Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uma 03 a Lojzička

1. 4. 2020

uma1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

30.11.2019 - Uma je 4 měsíční kotě, nalezené v Hodoníně, v Bažantnici. Naříkala tam celý den u obchodu Lesanka. 20.12.2019 - U nás Uma prodělala kalicivirózu a začala mít potíže s jídlem, vše zvrací. Krmíme mixovanou stravu pomocí stříkačky. Jsme objednaní na vyšetření do Brna na kliniku Jaggy. 6.1.2020 - Uma dnes vyšetřena a diagnostikována stenóza jícnu. Má zužený jícen, kterým potrava neprochází do žaludku. Prognóza je velmi nepříznivá. Viz zpráva níže. 1.4.2020 - Přes nepříznivé prognózy začala Uma pěkně papat, přibírat na váze a zvracení bylo čím dál méně, až úplně ustalo. Uma byla spolu s Lojzičkou umístěna do Hodonína, do bytu, ke dvěma kočkám.

Další fotky zde.

Uma byla adoptovana na dálku - podporovali ji Judáš, Verdel a Štěpánka. Děkujeme!

4362_18448_20200106121328.0.jpgVeterinární zpráva
Pacient: kočka, domácí, Uma, kočka, nar.: 1.7.2019, váha: 1,3 kg

ANAMNÉZA - v útulku. zpoč. byla zdravá, žrala bez zvracení, po cca týdnu, prodělala Calicivirozu min. 10 dní dostávala kapačky -  14 dní, nežrala, poté potíže se zvracením - bez nauzevy, nepumpuje. Stolice formovaná. Krmí konzervy Nuevo. Na FeLV/FIV netestovaná. Pití udrží, kašovitá strava - stříkačkou. Dostala 2x Stronghold. Vakcinace Felocel 1x na začátku.

KLINICKÉ VYŠETŘENÍ
TRIAS  teplota: 37,8 puls: 140 dech: 20. Aktivní, zájem o okolí, mazlivá. BCS 3/9. Břicho prohmatné, nebolestivé, auskultace bez abnormalit.
RTG hrudníku s kontrastní látkou (tekuté skiabarium): v oblasti kousek za aperturou thor. patrné výrazné zúžení lumen, před touto lokalitou výrazná kumulace kontrastu s formací divertiklu, za touto oblastí motilita jícnu normální, bez retence kontrastní látky. Pohyb žaludkem a střevy velmi rychlý. Závěr mechanická komprese jícnu intrathorakálně s formací prestenotického divertiklu.
DIAGNÓZA - susp. striktura jícnu s výraznou kompresí a dilatací jícnu prestenoticky
TERAPIE - medikamentózní neexistuje
PROGNÓZA - nepříznivá

DOPORUČENÍ - možno zvážit endoskopické vyšetření s balonkovou dilatací stenotické oblasti. Prognóza je ale nepříznivá i přes opakované dilatace (uvádí se nutnost až 10 zákroků) se většinou nepodaří normalizovat funkci jícnu. S pozdravem  a poděkováním za důvěru, David Hanzlíček, DVM

6.01.2020

l3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

19.10.2019 - Dnes bylo v Mutěnicích u hřiště nalezeno nemocné, vyhladovělé koťátko, má blechy a svrab. Je to kočička, dostala jméno Lojzička. 10.12.2019 - Lojzička se uzdravila a může do nového domova, kde by měla mít podobně starého kočičího kamaráda. 1.4.2020 - Lojzička byla spolu s Umou umístěna do Hodonína, do bytu, ke dvěma kočkám.

Další fotky zde.

Lojzička byla adoptovaná na dálku - krmivo jí hradili Zdeňka a František ze Strážnice. Děkujeme!

Lojzička byla adoptovaná na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu jí hradili Monička a Ríša Koukalovi. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

uma-a-lojzicka.jpg1.4.2020
Umu a Lojzičku jsme neoficiálně převezli do nového domova už před několika týdny, chtěli jsme vědět, jak to Uma zvládne. A dnes je tady zpráva z nového domova, který se tímto stává domovem trvalým:

Lojzička je pořád jak torpédo, tu vyfotíme jen když odpočívá. Je to živel a moc se mazlit nechce, přijde jen někdy, podle nálady, ale myslím, že časem bude mazlivější i ona. Uma je strašný mazel a mňauká, jakoby si chtěla vykládat. Jsou obě akční, hrají si spolu, všude skáčí ... :-) Jsou pořád při chuti, Uma vůbec nezvrací a to si dá občas i granulky! Ale nejvíc mají rády konzervy. Obě jsou dva týdny po kastraci, v pořádku, zdravé.

 

 

lu4mensi.jpg11.3.2021
Uma a Lojzička jsou rok v novém domově a daří se jim skvěle ...

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář