Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tobiáš 03

2. 1. 2015

tobias250.jpegKocour, kastrovaný, nar. 4/2014

Tobiáš je jedním ze dvou kocourků, které přivezl pán na veterinu. Byly jsme s ním domluveni na vykastrování jeho kočky, ale on ji přivezl i s jejími dvěma koťaty s tím, že s nimi domů nesmí, že je má v Hodoníně někde "udat" a tak samozřejmě oba kocourci skončili u nás. Tobiáš je jako každé kotě, mazlivý, roztomilý a velmi hravý, proto by neměl být sám, potřebuje ke svým hrám parťáka. 2.1.2015 byl Tobiáš umístěn do Lysice, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem a jako parťák mu na jaře přibude štěně. 5.10.2016 - Tobiášek se bohužel začátkem léta 2016 nevrátil domů.

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova  zde.

Tobiáš byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Petra Bachtíková. Moc děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

3.1.2015
Dobrý den,
Toby si zvyká a my taky, jen to asi půjde hodně pomalu. Spal sice se mnou v posteli a my jsme už celkem kamoši, jen taťky se, nevíme proč, docela bojí a pořád před ním utíká. Je taky celkem vyplašený z každého nového zvuku, vždycky uteče na svoje místečko (snad v každé místnosti si už našel to svoje) a pak mi dá chvilku přemlouvání, než zase vyleze. Třeba když venku zaštěkal pes, tak se schoval pod postel. Podruhý to už, šikula, zvládl sedět na okně a nikam nezmizel. Jíst právě moc nechce, snědl jen trochu kuřete a párkrát si lízl plechovky. Taky se mi zdá, že má trochu průjem. Ale jinak je to mazel, v patře kde bydlím za mnou chodí jak ocásek :-) A taky je docela ukecanej - nebo se mu jen stýská po vás :-) Nezůstává čučet, není apatický a honí se za provázkem jako ďas. :-)

Později... Tak jsem k plechovce otevřela ještě kapsičku a po té už se jen zaprášilo :-)

4.1.2015
Tobymu se daří dobře, ještě se rozkoukává po domě, už zvládnul jedno patro a teď expanduje i do dalších. Je to mazel a myší ocásek. Ale už se i docela otrkal a sám chodí prozkoumávat dům, jen se teda pořád trochu bojí a tak mňouká a pořád se po mně ohlíží, jestli jdu za ním a kryju mu záda :-D Je to fakt vtipný. Z úkrytu ho člověk musí pořád tahat, zůstal by tam klidně hodinu, ale stačí ho je trochu podrbat a během chvilky vyleze sám :-) Jí a na záchod chodí v pohodě. Celou dobu mi teď leží na ruce na stole mezi mnou a počítačem a spí. Docela hůř se píše, ale je tak sladkej, že ho ani nechci oddělávat :-)
Pěkný den!

22.2.2015
Dobrý den,
Toby je v pohodě, dostal přezdívku Torpédo :-) Občas je hodně živý. Jen teda s taťkem se pořád nekamarádí. Nevíme proč. Když jsem doma sama, tak je OK, ale jen přijde z práce taťka, tak je najednou jako vyměněný, zklidní se a schovává se pod stůl, za židle, za kytky, a když leží na koberci, tak 1,5 m daleko od taťky, obchází ho většinou minimálně půl metru daleko. Ale snad to chce víc času.
Edita

6.10.2016
Dobrý den,
měla jsem od vás kocourka Tobiáše, ale ten se na začátku léta ztratil a už se nevrátil.
Byl pořád doma nebo na zahradě, byl to takový pecivál a domácí povaleč. Když náhodou nebyl na očích, tak jen stačilo zavolat jménem a během chvilky se přiřítil ze zahrady. Ten pes mu docela prospěl, protože byl ze začátku takový ten typ mouhy sežerte mě, ale jak se kočkovali, tak se otrkal a pak už z něj byl docela živel. Občas s náma chodil i na procházky, ale jen tak na 10 minut, dál už od chalupy nechtěl. Nakonec se s taťkem skamarádili úplně parádně. Dokonce pak vzal na milost i návštěvy, před kterými se schovával ještě asi rok, a dokonce se k nim pak i sám tulil. Jen posledních pár měsíců se mi zdálo, že nějak blbne. Třeba šel po zídce, ale najednou šlápl přední nohou do prázdna, ale ustál to, nespadl. Nebo skákal na poličku a nevychytal vzdálenost a buď do ní zespodu narazil hlavou, nebo se málo odrazil a nedoskočil úplně ... Byla jsem s ním na veterině, kde ho doktorka prohlídla. A že prý je v pohodě, že občas ty kočky něco nevychytají, tak že se nemám bát (před ním jsme měli jen 2 kočky, který byly OK, takže jsem to vzala jako fakt, že to asi tak bude).
No a jednou nepřišel. Občas spal doma, občas venku, jak se mu zachtělo, měl to tu jako průchoďák. Ten den spal venku, ale ráno nepřišel na jídlo. Říkala jsem si, že se třeba někam prošel, protože nikde na zahradě ani doma nebyl. A když se nevrátil ani další dny, tak to už jsem věděla, že se nevrátí. Byl to miláček, moc mi chybí.
Edita

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tobiášek

(Renča , 7. 10. 2016 20:22)

Je mi smutno z toho, že se Tobiášek nevrátil domů byl to nadhernej kočičí kluk

Tobík je krasavec

(Iveta, 15. 11. 2014 10:49)

moc hezký kocourek a ještě k tomu mazlík... skvělá kombinace :-))

Tobiášku,Ty jsi překrásný,

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 14. 11. 2014 19:23)

takový krasavec bude mít určitě brzy milující lidičky,moc ti to přejeme,brali bysme tě hned!Jsi náááááááááááádherný.