Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thalia a Esterka

22. 2. 2015

thalia300.jpegKočka, kastrovaná, nar. 8/2014

Thalia je jedním ze 4 koťátek z Mikulčič, které donesla kočka k lidem na zahradu. Paní chtěla po manželovi, aby je svázal do pytle a vyhodil do lesa, ale tomu jich bylo líto a kontaktoval nás. Kočku jsme vykastrovaly a Thali teď hledá nový domov.
Thalinka se nejdříve lidí bála a byla opatrnější, ale po měsíci u nás se z ní stala velká mazlivka. Když vyhledává lidskou společnost, umí mňoukat až do té doby, než si pro ni dojdete. Ráda si hraje a dovádí se svými sourozenci, ale k večeru už se chystá na spánek a drží se u člověka jako pejsek. 22.2.2015 byla Thalia umístěna společně s Esterkou do Zakřan, pošta Zastávka u Brna, do domku k pejskovi.

Další fotky Thálie zde.     Video zde.

Thalia byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Oldřiška a kočičky Bělinka a Micinka. Moc děkujeme!
esterka250.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 3/2013

Esterka živořila na vesnici u obchodu, tam i přespávala, čekala až jí někdo dá najíst. Měla velikou kýlu, dnes už je po operaci a je v pořádku. Je trochu nedůvěřivá, ale jak si na vás zvykne, je moc hodná.S jednou kočkou se určitě snese. Na svůj vysněný domov čeká už rok.  22.2.2015 byla Esterka umístěna společně s Thalií do Zakřan, pošta Zastávka u Brna, do domku k pejskovi.

Fotky Esterky z pobytu u nás a ze společného domova Esterky a Thalie najdete zde.

Esterka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Jana a Tonda Zapletalovi & kocourci Flíček a Mourinek a kočička Míša. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

24.2.2015
Dobrý večer,
posílám fotky obou holek. Jsou v pořádku, na záchodě už byly. Je to foceno mobilem, tzn. nízká kvalita. Přeji pěkný zbytek dne. Pavla

27.2.2015
Dobrý večer,
posílám další foto holek. Dnes nám udělala radost Esterka, která se několikrát přišla pomazlit. Zdá se, že zvykání na nový domov zatím probíhá dobře. Přeji pěkný zbytek dne.
Pavla

2.4.2015
Dobrý den,
posílám foto našich čtyřnohých modelek. Thálinka je malý čertík, který neustále vyžaduje pozornost Esterky i nás dospělých. Esterka je spokojená mladá dáma, vše zvládá s klidem. Jejím nejoblíbenějším členem domácnosti je dcera,  které beze strachu vyskočí na klín a nechá se hladit.

....zatím se během dne obě drží v podkroví a občas jsou na schodech. V noci provádějí loupeživé výpravy. Jejich posledním žertíkem byly vytahané tašky za uši ze skříně  a okousaný bramborový knedlík - k němu se dostávaly velmi těžce, ale dostaly - nechutnal jim. Nevím, která to dělá, typuji Thálii. Má víc odvahy. Maso na rozmrazení už nechávám pro jistotu v troubě, tam snad cestu nenajdou.
Pavla

13.7.2015
Dobrý den,
posílám video. Holky se drží v podkroví, ale začínají běhat po domě i přes den. V noci běhají neomezeně. Na psa dávají pozor, i když ten už na ně neštěká, jsou mu lhostejné. Obě rády běhají venku, Esterka pravidelně přináší domů ulovené myši.
Pavla 



 

11.10.2015
Dobrý den,
musím oznámit smutnou zprávu. Thálinka se včera nevrátila, našli ji sousedi na zahradě. pravděpodobně otrava, už nedoběhla domů. th300.jpg
Je nám to moc líto, zvláště dceři, pro kterou hodně znamenala. Esterka je v pořádku.
Pavla

 

Fotky Esterky z pobytu u nás a ze společného domova Esterky a Thalie najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

smutné,moc smutné!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 12. 10. 2015 11:10)

Jestli ji někdo otrávil,ať ho potká jen to nejhorší!!!!Odpočívej zlatičko v pokoji,tam kde lidská zloba už nedosahuje......je mi to líto,každá kočičí smrt je tragédií,teda alespoň pro mne!

Gratulace!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 2. 4. 2015 22:32)

K tak krásným kočičím dámám!Jsou úžasné!Přejeme krásný,dlouhý,zdravý a šťastný život oběma!!!!!