Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vendula

26. 11. 2021

vendula350.jpgV jednom hodonínském sklepě si vyhlídla kočka kočárek a porodila koťátka. Majitelé sklepa od nás dostali pro ni žrádlo a až se kočka u koťátek objevila, zavřeli sklepní okénko a zavolali nás. Kočka dostala jméno Vendulka, zpočátku byla velmi nedůvěřivá, syčela, ale zvyká si a o potomstvo se vzorně stará, jsou to dvě kočičky a jeden kocourek - Martinka, Ivuška a Peťa. Fotky zde.
14.5.2016 - Vendulčina koťátka už domov našla, ale ukázalo se, že Vendula je plachá a o kontakt s člověkem nestojí.
24.1.2017 - S Vendulou byly docela velké potíže, protože nejen že se ukázalo, že je plachá a nebude možné jí najít domov, ale po odstavení koťat se u ní začal projevovat stres a bylo jasné, že nesnáší i to velké množství koček, ve kterém je u nás nucena žít. No zkrátka je to venkovní tulačka, která tím, že porodila koťata ve sklepě se dostala k nám a tady se jí to vůbec nelíbilo. Paní depozitářka se rozhodla v létě řešit situaci tím, že umožní chodit Vendule ven, aby v bytě nemusela trávit celé dny a noci. Vendula to velmi uvítala a několik dnů se poctivě vracela "domů" až jednoho dne nepřišla. Vendula byla asi měsíc nezvěstná, až se nám ji podařilo najít nedaleko, v takovém klidném, opuštěném parčíku - rozhodla se tam bydlet a my to respektujeme. Dali jsme jí tam na zimu boudičku a denně donášíme krmení a vodu.
Jsme si jisti, že Vendula ví, kde je a má možnost se vrátit, přesto to neudělala ani teď v zimě. 26.11.2021 - Vendula se z parčíku před časem přestěhovala na zahradu k jedné paní a ta ji krmí. Paní je ráda, že Vendulka u ní chytá myšky, má u ní krmení a zázemí a našla u ní domov.

Další fotky zde.

Vendula byla adoptována na dálku - podporovala ji Kateřina Linková. Děkujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář