Jdi na obsah Jdi na menu
 


Terezka 08, Gábinka 02 a Pepina 03

15. 6. 2018

terezka270.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Terezka je šedivě mourovatá kočička, která byla nalezena, když strachy naříkala v křoví u Domu zdraví v Hodoníně. Objevil ji tam pán, který krmí plaché kočky. Terezka je rozkošná mazlivka, milá a hravá a ke svým hrám potřebuje kočičího parťáka. Nevhodná jako jedináček. 20.2.2016 Terezka byla umístěna do Vídně, do bytu ke kocourkovi.
13.6.2018 - Terezce selhaly ledviny a odešla do kočičího nebe. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Terezka byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Miroslav Krybus, Lucie Maksová a Micka. Moc děkujeme!

gabinka250.jpgKočka, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Gábinku našly mladé slečny v Rohatci v křoví. Chodily po celé ulici a zjišťovaly, zda někomu nepatří. Samozřejmě nepatřila ... Gábinka je milá, hravá, mazlivá a zvídavá kočička. 17.12.2016 byla Gábinka umístěna k Terezce a kocourkovi do Vídně, do bytu.

Další fotky zde.

Gábinka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla L. a kočky Ája, Bodinka a Lála s psí kámoškou. Děkujeme!
 

pepina4.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Pepina se přidala na výletě v Jevišovicích k majitelce Franka. Tomu se ale Pepina nelíbila a tak jsme ji vzali k nám a hledáme jí domov. 25.2.2018 - Pepina je bezprostřední, zvědavá, milá a velice upovídaná. Má ráda ostatní kočky a moc ráda si s nimi hraje.  Na svůj domov čeká už více jak rok. 15.6.2018 - Pepina se dočkala a dnes odjela do nového domova do Vídně, za naší Gábinkou a kocourkem Chiqui.

Další fotky zde.

Pepina byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Kolářovi z Prostějova - Eva, Marek a Matěj + kočičáci Kája, Vojta, Ruda, Toníček, Ivánek, Žofinka a Pepina. Děkujeme!

 

 

Zprávy z nového domova:

20.2.2016
Terezka je úžasná, v autě vůbec neplakala. Doma si okamžitě vlezla pod postel, ale to trvalo asi 5 minut, pak vylezla nabaštila se a pomazlila. Chiqui (kocourek) je hrozně zvědavý, co jsme to přivezli - zatím po sobě koukají, bezpečná vzdálenost asi 40 cm. Když jsou blíž, tak na sebe zasyčí, ale jinak je to úplně v klidu.
Hezký večer, Petra

21.2.2016
Krásný dobrý večer do Hodonína,
rádi bychom se s Vámi podělili o první zážitky s naší Terezkou a seznamování s Panem Domácím.
Terezka je naprosto úžasná a milá kočička a celou cestu autem zvládla skvěle a neplakala. Po příchodu domů nás přišel uvítat Pan Domácí, jak je jeho zvykem a nemohl přehlédnout přenosku, která už nebyla prázdná. Následovalo syčení a vrčení a jelikož je kocour zvyklý být všude, vyhradili jsme Terezce místo v ložnici, kde je nejvíc klid a kam přes den nikdo nechodí. Z přenosky vylezla okamžitě a zalezla si pod postel. To netrvalo dlouho a asi po 5 minutách vylezla ven, pomazlila se a zbaštila celou kapsičku a pomaličku se začala rozhlížet po místnosti.
Pan Domácí mezitím hlídkoval u dveří do ložnice, takže jsme zkusili dveře otevřít a pod dohledem omrknout první reakce. Terezka a Chiqui zvládli vzdálenost asi 40 cm, blíž už to bylo doprovázeno syčením a vrčením, ale na první setkání je to úspěch. Přítel si šel lehnout dřív i s Terezkou (Chiqui s námi normálně nespí) a když jsem k nim v noci přišla, tak mu Terezka seděla u hlavy a předla. V noci jsme byli co hodinu vzhůru jak nás Terezka střídavě obcházela a oňuchávala ale jinak byl klid až do rána. Ráno kolem 8.30 nás přišel zkontrolovat Pan Domácí, který si umí otevřít dveře do ložnice a začalo opět vrčení a syčení a Terezka se schovala pod postel. 

Dopoledne pak Chiqui hlídkoval u dveří do ložnice až ho to unavilo a šel si lehnout. To byl impuls pro Terezku, kterou jsme vylákali z pod postele. Opět se nabaštila a došla si na záchůdek a dveře do ložnice jsme nechali pootevřené. Terezka začala pomňoukávat a my jsme ji voláním a mluvením vylákali až do kuchyně :-) Když zjistila, že po panu domácím není ani vidu ani slechu, nabrala odvahu a s velkou obezřetností prozkoumala kuchyň. Pak si zase zalezla pod postel, kam jsme ji chodili kontrolovat, vždycky, když jsme na ni mluvili, tak vylezla ven, pohráli jsme si spolu, něco zbaštila a pomazlila se. 
Odpoledne se probral pan domácí a přišel obhlídnout stav věcí - zjistil, že kočka je stále ještě přítomná v ložnici a očividně se na tom nic nebude měnit, takže chvilku prskal a syčel pak zase odešel. Později se nám povedlo dostat k sobě oba dva zase o trochu blíž pomocí hry s rachtající kuličkou. U společných setkání bedlivě asistujeme, kocoura uplácíme pamlsky a Terezku uklidňujeme. Pokud u nich nejsme, má Chiqui tendenci nahnat Terezku někam do kouta a tam na ni vrčet.
Ze začátku jsme se báli, že submisivnější Terezka bude kocouří výlevy a syčení špatně snášet, ale zajímavé je, že v naší přítomnosti je Terezka mnohem odvážnější, stačí na ni mluvit klidným hlasem. Taky se docela rozpovídala a bude z ní pěkně "ukecaná" holka.
Momentální stav je takový, že Pan Domácí spí v obýváku a Terezka si hraje v ložnici při otevřených dveřích. Když zamňouká, tak na ni mluvíme, že jsme tady a nemusí se bát a ona přijde za námi až do kuchyně. 
A teď během psaní mi Terezka proběhla kolem nohou a došla přes kuchyň až do obýváku :-) Pan Domácí se mezitím probral, tak uvidíme, co bude následovat ;-) Pozitivní je, že i když domorodec "brblá" tak až na občasné syčení a vrčení žádné chlupy nelítají, takže věříme, že jsme na dobré cestě a ti dva si nakonec budou rozumět. V příloze posíláme pár fotek ;-) 
Hezký večer 
Petra & Wim & Terezka & Chiqui 

29.2.2016
Krásný dobrý den do Hodonína, 
rádi bychom Vám dali vědět, jak se daří Terezce po 1 týdnu a jak dopadlo seznamování s kocourem Chiquim. 
Zhruba po 3 dnech si Chiqui uvědomil, že by s druhým čtyřnožcem mohla být docela zábava a namísto vrčení začal Terezce nadbíhat. Pořád si před ní lehal na bok nebo nastavoval bříško, kam šla Terezka, tam šel on. Když šla jíst, musel jít taky, když šla na záchod, do 5 minut musel Chiqui taky :-) 
Měli jsme obavu z Terezčiny submisivity, ale to se nestalo. Terezka je naprosto pohodová kočička, která tu tak trochu začala po pár dnech šéfovat :-)  Současný stav věcí je takový, že kocour Chiqui Terezku bezmezně miluje a Terezka se chová jako by u nás bydlela odjakživa :-D
Začali si spolu krásně hrát a dokonce spolu i usínají. Jsme moc rádi, že můžeme napsat, že se u nás žádné drama nekonalo, kočičáci se k sobě perfektně hodí. Kocour Chiqui se uklidnil a vypadá mnohem šťastnější a Terezka sebevědomější. Jsme moc rádi, že jsme se rozhodli pořídit druhou kočičku, ono když už je v bytě jednou kočka, tak to není velký rozdíl jestli je jedna nebo dvě :-) V příloze pár momentek z uplynulého týdne :-) 
Zdraví
Petra, Wim, Chiqui a Terezka

10.12.2016
Dobry den do Hodonina, 
Terezka uz je u nas ve Vidni skoro 10 mesicu. Jeste nam o kousek povyrostla (momentalne ma 4 kg) a zkrasnela. Povahove je to porad neskutecna mazlivka a pohodarka. Na chovani v naruci moc neni, ale moc rada si prijde na klin pro pomazleni.  Taky ma strasne rada syrove kureci maso a bily jogurt - presne jak Lucka rikala :-) 
t200.jpegZe zacatku se jen moc bala vysavace a taky navstev, pred kterymi se klidne nasoukala za
pracku - snad aby si ji cizi lide zase neodnesli. Nastesti si na vse postupne zvykla - uz vi, ze ji nikomu nedame :-)
S kocourem Cikym tvori nerozlucnou dvojku. Mezitim jsme se stihli prestehovat do vetsiho bytu s velkym balkonem (samozrejme zasitovanym) :-) 
Dnes rano jsme cetli Vas email o kocicim Jeziskovi - ten napad se nam moc libi a tak jsme se rozhodli, ze namisto konzumu a hektickeho shaneni darku bychom chteli dalsi kocicce darovat sanci na zivot a utulny domov. 
Moc radi bychom si adoptovali Gabinku 02, s Luckou Foltynovou uz jsme mluvili. Kocicka je cerstve po kastraci a pokud to jeji stav dovoli, tak bychom si ji pristi vikend vyzvedli.
V priloze jeste par fotek ;-)  Vrele pozdravy Vam i Vsem kocicim kamaradum preji 
Petra, Wim, Ciky a Terezka 
 
