Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odstranění koček z areálu ISŠ Hodonín

9. 4. 2013 jsme v areálu Střední integrované školy v Hodoníně našly na krmící boudičce příkaz vydaný ředitelkou školy, Mgr. Evou Schmidovou, že ji musíme odstranit i s kočkami.

napis-kde-krmime2.jpg


Roky trvalo a spoustu peněz stálo, než jsme početnou kolonii opuštěných a plachých koček stabilizovaly, vykastrovaly a vyléčily. Podařilo se domluvit, že do parku školy umístíme boudičky pro kočky, kde budou mít zázemí a žrádlo chráněné před psy z okolního sídliště a zlými lidmi. Při krmení koček se kontroluje i jejich zdravotní stav, zbavují se parazitů a kastrují se nově příchozí kočky (lidmi opuštěné). V případě, že jsou ochočené, bereme je do depozitů a hledáme jim nový domov.

V září roku 2012 nastoupila na školu nová ředitelka Mgr. Eva Schmidová a 9.4.2013 jsme našly upozornění, že máme odstranit boudy i s kočkami. Snažily jsme se vyjednávat. Domluvily jsme si na 16.4.2013 ve škole schůzku, ale paní ředitelka za sebe poslala zástupkyni (vysvětleno tím, že paní ředitelka nemá čas, protože staví), která neměla jinou pravomoc, než nám zopakovat, že máme boudy odstranit. Nicméně se nám zástupkyni podařilo přesvědčit a vysvětlit situaci. Proto volala Mgr. Schmidové, že bysme boudu vyměnili za "
hezkou, reprezentativní" a posunuly ji dál od hlavních budov. Na to ředitelka prohlásila "jen když si seženou povolení hygieny".

krmici-bouda_jilemnickeho-2.jpg

Paní ředitelce jsme 16.4.2012 napsaly mail, bez odezvy.

24.4.2013 "Hra" o krmící boudičku narostla do neuvěřitelných rozměrů.
Po jednání s hygienou (která se k věci vyjádřit nemůže - ani zakázat, ani povolit) paní ředitelka oslovila i veterinární správu a město. Takže se 7.5.2013, hned ráno, všichni sejdeme u krmící budky a budeme jednat.
My pak budeme pokračovat za dětmi do základní školy, kde pořádáme
"Kočičí den ve škole" Děti si můžou pohladit živou kočku, můžou si s ní hrát, vysvětlíme jim jak se správně chovat ke kočkám, k opuštěným kočkám, zraněným, ke zvířátkům obecně. Trochu tragikomické. :-)

7.5.2013 se konala schůzka u krmící boudy, přišlo celkem 14 lidí, ředitelka ne!!! Přestože na tento den schůzku přeložila sama - omluvila se slovy zástupce tím, že se konají maturity (není možné, že by to 14 dnů předem nevěděla).

Schůzky se zúčastnili 2 zástupci z hygieny, 3 zástupci z veterinární správy (protokol, který sepsali neshledal žádné nesrovnalosti), 5 zástupců z města (včetně starosty a místostarosty) za Kočky SOS dva zástupci a jeden náš fanoušek a sponzor. No a za školu zástupce, který zase neměl jinou pravomoc než sdělit, že máme krmení kočkám odstranit - už evidentně bez zájmu jak tohoto dne dopadne šetření hygieny a veterinární správy, kteří se tam všichni kvůli tomu sešli. O jednání z pohledu našeho fanouška čtěte zde. 
Poznámka: Na základě tohoto jednání se nám nakonec, po deseti letech,
podařilo domluvit i s městem.


21.5.2013 jsme obdržely výzvu ředitelky školy Mgr. Schmidové, že máme místo s boudou vyklidit a uvést do původního stavu. K nahlédnutí zde.

Závěr:

  • Paní ředitelka do jednání o boudě v areálu školy zapojila asi 20 lidí, sama neměla tolik slušnosti, aby se ho účastnila.
  •  Neprokázala jedinou špetku snahy vzít na sebe zodpovědnost a jednat přímo! Jak takový člověk může vést školu, kde se do života připravují mladí lidé?! Zřejmě chce ukázat studentům, že můžeme ovlivňovat životy jiných a důsledky našich rozhodnutí pak přehodíme na jiné. 
  • Jsme zklamané a z paní ředitelky nám zůstal pouze jediný pocit (ač jsme nedostaly šanci ji vidět, nebo alespoň slyšet) - sobec bez zodpovědnosti a respektu k druhým (ať již k minulým dohodám, naší práci, našim fanouškům a zároveň sponzorům, všem zúčastněným lidem, kteří měli snahu situaci řešit a v neposlední řadě k živým tvorům, opuštěným kočkám, které neměly nic jiného než jen tu misku s krmením, kterou jim také vzala).


Nemáme možnost nějak ovlivnit post paní ředitelky, ale můžeme společně poslat mail, nebo alespoň odkaz na tuto stránku a tím sdělit, co si o celé situaci myslíme.

