Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tonička 04

26. 9. 2021

tonicka6.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

15.5.2021 - Dnes nám oznamovatelé z Prušánek přivezli kočku se 4 koťaty (Rufus, Žofka Adinka a Frodo), které jim porodila na zahradě v kůlně. Kočička je mazlivá, hodná, celá šťastná, že má útočiště a chlubí se svými koťátky. Dali jsme jí jméno Tonička a koťata jsou Rufus, Žofka, Adinka a Frodo. 18.5.2021 - Tonička je po porodu a stále jako kulička, špiní a zdálo se nám, že není všechno v pořádku a tak dnes byla na veterině na zákroku. Provedena kastrace, všechno je v pořádku, Tonička je tlustá, má spoustu vnitřního tuku! Zkoušíme dohledat majitele. 27.8.2021 - Tonička odstavila svá koťata, majitel se nenašel a tak může do nového domova! Je to to kočička vzhledem "obyčejná", ale moc hodná, mazlivá, může být společnicí seniorům, ale klidně i v rodině s dětmi. Kočky nemá ráda, je v jejich společnosti nervózní, ale mohla by odejít i s některým svým kotětem, v domku se zahradou může být i jedináčkem. 26.9.2021 - Tonička dnes odjela do nového domova, do Brna, do domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným skoro jedináčkem, domácí kocouři jsou převážně venku a domů chodí pouze na jídlo.

Další fotky zde.

toni1.jpgTonička byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Mikulášek, Stelinka, Lenka, Aleš, kocour Mourek a pes Nero. Děkujeme!

Tonička byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradili Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 



Zprávy z nového domova:

26.9.2021
Dobrý večer,
Tonička je úžasná. Celou cestu domů slabounce mňoukala, ale zvládla ji. Doma po vypuštění z přepravky se chovala "jako doma". Vše prošmejdila, mazlila se, vrněla, trochu se napila a vyběhla si do podkroví.  My jsme odjeli ve čtyři odpoledne a teď jsme se vrátili. Nabídla jsem jí konzervu, nechtěla, ale najedla se granulí. Na toaletě ještě nebyla, ale v obou byly otisky tlapek, takže má povědomí, kde je najde. Potkala se s kocourem Lojzou, který se byl doma najíst, vzájemně se na sebe dívali, ale Lojzík se věnoval mazlení a Tonička se vrátila k misce s granulemi. Jsme na začátku a ten byl slibný. Uvidíme, co dál. Hezký večer. K.

27.9.2021
Dobrý den,
Tonička strávila noc v podkroví na mé posteli, použila obě dvě toalety jak v přízemí, tak v podkroví, neschovává se a jí - granule Porta 21 Grain free. Konzervou Grau jsem ji neuctila. Stále se drží v podkroví, ostatně takto se zpočátku chovaly všechny naše kočky, které se rozhodly u nás bydlet.
Nad ránem přišel domů Mikešek, resp. byl vnesen a jak je jeho zvykem, šel do podkroví za manželem. Tonička spustila decentní jekot, chvilku se pozorovali, pak Mikeš sešel dolů, najedl se a šel za mnou se pomazlit a pak šel opět nahoru vyzvat manžela, ať ho pustí ven. Totéž se odehrálo ráno s Lojzíkem, pouze ječení (opět decentní) se odehrávalo oboustranně, pak se aspoň půl hodiny pozorovali a pak se rozešli. Agrese žádná. Klepy klep na dřevo, víc to raději nekomentuji.
Srdečně K.