Další zprávy po příjezdu Gábinky:
gabinka200.jpg17.12.2016
Dobrý večer,
dojeli jsme dobře, malá chvílemi pomňoukávala, ale jinak to zvládla na jedničku. Terezka malaou neřeší, spíš před ní utíká a kocour Chiqui hysterčí :-)
Gábinka je ale naprosto skvělá, z jeho syšení a vrčení si nic nedělá. Je to neskutečná mazlinka. Teď jsme ji nechali odpočívat. Má vyhrazené místo v ložnici se vším co potřebuje a zítra budeme pokračovat v postupném seznamování.

18.12.2016
Lucko,
co Vám mám napsat? Gábinka "zalehla", dnes ráno naprosto suveréně prošmejdila celý byt a teď sedíme se všema třema kočkama v obýváku :-)
Terka a Chuqui ještě trochu brblají, když se malá moc přiblíží, ale jinak tu vládne pohoda. Gabča je neuvěřitelné zlatíčko, hned se s ostatními chtěla kamarádit! Asi jsme při výběru měli zase šťastnou ruku.

30.12.2016
Hezký dobrý den do Hodonína, 
jak jsme slíbili, posíláme nálož fotek Gábinky. Tahle malá potvůrka je u nás už 14 dní, ale už si ani nevzpomínám, jaké to bylo bez ní :-)
gabi.jpegGábinka se s tím totiž vůbec nemazala - v sobotu večer přijela, v neděli prolustrovala celý byt a naše domácí kočky Terezku a Chiquiho postavila před hotovou věc ve stylu "Odteď-tu-bydlím-taky-a-vy-dva-se-s-tím-koukejte-smířit." A jelikož žrádla je tu dost a místo ke spánku se tu taky najde, tak se s tím všichni smířili a po pár dnech z nich byli kamarádi. 
Gábinka je vážně senzační - milá, mazlivá, hravá ale taky dokáže být pořádná rošťanda - díky své velikosti se vleze skoro všude. Hlavně je ale kamarádská k lidem i zvířatům - hned se zajímala o naše fretky, se kterými se taky rychle skamarádila.
Ráda bych napsala víc o seznamování a prvních krůčcích Gábinky, ale všechno se stalo tak rychle a přirozeně, že vlastně není moc co psát - fotky to určitě vystihnou líp :-) Snad jen, že moc děkujeme - obě kočičky od Vás Terezka i Gábinka - jsou úžasně vymazlené a vděčné a i když máme momentálně stop stav (3 kočky a 2 fretky), tak pokud si někdy v budoucnu vezmeme kočičku, tak zase jen z útulku :-) 
Přejeme Vám pohodový konec roku a vše nej v roce 2017. 
Petra, Wim, kocour Chiqui, kočičky Terezka a Gábinka a fretky Medunka a Perlička 

gabinka.jpg12.5.2018
To si tak člověk pro sebe zařídí balkon, aby si měl po práci kde odpočinout a největší radost z toho mají kočky!
Zdraví Vídeňačky Gabinka s Terezkou

 

30.5.2018
Terezka je nemocná, selhávají jí ledviny, nechce moc bastit, mam pocit, ze ta infuzni terapie uz moc nepomaha. Ve stredu jdeme k vet a udelaji zase rozbor.


terezka2.jpg13.6.2018
Terezce selhaly ledviny a odešla do kočičího nebe:

Moc děkujeme za tak svělou kočičku a je nám moc líto, že osud si nepřál, aby s námi byla déle. Věříme, že u nás přesto našla láskyplný domov.

 
 
 
 
 
 
 
Další zprávy po příjezdu Pepiny:
16.6.2018
Pepina uz radi jak černa ruka a s nasima kockama byla hned kamaradka! S Gabinkou se zazily jeste v depozitu u Lucky.
 