Ředitelka školy, Mgr. Eva Schmidová: reditel@issho.cz
Jihomoravský kraj, zřizovatel školy, schránka odboru školství pro elektronickou komunikaci: os@kr-jihomoravsky.cz
Kopie: kocky.sos@seznam.cz

Komentáře a názory našich fanoušků na FB čtěte zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Reditelka

(Adri, 29. 1. 2017 13:15)

Doufam, ze uz ta kunda reditelka neni na sve pozici, je to bezcitna svine.

"ředitelka"

(Zuzana, 2. 2. 2015 15:36)

Je to primitivní paní, která neví ani špetku o tom, jak vést školu. Dosazená tupka.
Doufám, že ji kraj velmi rychle vymění, neschopná, zlá a arogantní.

opravuji chybu

(Bára, 3. 6. 2013 7:20)

Pro TREST pro svini!!!!!!

je to svině!

(Bára, 3. 6. 2013 7:18)

té svíni přeji ať jí parchanti všecko špatné a zlé vrátí,je nenáviděná všemi,brzo zapláče.A stačilo by málo, ukázat jen trochu soucitu s němou tváří a nemusela by se budoucnosti obávat!Však už se někdo postará o test pro svini!
Kočkám hodně zdraví a jen hodné lidi moc,moc přeju!

bez komentáře!

(Michal, 1. 6. 2013 9:03)

K bezcitnosti ředitelky-kariéristky a vlezdoprdelky nadřízeným se nedá nic dodávat.Kdo ji známe víme o čem mluvíme!Neuvědomuje si,že právě tento lidský čin by ji v očích veřejnosti a nadřízených jedině a pouze v prokazatelně vyzvedl a nebyla by všemi tak neoblíbená a nenáviděná!Ale všechno jednou skončí a i vláda téhle sůvy je pouze dočasná!Však všecho dočasu.......
Kočkám a jejich opatrovníkům fandím,jsou to nevinná stvoření a kdo jim nepopřeje ani tu misku s jídlem je hyena a musí být Bohem potrestám i s celou jeho rodinou!!!!!Boží mlýny melou.......

???

(Eva, 29. 5. 2013 21:47)

Jediné riziko pro společnost je ta zamindrákovaná kurva mgr., které se to ovšem ale všechno vrátí, až ji to bude mrzet.....

lidská zrůda,nic víc.....

(Daniela, 29. 5. 2013 8:33)

Nezlobte se, vy lidé nekočkomilní(ačkoliv zdejší stránky,domnívám se navštěvují pouze,nebo ve větší míře lidé kočky milující),že ředitelku nazvu lidskou zrůdou,protože, kdo alespoň trošku zná dámy co se starají o kočeny v sos v Hodoníně,co všechno pro ně dělají,jak zregulovaly stavy nemocných koček,zabezpečily jejich nekontrolovatelné množení,kolik zvířat na umření doslova vyrvaly ze spárů smrti,ten nemůže po všem co podnikají pro "alespoň"nakrmení a poskytnutí trošku bezpečí před lidským zlem a v zimě poskytnutím byť chatrného,ale, alespoň nějakého pelíšku ubohým kočkám ,které neměly to štěstí v životě,aby je měl někdo rád a láskyplně se o ně staral,smýšlet o nich jinak než dobře a musí si vážit jejich práce.Jen hlupák si řekne,že se kočka o sebe postará sama,ano postará do jisté míry,ale musí být zdravá a v kondici!!!!!A o to právě dámám v sos a vlastně nám lidem,kterým nejsou zvířecí,hlavně kočičí osudy lhostejné prvořadě jde!Vše co se ze strany sos pro kočky dělá,tak je pouze a jedině z lásky k těmto tvorům,nikdo jim kromě hodných lidí ani finančně,ani jinak nepomáhá,tak by se jim, když už nemůže,nebo nechce někdo pomoct,alespoń nemělo mařit jejich úsilí a neházet jim klacky pod nohy!
Proto by se nad sebou měla ředitelka zamyslet a umožnit co je v jejích silách a projevit tak lidskou stránku své osoby. V opačném případě nemá co dělat na místě kde působí,protože je špatným příkladem pro děti a mládež a nemělo by ji být lhostejné co se do dětí vloží na základní škole a s čím půjdou do života,zda s citem a dobrem v srdci,nebo lhostejností,krutostí a zlobou..Nemá se přát nikomu nic zlého,ale v životě se všechno vrací,jak dobro,tak zlo, a tak nezbývá než doufat, a taky si přát,aby tomu tak bylo i v případě nelidského chování a uvažování ředitelky školy!!!!Jednou to možná pochopíte paní ředitelko,ale aby už nebylo pozdě......
Dámám v sos, a všem, kdo se stará a zajímá o opuštěné kočky a zvířata vůbec,poskytuje jim léky,ochranu a podá sousto, přeji jen to nejlepší a neskonale si jejich nikdy nekončící práce a úsilí vážím a obdivuji.
děkuji. S pozdravem a přáním pevných nervů,štěstí a hlavně zdraví jim i kočkám a přáním hezkých dnů Daniela Jestřábová