, sama ve voliérce, vůbec se to nelepší a naléhavě potřebuje nový domov bez koček. 5.7.2024 - Tali dnes odjela do nového domova, do bytu v Hodoníně, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Tali byla adoptována na dálku - na krmivo přispívali Petra, Maruška a Danielka a kočičáci Nikiček, Nelička, Ibišek a Mini. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

7.7.2024
Dobrý den,
Talinka se přemísťuje po bytě, hlavně v noci. Včera půl dne spala v jedné z poliček podstavce pod televizí, v noci, když jsem šla na záchod, ležela na chodbičce blízko WC, ale neutekla. Ráno tam bylo načurané. Horší je to s jídlem. Včera jsem jí dala do misky pár lžiček tvarohu, když jsem se vrátila od Vás, bylo tam něco málo ulízané. U granulí nevím, zda jich pár zmizlo, voda v misce byla vidět, že je upitá. Ale pak nic, ani v noci, a teď zatím nevidím pokrok. Š.

11.7.224
Dobrý den paní,
Talinka si našla další stanoviště, a to okno v kuchyni (zasíťované), kde dřímala včera i dnes brzy ráno. Okno jsem otevřela, aby trochu proudil vzduch, protože se tyto horké noci nedá skoro spát. Tam ona čučí a potom seskočí a přesune se do pokoje. V tom okně se mi podařilo ji pohladit několikrát po hlavičce a neprotestovala, jen kulila oči. A v pokoji dokonce vylezla zezadu od knihovny a lehla si pod ni zepředu a občas mě pozorovala. Přes den nejí, ale v noci a k ránu ano, granule i maso a taky trochu tvarohu.
Zdá se, že se to pomalu vyvíjí k lepšímu. Já na ni nespěchám a nechám to přirozeně plynout. Děkuji za Vaše rady.

Š.

13.7.2024
Dobrý den,
nechala jsem v sobotu večer otevřené dveře na balkón a než jsem usnula, slyšela jsem Talinku, jak si nejprve hraje s nějakými hračkami a potom prošla na balkón. Druhou noc jsem ji slyšela jak si hraje a jak hrabe v záchodku a potom nějaké téměř neslyšné zvuky z balkónu. Ráno jsem vstala a nakoukla nejdřív na balkón. Byla jsem překvapená, protože kočička spala až na nejvyšším pelíšku na šplhadle. Samozřejmě, když mě uviděla, přikrčila se a pozorně mě sledovala. Šla jsem se napít a sedla si v pokoji do křesla. Viděla jsem ji, jak sedí na okně a dívá se ven. Po nějaké době seskočila o patro níž a po očku mě pozorovala. Pustila jsem si televizi a šla se umýt a postavit na kafe. Jak ji už znám, přesunula se rychle do svého bezpečného úkrytu za knihovnu.
Byla jsem ráda, že vylezla na to škrabadlo až na vršek a že tam i možná spala. Stále však zůstává ostražitá a nedůvěřivá, pokud se nacházím v určité blízkosti, to se přikrčí a při nejbližší příležitosti uteče do "bezpečí". Vypadá to, že s novým prostředím se sžívá postupně víc a víc a "rušivým elementem" zůstávám já. Než si získám její důvěru, uplyne ještě dlouhá doba, ale já mám docela trpělivost, tak to musí vyjít.
Jak bude něco nového nebo zajímavého, dám vědět. Š.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tali

(Helča, 30. 3. 2024 9:51)

Ach Bože..takové chování je opravdu neomluvitelné. Původní majitel by měl čelit trestní odpovědnosti.. Tali, ať nový, lepší domov přijde brzo :)

Tali

(Libuše Černíková, 23. 3. 2024 1:05)

Možná, že se jedná o někoho, kdo měl kočičku moc rád, ale z finančních důvodů se už o ní nemohl starat a neměl odvahu svoji situaci přiznat. Tomu odpovídá i způsob odložení kočičky v přepravce - pečlivě ji zabezpečil proti nepřízni počasí a odložil v místě, kde bude záruka jejího nalezení a nového domova. Určitě to pro něho nebylo lehlé rozhodnutí.

Re: Tali

(Zdena, 23. 3. 2024 11:44)

Tak takové řeči miluju ... To je jako když někdo vyhodí do lesa celý vrh koťat (místo aby se řádně postaral o svou kočku a dal ji kastrovat), hodí celou zodpovědnost a nemalé finanční náklady na někoho jiného a ještě se najde "dobrák", který to komentuje, že "ale taky je mohl utopit". Hnus.

Re: Tali

(Kočky SOS, 23. 3. 2024 14:34)

Paní Černíková, nezlobte se, ale toto jednání se nedá tímto způsobem obhajovat.
Ať už jsou důvody jakékoliv, není možné takto zvíře nechat venku bez toho, abyste ho někomu předala nebo to aspoň oznámila.
Jaká je záruka jejího nalezení? Jedná se o bytový dům, normální ulici, lidé kolem přepravky chodili, nikdo nic neudělal (naštěstí), protože také mohl někdo, třeba i děti přepravku otevřít a kde by byl kočky konec?
Nejsou tam kamery a v ten den nebyl nikdo doma, paní depozitářka bylo mimo Hodonín, tak tam mohla kočka strávit ve stresu celý den a nechceme si představovat, co všechno se mohlo stát, kdyby nebylo jedné všímavé a zodpovědné paní ...
Takto opravdu ne.