3.7.2018
Jak se daří Pepině ...


29.1.2020
Hezky dobry vecer do Hodonina,
po delsi dobe posilam par fotek Pepiny. Predem moc dekujeme za clanek: "Pepinka z Jevisovic" na portalu Neviditelny pes - manzelovi jsem ho prelozila a udelal nam velkou radost - a take fotky Pepiny jako mlade kocicky a vubec zajem vsech a krasne komentare.
Verte, ze Pepina vyrostla v mladou damu a ma se u nas doufam velmi dobre. S Gabinkou jsou nerozlucna dvojka, rady se spolu prohani, jednou ma navrch Pepina, jednou zase Gabca. S Chiquim - nasim nalezencem z Recka si taky rozumi.

pepina2.jpgPepina neustale asistuje u vsech dennich cinnosti, predevsim rada vari a velmi rada si hraje s uvarenymi spagetami. Taky se kamaradi se vsemi navstevami. Miluje postaka, instalatera, poslicky s jidlem, pani co nam chodi odecitat elektrinu a vubec vsechny, kdo k nam prijdou. Kdyz je pekne pocasi, sedi na okne a mnauka na vsechny, kdo projdou okolo - vlastne nemnauka - Pepina spis roztomile knika.
Vlastne uz se ani nedivim, ze cesta Pepiny byla takova jaka byla. A tak doufam, ze jeji domov u nas uz je definitivni. Vsak se uz nacestovala dost.
S pozdravem Petra

 
 
20.10.2020
Pepina si svoje zblajzla a krade Gábince!

 
5.2.2021
Takto si já tady žiju ... pozdrav z Vídně posílá Pepina ... :-)

 
Další fotky z nového domova zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Milá Pepinko,

(Renata Žaludová, 6. 2. 2021 0:51)

děkuji za pozdrav z Vídně! Jsem ráda že si žiješ tak krásně a že z tebe vyrostla šikovná a milá kočička. Často na tebe vzpomínám, i když jsem tě měla tak krátce a jsem ráda, že si tě tety z Hodonína vzaly a sehnaly ti takový krásný domov! Kdoví jak by jsi jinak dopadla, tohle bys u znojemského souseda, který by si tě býval jinak vzal, určitě neměla.
Do Vídně posílá mnoho pozdravů s přáním pevného zdraví tvým páníčkům i všem jejich zvířecím kamarádům
Renata z Brna.

Zdravím do Vídně

(Renata Žaludová, 22. 10. 2020 8:47)

Pepinku i ostatní zvířátka a jejich lidi! Video s Pepinkou kradoucí jídlo je úžasné, udělalo mi velkou radost. Je to drzounka! Můj Odysseus je také věčně hladový, ale čeká až co mu Frank nechá. Frank zítra oslaví 7 let u nás doma, byl odnesen z 1. brněnské umísťovací výstavy SOS koček Hodonín.

Děkuji

(Renata Žaludová, 6. 2. 2020 20:56)

paní Petře, opatrovnici Pepinky a spol., za krásnou zprávičku a fotky!Měla jsem Pepinku
krátce, ale stejně mi přirostla k srdci, i když nechat jsem si ji nemohla. Mám Franka z Hodonína a sourozence Sally a Odyssea. Občas jsou o nich také články na Neviditelném psovi. Ale Frank Pepinku nechtěl, a kotě patří mladým lidem. Já jsem vychovala jako kotě Sally, a dokázala mě utahat, proto dostala Franka.
Přeji všem do Vídně hodně štěstí a radosti s Pepinkou!
Renata u Brna

Pepinko,

(Renata Žaludová, 16. 6. 2018 9:28)

hodně štěstí v novém domově ve Vídni! Máš tam kamarády, a to je dobře, Ty jsi společenská a aktivní kočička. Buď ale hodná a nesnaž se někudy utéct nebo s někým odejít, jsi totiž i trochu dobrodružka! Takhle jsi asi přišla o domov v Jevišovicích, prostě jsi mě následovala, a já Tě musela vzít do Znojma, pak do Brna, a odtud si Tě odvezli do Hodonína! Přeji Ti krásný a dlouhý život, a občas napiš či pošli fotku!

Hodně štěstí !

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 21. 2. 2016 7:31)

Měj se krásně,kočičko milá a žij klidný a láskyplný život u hodných lidiček.Ahoj Terezko.
číče z Milotic a Daniela

Super!

(Mirka L., 20. 2. 2016 20:48)

Jsi krásná kočička, přejeme jen vše nejlepší, měj se moc krásně!
Mirka se svými kočičkami