Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valinka 02

14. 2. 2020

img_20191207_134048.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2017
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

24.9.2019 - Dnes přijata kočka z Dubňan, nalezena v ulici Na rybníčku, zubožená, vyhladovělá, špinavá, plná klíšťat ... 30.9.2019 - Valinka onemocněla, má dýchací obtíže a dostává antibiotika. 20.11.2019 - Valinka se uzdravila a může do nového domova. Má trošku hlasitější dýchání kvůli deformaci měkkého patra. Valinka je kočička s delší srstí, miluje lidi, je mazlivá a zvědavá. Po strádání venku si zvyká na pohodlí, hračky, péči a mazlení. Kočky jí nijak nevadí, ale nekamarádí se s nimi a může být i jedináčkem, pokud budou v rodině děti, měly být už odrostlejší. 14.2.2020 - Valinka odjela do nového domova, do Horní Lhoty u Blanska, do domku se zahrádkou kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Valinka byla adoptována na dálku - podporovala ji firma Reality Pro Vás. Děkujeme!

 

Z nového domova:

24.2.2020
Dobrý den!
Před týdnem jsme si z Mutěnic od p. Lady Buchtíkové  přivezli domů kočičku Valinku. Dovolili jsme si ji přejmenovat na Nelinku, takže vám napíšu, jak se Nelince u nás v Horní Lhotě (Blansko) daří.
Hned první večer se nechala hladit. První noc trochu asi plakala, ale nakonec šupla za mnou na pohovku a do rána spala.
První jídlo byly granulky, které jsme dostali sebou. Vodu nechtěla, dokud jsem ji na radu p. Lady nenalila do široké misky. Od té doby pije vodu kdy potřebuje, celkem asi normální množství. Překvapivě pije i mléko. Dala jsem jí jen trošku na zkoušku, ale je vidět že ji chutná a trávicí problémy nemá.
Ale je toho jen skutečně malinko. Kapsičky ani jídlo z konzervy ji moc nejede. Zatím. Syrové maso taky ne. Neumí jíst z ruky, takže radši všechno z misky. Ale předpokládám, že hlad nemá, granulky má k dispozici pořád a utěšeně jich ubývá. Ostatní se časem poddá. Na záchod jsme čekali až do pondělka. Už jsem z toho byla trochu nesvá, ale nechali jsme tomu volný průběh a dočkali jsme se. Takže záchod 1x denně, čůrání i kakání, bez problémů, pečlivě si připraví stelivo a přepečlivě produkt zahrabe.
Po dvou dnech, kdy jsem s ní spala v kuchyni a pohybovala se jen po dvou místnostech, jsme se na nos přestěhovali do ložnice. Je to další místnost, navíc v jiném podlaží, takže po schodech. Dnes už Nelinka zvládá přesun sama, akorát musí mít předem otevřené dveře. V noci spí se mnou v posteli. Mám vycvičené lehké spaní, ale v noci slyším že jen občas jde na granulky nebo pít. Ráno mezi pátou a šestou velké mazlení a pak pokračujeme ve spaní do sedmi, to už vstávám. Nelinka ještě chvilku leží a pak přijde za mnou nahoru.
Dopoledne trochu hraní, to si vystačí sama. Pak se jí chce spát, no, vidím, že je radši když si s ní někdo sedne, pak líp usne. Spánek přes den ještě není takový ten bezstarostný, ale spí většinou do odpoledne. Pak střídá hraní, mazlení a zdřímnuti. A když se rozdovádí, tak lítá jako čert, porve škrabadlo, hračky, prostě se pořádně vydovádí. A mazlení. Tak umazlenou kočku jsem snad ještě nezažila. Nemůže se nabažit. Tiskne se, pěchuje nás předníma tlapkama, olizuje nás. A my tiskneme, hladíme, čechráme kožíšek a užíváme si to.
Zdravotní problémy jsme nezaznamenali. Na hlasité dýchání si zvykáme, nám to absolutně nevadí, jestli to Nelinku nějak omezuje, to nevím. Jen mám dojem, že se jí kvůli tomu hůř hledá jídlo právě v ruce i v té misce. Možná má trochu horší čich. Když spí, dýchá klidně a jen pochrupkává.
Nelinka je zatím ještě pořád dost bázlivá. Bojí se nenadálých zvuků, nesnaží se vydávat na průzkum po domě (máme hodně velký dům), dalších lidí (v domě bydlí ještě můj tatínek) se zatím bojí. Tak uvidíme za další týden, kam pokročíme. Nelinka je moc hodná, milá kočička a vypadá to, že u nás je a bude spokojená.
Moc děkujeme za Valinku - Nelinku a za Vaši obetavou práci pro kočky v nouzi.

valinka.jpg5.3.2020
Hlásíme spokojenost na všech stranách!  
Zajímavé je, že Nelinka obsazuje úplně stejná místa, která měla v oblibě Bělinka. Moc se těšíme, až půjdeme ven. Budeme muset hodně opatrně. Ale časem to zvládneme! Z Horní Lhoty zdraví
Nelinka a Jana K.
A taky páníček, s ním to Nelinka taky umí!

24.4.2020
Nelinka si u nás zvykla bez problémů a jsme moc rádi, že překonala počáteční strach a chodí s námi i ven na zahradu. Hlídáme ji, aby nesla kam nemá. Jen dvorek, zahrada a zahrada u sousedů. Tam nikdo nebydlí, je tam klid a taky myši. Už chytila čtyři. Myši nikdo netráví, takže nebezpečí ji nehrozí. Večer přijde domů, nají se, pomazlí a únavou hned usne. Jsem vám moc vděčná, že jste ji zachránili. Nebylo to zbytečné. Nelinka si užije snad pěkných pár let života. Pro nás je to láska, radost, smysl života.

2.6.2020
Tak to neviňátko Nelinka nám včera dvakrát uteklo, aby se po dvou hodinách objevilo zničehonic uprostřed zahrady. A dnes si během pěti minut ulovilo myš, doneslo ji do ložnice a než jsme si přinesli lopatku, tak půlku snědlo. Ještěže tady myši nikdo netráví. A u sousedů nikdo nehospodaří, takže myška byla nejspíš i v bio kvalitě. Dva ji hlídáme. Stačí jedno ohlédnutí a je fuč. Ale určitě nejde daleko, to vím, že se bojí. Leží někde v malení nebo v kvítkách a neozve se. :-)

valinka.jpg16.6.2022
Děkujeme vám za všechny kočičky, kterým pomáháte.
Nelinka je u nás opravdu spokojená. Od jara do podzimu si užívá zahradu jak to jen jde. V zimě zase teplíčko u topení. Nelinka je taky moc hodná. Ví, že její je zahrada, za plotem může být nebezpečí, že může nejvíc na pár metrů, radši vždycky na dohled. A před dům, kde je silnice, tam ani nedívá. Nelinka je naše sluníčko.
Hodně zdraví vám všem a ještě jednou děkujeme.
JK

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krasny domov

(Katerina, 25. 4. 2020 15:53)

To je krasny domov pro Nelinku.