mensi.jpg10.10.2021
Po čtrnácti dnech, které uplynuly od příjezdu Toničky, lze jen říci, že je tu jako doma.
Všechno prozkoumala, vyzkoušela všechna ležení. Jí hlavně granule, konzervy jen výjimečně, hovězí nee, jen si dala syrové krůtí, ale jí dobře. Až tak dobře, že na noc schovávám misku s granulemi. Kocouři se nyní domů sami nedostanou a ona by spořádala všechno.  
Odstranění zábrany u dvířek ještě neplánujeme, i když ona nejeví nijaký zájem o venek, ale aspoň kocourům se vrátí původní stav a budou moci pendlovat mezi vnitřkem a venkem. Dá se říci, že oboustranně si zvykají a probíhá to bez nějakých dramatických jevů, kocouři ji sice registrují, ale vyhýbají se jí.  Když vydávám jídlo, tak jsou schopni i vedle sebe jíst. Na záchodek chodí bez problémů, trochu měla řidší stolici - to přičítám změně stravy - a sem tam (pokud přede mnou neuteče) jí dám Pro-Kolin a ještě pro ni mám Probican. Pro všechny jsem koupila Milbemax na odčervení a hledám pochutinu, ve které prášek sní. U nás vždy tuto službu splnila uzená makrela, je již koupena. A co hlavně, ona si hraje! Lítá tady jak pometlo a honí myšky a to je radost se na ni dívat. Přece jen je to mladá kočička. Spontánně jsme jí začali říkat Růžo, Růženo nebo Růžičko, hlavně však slyší na sypání granulek. :-)
Zdraví K.

2.12.2021
Dobrý den,
je to již více než dva měsíce, co jsme dovezli Toničku (u nás Růženku). Co říci? Po krátké době usoudila, že jí vyhovuje ubytování i servis a zabydlela se. Co se týká kocourů, s postupujícími nižšími teplotami se začali stahovat domů. Lojzík a černý Mikešek Růžu ignorují, event. se jí vyhnou, Billie, který je velikostně větší a těžší, než Růženka, jednou nevydržel její "kecy" a nafackoval jí. Byla tak konsternovaná, že chvíli jen hleděla a pak si šla hrát s myškou. Takže si všichni vysvětlili, jak spolu budou bydlet a je klid.

Řešili jsme již první zdravotní problém - všimla jsem si, že nezvedá ocásek a u kořene byla citlivější, takže jsme uháněly na veterinu. Byla zrentgenovaná a nic nebylo na RTG shledáno, resumé - asi prochladla. No, nevím, ven nechodila, s nikým se nepobila, jen snad jak zběsile nahání hračky, mohla se praštit. Dostala koktejl béček, meloxicam a už druhý den byla stabilizovaná. Aspoň jsem se dozvěděla, že váží 5,5 kg.

Je to naše první kočka, která hrozně ráda papá - oproti kocourům, kteří jsou již starší páni a tak je to někdy boj to vyvážit, aby oni měli dost jídla a ona se nepřejídala. Ven zatím nechodí, obavy, aby se neztratila, byly liché. Je hrozně opatrná, vyjde na balkon, dlouze se rozhlíží a pak mooožná, na chvilku. Kočičí dvířka jí nic neříkají, ale je to opice chytrá, vypozorovala, že dveře se otevřou, když se sáhne na kliku, takže když se chce rychle vrátit domů, vyskakuje na ni. S její postavou to nejde snadno :) Je to naše sumo kočička, jak ji trefně pojmenovala dcera. Prostě naše.
Srdečně K.

17.4.2022
Dobrý den,
je to více než půl roku, co jsme přivezli Toničku. Kočenka se zabydlela naprosto bez problémů, s kocoury si nevadí, naopak postupem času s některými laškuje a naznačuje hru. Je hravá, moc se tedy nemazlí, že by si skočila na klín, tulí se hlavně, když se jí zdá, že by už něco snědla. Hrozně ráda papá! A podle toho taky vypadá. S oteplením začala více chodit ven, pohybuje se kolem domečku a když někde zaštěká pes nebo se jí něco nezdá, uhání domů, co jí ty její krátké packy stačí. Měla jsem snahu váhu trochu snížit, koupila jsem granule na hubnutí, ale ty chutnaly hlavně kocourům, kteří opravdu hubnout nemusí. Tak jsem se vrátila k N§D granulím a odměřuji je. Konzervy moc nemusí, syrové maso dejme tomu, hlavně jí granule.  Vylepšilo se jí trávení i srst, tak to nebudu měnit. Jsme rádi, že ji máme.
Přeji hezké velikonoční pondělí a my se zase ozveme. K.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář