Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotě na stromě

20. 12. 2016

Včera 19.12. nám přišla SMS zpráva:

"Dobrý den,
chci vám sděli, že na Jižní 11 přímo před vchodem je na pravé straně vysoký strom a na větvi tam už třetí den pláče kotě.
Za celou dobu neslezlo a ani nic nejedlo. V noci pláče, přes den taktéž. Dnešní noc a zítřek počítám, že bude pro něj posledním. Je již těžce podchlazené, dehydrované a vyhublé. Taktéž je i špinavé.
Zkoušela jsem, aby slezlo dolů, ale co pak? Já si ho vzít nemůžu v žádném případě. Není vysoko, žebřík mám a po 14.45 h. tu mám synovce, co jej sundá.
Dopředu vás upozorňuju, že MNĚ nebudete klást podmínky nebo žádat peníze. Nemám. Nedám. A nenechám na sebe ječet, že si ho mám vzít, že máte plno. Toto kotě potřebuje zachránit. Obávám se, aby již nebylo pozdě."

Na místo jsme vyjeli a kotě na stromě opravdu našli, pokoušeli jsme se ho sundat, ale ani ze schůdků jsme na kotě nedosáhli. Nedaleko nás zastavilo poštovní auto a v něm byl mladý a vysoký muž, kterého jsme požádali o pomoc a jemu se kotě podařilo sundat. Mladý pošťák se jmenuje Dominik Malhocký a tak jsme po něm pojmenovali i zachráněného kocourka. Děkujeme, Dominiku!

 

A pisatelce SMS zprávy bychom rádi vzkázali:

My peníze od nikoho nevybíráme, ani za umístění kotěte k nám. Příspěvek na péči o kočky je dobrovolný. Ano, když jsme plní, prosíme nálezce kočky, zda by nebylo možné, aby u něj kočka zůstala v dočasné péči, než najde trvalý domov, ale v těchto případech zajišťujeme veterinu i hradíme krmivo. Nechápeme, proč jste kotě na stromě ponechala plakat tři dny a nenapsala nám hned první den nebo nezavolala městskou policii. Nakonec ale díky vám kotě žije a nám nezbývá, než vám poděkovat i za tu vaši zvláštní SMS zprávu, protože jste byla vlastně jediná z celého velkého sídliště, kterému to kotě stálo za to.

 

domi350.jpg

Dominik je v teple, napapaný a odpočívá ...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Emocionální inteligence

(Vlaďka, 20. 12. 2016 19:27)

Netušila jsem, že v Hodoníně je tak úžasné sídliště, kde se lidi zajímají jen o sebe a v lepším případě pozorují mrznoucí,hladové a žíznivé kotě až do doby, kdy je přestane bavit jeho pláč a vzpomenou si na útulek. Z SMS si nic nedělejte, městské policii by to dotyčná osoba neposlala, protože by se bála použít slov, jež poslala Vám:-)Veselé Vánoce Dominikovi pošťákovi, jeho jmenovci koťátkovi, Vám a hlavně tiché a ničím nerušené Vánoce autorovi SMS. Může Vám děkovat, že jste mu je zařídili!

Re: Emocionální inteligence

(Daniela se svou kočkopartou, 21. 12. 2016 19:32)

Vlaďko,bohužel jsem mnoho let na tomto sídlišti v Hodoníně žila a opravdu zažila zde tu lidskou neomalenost,sobeckost a zlobu,když jsem krmívala v ruinách nedostavěného hotelu na kraji tohoto sídliště nejednu opuštěnou a vyhozenou kočičku.Byl tam například nádherný kocourek(dala jsem mu jméno Rudík,podle kalendáře s kočičími jmény,které připadlo na den mých narozenin),od pošťačky která na sídlišti chodila vím,že tento Rudík býval v paneláku v bytě se svými lidmi.Poté páníček Rudíka zemřel a dědicové Rudíka vyhodili ven,že však on si někde něco chytí....Rudíček nějaký čas kdykoliv někdo nechal otevřeno do vchodu běhal ke dvěřím svého domova,ale byl lidmi z paneláku vyhazován a koštětem vyháněn ven.Dokonce mu zatarasili sklepní okénko,aby náhodou v zimě nevlezl do sklepů a tam někde na teplých trubkách nebydlel....
Tak jsem se o něho začala starat jako již před ním o mnohé toulavé kočeny.Lidé nadávali,tak jsem pravidelně vstávala ve dvě v noci a nosila mu jídlo,aby v klídku pojedl než začnou ráno jezdit auta a lidi venčit hafany.Namítnete proč jsem si ho nevzala k sobě domů?Vzala jsem si ho několikrát ke svým pěti peršankám co jsem měla v bytě 3+1,ale Rudík nechtěl být v domě.Zavezla jsem ho přes celé město 2x na svoji zahrádku,ale vždy se po čase vydal zpět na sídliště a ráno mne čekal u mého auta na parkovišti,nebo u vchodu do domu.Než bych riskovala potřetí,že by se mu mohlo cestou něco stát,nechala jsem ho venku.On si našel spolu s ostatními kočenami nějaký ten domeček ve zbořenině hotelu a dožil tam.Když bývaly velké mrazy nastartovala jsem auto,zatopila a vzala Rudíka k sobě do auta,kde jsme spolu zabalení v dece někdy spali.Rudík byl už starý kocourek když jsem se o něho začala starat,ale věřím,že poslední roky jeho života jsem mu svojí láskou i navzdory lidské zlobě v okolí na sídlišti v Hodoníně,zpříjemnila a život mu asi i prodloužila.Jeho odchod jsem strašně oplakala,kdy byl týden nezvěstný až jednou jsem přijela,on vyskočil vyhublý na zeď zamňoukal na mne a seskočil do útrob hotelu kam vždy po jídle a pohlazení odcházel odpočívat a ukrýt se, a více jsem ho nikdy nespatřila.Přišel se z posledních sil rozloučit,vždy poznal moje auto, a já na něho nikdy nezapomenu,ještě teď mi tečou slzy,když Vám to píšu.Již v Hodoníně pět let nebydlím a jsem tomu strašně ráda.O toulavé kočičky se tam stará pán na kterého je spolehnutí,ale také bojuje s lidskou hloupostí a zlobou.
To,že se podařilo zachránit kočičí život v podobě Dominika je nádherné!Kéž všechny takové případy končí tímto šťastným koncem!
Všem milovníkům,zachráncům a ochráncům kočiček přeji krásné vánoce a přepevné zdraví po celý rok 2017.
Daniela a její kočkolásky

Nechápu

(Iveta, 20. 12. 2016 19:06)

Věřím, že paní až bude sama potřebovat pomoc, dočká se téhož, co ona udělala pro toho malého nešťastného chlupáče. Toho, co si zaslouží. Soucit je krásná věc, ale nikoho jenom soucitem nezachráníš....