Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tamarínek

13. 2. 2017

tamarinek-350.jpgKocourek, nar. 19.9.2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Tamarínka našla v lese v Ratíškovicích paní, když venčila psy. Je malinký, zatím krmíme mlíčkem stříkačkou.
11.1.2017 Tamarínek vyrostl, jeví se trošku bojácnější, ale jamile si zvykne, je to mazlík. V novém domově musí mít kamarády. Nevhodný jako jedináček. 13.2.2017 Tamarínek byl umístěm do Brna, do bytu, ke kocourkovi.

tamarinek250.jpgDalší fotky zde.

Tamarínek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Pavla a kočičky Miki a Kuky z Prahy. Děkujeme!

 

 


Zprávy z nového domova:

14.2.2017, SMS
Večer jsme Tamarínkovi udělali boudičku s granulema, kapsičkou a má tam i záchod. Je plachý tak jsem ho nechala samotného v pokoji, ať se uklidní. Když jsme šli spát, tak jsem otevřela na kousek dveře. V noci vlezl do postele, ale když jsem se pohnula, tak utekl. Dnes se nechal jednou pohladit a zase se schoval. S Josífkem (druhý kocourek) se už očichali, ale zatím je držím odděleně.

15.2.2017, SMS
Je to trošku lepší, nechá se hladit, ale přijde mně, že málo jí a pije. Ráno jsem dala kocourky zas od sebe ať můžu sledovat, kolok toho sní a jak chodí na záchod.

Naše odpověď:
Nebojte se, toto je úplně běžné u většiny koček, že po příchodu do nového domova méně jí, někdy vůbec a taky třeba první den nepoužijí záchod. Tamarínek je bázlivější povahy, bude mu to déle trvat, než si zvykne, dejte mu čas.

24.2.2017, SMS
Tamarínek si zvyká, docela se otrkal a přestává se bát. Už i papá a chutná mu hlavně syrové masíčko. Co jsem zkoušela fotit se zatím moc nepovedlo, je to pěkné šídlo.

26.2.2017
Dobrý den,
Tamarínkovi se daří dobře, nejvíc mu chutná syrové kuřecí. Pořád je trochu bojácný, ale ze dne na den se to zlepšuje. Pelíšek si našel ve skříni a včera za náma dokonce přišel už i do postele. Rád se mazlí, ale když uslyší nějaký hluk, tak se většinou lekne a jde se schovat. Dělá nám radost a myslíme si, že i on je tu spokojený. Hezký den, T.

9.4.2017
Dobrý den, 
posíláme fotky našeho Tamouška a Josífka. Tamarínek je velký mazel, rád se chová. S Josífkem se navzájem olizují, vychází spolu dobře. Nejspokojenější je jenom s námi, když přijde návštěva, tak
tam.jpgse schovává. Zkoušela jsem mu kočičí postroj a dost mě překvapilo, že se na něm nebál a spokojeně chodil. Kousek máme velký a klidný park, tam se mu líbilo - sice chodí jen tam kam on chce, jako každá kočka :-) Bude z něho asi veliký kocour. Má dlouhý ocas a  tlapy jako dospělý. Na kastraci jsme zatím nebyli. Nic nám nepočůrává a ani nemá možnost se toulat, tak bych ho nechala až v roce. Názory veterinářů se v tomto různí, tak si říkám, když je možnost, tak počkáme. 
Tamarínek vás pozdravuje a pak pošleme další fotky, aby jste viděla jak hezky roste.
S pozdravem Tereza

Kočky SOS:
Co se týče kastrace, do roku v žádném případě nečekejte, až začne značit bude pozdě, už se to nemusí odnaučit. Navíc se vám může stát, že se začne rvát s druhým kocourkem a to pak už nikdy nedáte dohromady. Věřte, něco o tom vím. Včasná kastrace kocoury nepoškodí, nemá to s ucpanýma močovýma cestama nic společné. Je to prokázané.
Z Tamarínka je pěkný kocourek. Pozor ať se vám venku nevyvleče z toho postrojku, stává se to a venku byste ho jenom tak nechytla, je plachý.
Děkuji a mějte se pěkně.
Tomalová

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář