Jdi na obsah Jdi na menu
 


Venuška

21. 5. 2020

venuska2.jpgKočka, kastrovaná, 8/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

19.4.2020 - Kočička byla odchycena na Lesní ulici v Hodoníně, kde se začala objevovat na místě, kde se krmí plaché kočky. Byla ochycena ke kastraci s tím, že se vrátí zpět, proto byla označena nástřihem ucha. Při kastraci se ukázalo, že je březí! Ukázalo se, že kočička není plachá, nechá se hladit, otírá se a tak nám bylo líto ji vrátit ven, navíc  kulhá, asi starší zlomenina, přijali jsme ji a budeme jí hledat domov. 19.5.2020 - Venuška se bojí opustit klec, zdá se, že se bojí koček, naléhavě jí HLEDÁME DOMOV! 21.5.2020 - Venuška dnes odjela do nového domova, do Břeclavi, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Venuška byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila firma Kola Novák Blansko. Děkujeme!

Venuška byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v našem depozitu jí hradila Pavla z Brna a kočičky Siraelka a Lilinka. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

21.5.2020
Venuška je zlatíčko, z přepravky vylezla do 10 minut a hned se mazlila. Místečko si zatím našla pod stolem, kde odpočívá.

mensi.jpg24.6.2020
Dobrý večer,
posílám fotky Venušky, dostala od nás nové jméno Fiona, protože přes den je princeznou a v noci se mění na zlobra jak v pohádce. :-) Fionka je zlatíčko, chodí se k nám mazlit a otirat. Když  jdeme spát, tak chodí s náma a ráno s nama vstává, když přijdeme z práce čeká na nás už za dveřmi a v noci okolo 4 - 5 se budí a honí svůj ocas nebo běhá tam a zpět, ale na to jsme si už zvykli a proto dostala nové jméno. :-) Její oblíbené místo je v klíně, kde přede nahlas jako traktor a  její apetit vydá za 3 kočky. Děkujeme za nového člena rodiny.
Karolina a Tom

14.7.2020
Dobrý den,
posílám naše cestovatelské zážitky s Fionkou.
Naše první cesta z útulku autem nedopadla úplně podle našich představ a po pár minutách byl vyhlášený hnědý kód a my jsme zbytek cesty jeli s klimatizací naplno a oknama dokořán. Proto jsme nepodcenili přípravu na dovolenou a detailně jsme si
1_image.jpegpřipravili krizové plány. Byla to naše první dovolená s Fionkou a tak jsme nevěděli co od toho čekat. Už týden před odjezdem Fia měla nasazené kšírky, na které jsme ji zvykali, aby v autě nemusela byt zavřena v přepravce, ale na vodítku na klíně, pro její větší pocit bezpečí. Den D nadešel, všechno už bylo nachystané, poslední úkol dostat Fiu do přepravky. Po nadlidském výkonu, kdy kočka vyvine sílu 3 dospělých chlapů se povedlo. Auto bylo přeparkované hned u vchodu a tak během půl minuty už jsme seděli spolu na zadním sedadle. Jinak jsem si celý život myslela, že na zadní sedadlo mě dostanou jenom děti, omyl. Fia po pár minutách z přepravky vylezla a udělala si pelíšek u mě na klíně, takže všechno podle plánu, kočka na vodítku a na klíně. S čím jsem nepočítala, že bude vyrovnávat zatáčky s drápkama v mém stehně. Cesta po D1 pak byla zážitkem pro obě dvě. Po dvou hodinách a jednom rozdrásaném stehnu jsme dojeli do cíle. Čekali jsme, ze Fia si bude na chatu zvykat, ale zase jsme se přepočítali.  Po půl hodině chodila po celém baráku jako by tam žila celý život. Tím už mám odpadly veškeré strachy a mohli jsme si všichni 3 začít užívat dovolenou. Zjistili jsme, že je jedno kde spolu budeme, protože pro ni, je důležité, že jsme tam my.
Nakonec z ní taky bude cestovatelka.
Kaja a Tom

6.12.2020
Dobrý den,
posílám video s Fionkou ( Venuškou), už si moc ptáčků za oknem neužijeme, tak jsme našli zimní alternativu ... :-)

24.5.2021
Dobrý den,
už je to rok co k nám přijela Fiona (Venuška) a za ten rok jsme spolu udělali velký pokrok. Určitě z ní nikdy nebude průzkumnice a dobrodruh, ale oproti začátkům se už hodně otrkala, asi před měsícem jsme ji poprvé nechali přes noc samotnou doma. Naplnili jsme ji misku 4 kapsičkama, zkontrolovali, že má všechno na přespávačku a odjeli. Když jsme šli spát, vedli jsme s mužem debatu, jestli se nakonec nevratíme, jestli se ji nestýska a Fia doma netrpí. Nakonec jsme přespali, ale další den jsme vstávali v 5 hodin ráno a jeli ji vysvobodit. No samozřejmě, že Fiona byla v naprostý pohodě a miska s kapsičkama byla nedotčena ... :-) Myslím si, že tohle můžou pochopit jenom milovníci koček, protože naše okolí nad námi kroutí hlavou, posílám par videí naší královny domu.

31.8.2022
Dobrý den,
už jsou to 2 roky a 3 měsíce co jsme si vzali Fionku (tehdy Venušku). K Fioně se každou chvíli připojí parťák Tobias a tak mu zatím zahřívá postýlku. :-)

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krasny domov

(KATERINA, 6. 12. 2020 17:31)

Z prispevku je vic nez jasne, ze kocicka nasla perfektni domov!