Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vendelín 05

27. 10. 2018

vendelin400.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2011
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

17.10.2017 - Dnes jsme přijali tohoto kocoura, byl nalezen v lesíku u Rohatce. Je kastrovaný, má deformovaná ouška a nemocné oči. Měl na krku obojek proti blechám. Na naši výzvu, že hledáme majitele, se nikdo neozval. 2.12.2017 - O Vendelína se nikdo nepřihlásil. Je to hodný kocour, asi 6letý, kliďas  a velký mazel. Je vhodný i do rodiny s dětmi. Očička má chronicky nemocná a s výtokem, pro neléčené záněty má ouška zkroucená a nedoslýchá. 27.10.2018 - Vendelín odjel do nového domova, do Adamova, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Vendelín byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Anika a Václav Lauerovi a kočička Pedra.  Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

28.10.2018
Dobrý večer,
zdravíme z Adamova a podáváme hlášení, jak se zabydluje kocourek Vendelínek.
Vendelínek se po příjezdu vůbec nebál, všechno si u nás očuchal, přišel se pomazlit a celé odpoledne a večer potom opravdu hlasitě "motůrkoval". Několikrát vzorně použil záchůdek. Když jsem viděla, jak to hezky zvládá, tak jsem ho seznámila i s naší sousedkou, starší paní, která má moc ráda kočky, ale už si mít kočku sama netroufá. Když někdy pojedeme pryč, bude Vendelínka hlídat, tak jako nám dříve někdy hlídala Muškátka. Byla z Vendelínka naprosto unešená, zvláště když jí vyskočil na klín a nechal se mazlit.
V telefonu jsem zapomněla zmínit, že Vendelín včera večer trochu zvracel, ale nevypadá nijak nemocně, myslím, že to bylo z toho stresu z převozu. Pokud by se to opakovalo, tak samozřejmě jedeme na veterinu, ale je aktivní, mazlí se a vypadá spokojeně. Co se týče baštění, tak včera toho moc nesnědl, ani dnes ne, ale vařené kuřecí dnes na večeři mu chutnalo přeci jenom víc než konzerva a granulky, co jsme od vás dostali do začátku. Zítra nakoupím nějaké kapsičky a snad bude baštit více.
To je asi zatím vše, ozveme se znovu během několika dní, jak se Vendelínek zabydlel.
S pozdravem Magda a Tomáš

5.11.2018
Dobrý den,
zdravíme z Adamova a posíláme hlášení o kocourkovi Vendelínkovi.
Už se trochu rozbaštil, vzorně používá záchůdek, špatně mu už nebylo. Zdálo se nám, že mu začaly více slzet oči, jedno přivíral a taky hodně kýchal, tak jsme mu asi od středy začali kapat (nebyl moc rád, ale pomohlo to). Jinak je to opravdu veliký mazel a pohodář, nahlas přede, rád sedí na klíně, večer všechny shání do pelíšku, je to opravdu humorné. Děkujeme ještě jednou za milého kocourka.
S pozdravem Magda a Tomáš

img_20190616_083126.jpg26.7.2019
Dobrý den,
z Adamova Vás pozdravuje Vendelín. Má se skvěle, je pečlivě opečováván, ale nerad se fotí. :-)

1.3.2020
Dobrý den,
bohužel posílám smutnou zprávu o kocourkovi Vendelínkovi, kterého jsme si od Vás brali na podzim 2018. Kocourkovi během včerejška postupně horšil zdravotní stav, stal se hrozně apatickým a přestal žrát, vzali jsme jej na univerzitní pohotovost do Brna, vyšetření bohužel ukázala selhání ledvin, závažné poškození srdce a otok na plicích; dle paní veterinářky byla bohužel jen mizivá šance, že by se to podařilo zvrátit. Kocourka jsme se proto rozhodli nechat uspat.
Vendelínek nejen nám, ale i všem našim návštěvám a naší paní sousedce, přinášel mnoho radosti. Ještě jednou vám děkujeme za takového věrného a milého kočičího společníka, bude nám moc chybět.
S pozdravem
Magda a Tomáš Palko z Adamova

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kterak náš kocour o kýchání přišel.

(Isa, 10. 11. 2018 8:13)

Náš kocour od kotěcího věku,kdy prodělal rýmu, hodně kýchal.Stačilo mu vdýchnout trochu prachu a dostal úplné kýchací záchvaty.Nyní jsem si všimla,že to nějak pominulo a nemohla jsem přijít na to,proč.Až,před časem jsem si pořídila RÝMOVNÍK a shodou okolností byl na parapetě,kam Čikinek vždycky skáče.Divila jsem se,že do něj vždy ponořil celý čumáček,on je hodně aromatický,ale evidentně mu to nevadilo.A to je zřejmě ta příčina, proč přestal kýchat!Když rýmovník pomáhá lidem,proč by nemohl pomoci i zvířeti!

Re: Kterak náš kocour o kýchání přišel.

(Renata Žaludová, 27. 7. 2019 9:15)

No to je dobrý tip, zkusím to! Rýmovník mám, ale není na místě kočkám přístupném, a Frank pořád občas kýchá - zřejmě je to alergie na pyl (na jaře) a možná občas i na prach.

krásná zpráva!

(jolana, 29. 10. 2018 8:14)

měj se moc krásně a spoustu mazleníčka! jsi úžasný kočičák a mám radost, že už máš své doma.