Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maxmilián - zraněný britský kocour z Dubňan

5. 10. 2015

Včera zavolal pán z Dubňan, že je tam kočka sražená autem, tahá nožku za sebou, má ji odřenou. Prý ji tam krmili delší dobu, pak na 14 dní kočka zmizela a teď se tam ukázala zraněná.
Z kočky se vyklubal kastrovaný britský kocour, barva lila. Má zlámanou pánev, jednu nohu tahá za sebou a na druhé vrávorá, o první zakopává, citlivost má však v obou zachovánu, na záchod chodí sám, to znamená, že páteř by měla být v pořádku. U páteře můžete na rentgenu vidět diabolku. Oko má asi taky zraněné možná po střelbě vzduchovkou. Zítra musíme jet do Hradiště na operaci, rozpočet zatím neznáme, letošní rok je bohužel na úrazy dost "bohatý".
Kocourek dostal jméno Maxmilián.
"Maxmilián je honosným jménem, které se hodí pro velké muže. Také zkrácené verze jména Maxim nebo Max v sobě nesou ty nejvyšší možné hodnoty, ať již v oblasti prestiže, síly, bohatství, vzletných myšlenek nebo krásy."


 

max400.jpg

Další fotky zde.


7.10.2015
Dnes jsme byli s Maxem v Hradišti na klinice, pan doktor Kaděra operaci nedoporučil, protože zranění není čerstvé a svaly jsou tak pevně srostlé kolem kostí, že by to udělalo víc škody, než užitku. Mysleli jsme si, že kvůli té necitlivé nožce, by se mělo operovat, aby se uvolnil nějaký nerv, který je utlačovaný. Pan doktor nám vysvětlil, že utlačované to je u páteře a určitá citlivost tam je, takže se poškození možná může spravit, nebo spíš trochu vylepšit. Pánev sroste sama, zajizví se. Máme nožku štípat, aby probíhalo dráždění nervu, Maxík prostě musí trénovat, aby se obnovila citlivost. Dostal injekci proti otoku a antibiotika na 14 dní. Pak se rozhodne co dál.

 

Maxmilián byl dnes adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou je Markéta a Míša z Hodonína. Děkujeme!

21.10.2015
Max je u nás třetí týden a přesto co si už prožil venku, ani tyto týdny u nás asi nebyli v jeho životě nejlepší.
Po vyšetření na veterinární klinice v Uherském Hradišti pan doktor rozhodl, že se Maxmilián nebude operovat, že pánev sroste sama a máme trénovat chůzi. Max u nás však onemocněl, zvracel a skončil na infuzích.
Dnes už je jeho stav dobrý, stále bere antibiotika, ale má lepší náladu a začíná mít velikou chuť do jídla. S trénováním chůze je to horší, Maxík je lenošný a nechce se mu. Oblíbil si pelíšek, ve kterém se vyvaluje. Protože mu zadní nožky ujíždí a klouzají se, koupili jsme mu krásné botičky s protiskluzovou podrážkou, ale ty se zatím líbí jenom nám - Maxíkovi vůbec!


 

max400.jpg

Další fotky zde.

 

9.11.2015
Hledáme domov pro Maxmiliána - britského kocoura, který má po srážce autem zlomenou pánev a postižení zadních končetin. S Maxmiliánem jsme byli na klinice v Uherském Hradišti, kde pan doktor Kaděra operaci nedoporučil, protože zranění už bylo staré. Dostali jsme za úkol nožku štípat, masírovat, aby probíhalo dráždění nervu a Maxík prostě musí trénovat, aby se obnovila citlivost.
A tu se objevil problém: Max je LENOCH!

max-kol-400.jpg

Maxmilián se celý den válí na pravém boku, poté na levém a nakonec na zádech :-D Je to jeho zamilovaná činnost, ze které se nechá málokdy vyrušit a když k tomu připočtete nedostatek našeho času, není to u nás pro Maxíka nejlepší. Hledáme pro něj domov, kde by se mu měli čas věnovat  a pomocí hry Maxmiliána provokovali k pohybu.
Vážnému zájemci sdělíme podrobnější informace na našem emailu kocky.sos@seznam.cz nebo na telefonu 724 142 463.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kocourek

(petra bartáková, 14. 11. 2015 18:31)

Dobrý den,mám kočky a dva psi,jak by se kkcourkovi líbilk,či by byl raději samotný?DěkujjPetra

Re: kocourek

(Kočky SOS, Lucka, 14. 11. 2015 19:48)

Dobrý den Petro,
děkujeme Vám za zájem o Maxmiliána. Zcela popravdě on jiné kočky zatím nijak neřeší. Hodně spí a jí, ostatního nezajímá. :) Tak myslím, že zapadne kamkoli, kde dostane tyhle podmínky.
Pokud o něj máte zájem, zavolejte nám prosím, tel. 724 142 463. Děkujeme!

kocourek

(petra bartáková, 14. 11. 2015 18:29)

Dobrý den,mám doma kočky a dva psi,jak by se mu to líbo,či by byl reději samotář?Děkujj.Petra

Jste obdivuhodní

(Jitka, 23. 10. 2015 12:57)

Jste obdivuhodní, za to, co děláte pro kočičky! Díky, a víc než díky...Maxíčku, sílu!

Maxík

(Renča, 6. 10. 2015 11:31)

Opravdu krásný kocourek, také pošlu příspěvek na zotavenou.Alespoň že že najdou hodní lidé, kteří zavolají a upozorní,aby kocourek netrpěl bolestí zbytečně dlouho. Držím pěsti. Zdravím do Hodonína :-)

jistě přispěji..!

(Jitka, 6. 10. 2015 6:43)

Jistě Maximkovi přispěji, je tak statečný! Věřím ale, že se přihlásí jeho pán/paní...vždyť KDO by nehledal takového kocourka..? Hodně štěstí, a díky ☺