Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky z Čejkovic

22. 11. 2020

20200916_172840.jpgStará paní nám v srpnu nahlásila, že jí na zahradu u domu v Čejkovicích nějaká kočka přivedla koťata. My jsme na místo přijeli, vysvětlili paní, že útulky jsou plné a že pokud kočky jsou na hranici plachosti a tady mají možnost svobodně žít, že by bylo lepší, aby tady zůstaly. A když jsme paní řekli, že máme Kastrační program a díky němu kočky postupně vykastrujeme, aby se dále nemnožily a díky projektu Adoptuj si plašanku jí také budeme vozit krmivo, paní ráda souhlasila a kočičky jí dělaly společnost. Kočka matka byla vykastrována a po odstavení koťat ze zahrady odešla. vypadá to, že se vrátila domů, že jí zabíjeli koťata a tak si "odskočila" porodit jinam. Koťátka sice byla bázlivější, ale postupně si na babičku pěkně zvykala.
Jenže ...

Jenže, po čase se nám paní ozvala znovu.

23.11.2020
K babičce přijel syn a že na zahradě bydlí kočky se mu nelíbí. A protože babička svůj dům se zahradou synovi darovala a má tady jen bydlení "na dožití", on je tady pánem. Babička nemůže nic a tak nám znovu volala, že syn chce na zahradě pěstovat zeleninu a kočky tady nesmí být a že je někam vyveze ...
Aby pohádka měla dobrý konec, potřebujeme těmto třem letošním koťatům najít domov.
Jsou to všechno kocourci, dva zrzci, jeden černobílý. Minulý týden jsme je naočkovali, na nás reagovali hodně bázlivě, ale paní říkala, že je hladí, je potřeba zkušenějšího chovatele, dát jim čas a mít trpělivost. Ideálně spolu, případně k vašim kočkám, kotě je jako jedináček nevhodné. Může někdo pomoci?

zrzek-z-cejkovic.jpg24.11.2020
Jeden ze zrzečků našel dnes pomocí našeho FB domov v Lanžhotě! Děkujeme!

26.11.2020
Druhý zrzek a černobílý odjeli do nového domova dnes, do Tvrdonic, děkujeme!

Na zahradě zůstává nejbázlivější z kočiček a to už může být, prý se dokonce kamarádí s domácím kocourkem babičky.

Další fotky zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář