Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomoc opuštěným kočkám v Dubňanech

20. 10. 2014

V Dubňanech zůstaly dvě vykastrované kočky po zemřelém majiteli. Mají asi deset let a rodina, která zdědila dům, tak dům uzamkla a dala do prodeje a o kočky se nezajímá. Sousedce jich bylo líto, tak je začala krmit a přišel tam ještě krásný kocourek, kterého jsme už daly vykastrovat.
Vzít k nám je nemůžeme, protože nemáme kam. Přivezly jsme jim boudičky na zimu,  krmení a  když jsme viděly jak se tam choulí, tak jsme si řekly, že zkusíme požádat vás o pomoc. Snad si je někdo vezme, aby netrávily zimu na schodech venku. Později se tam objevila ještě jedna krásná kočka. Taky jí zemřela panička a syn se o kočku nestará, takže, když má hlad, loudí u sousedů. Musíme ji vykastrovat abychom neřešily koťata, a přidal se mourovatý kocour.

kocky-450.jpeg

Další fotky zde.
 

Najde se někdo, kdo jim pomůže prožít klidné stáří v teple?

25.10.2014
Našla se slečna Eva s rodiči a kočky zachránila. Ozvala se nám na výzvu na našem facebooku. Bohužel bydlí  až v Českém ráji a musely jsme kočky odchytit a zavézt jim je. Dvě desetileté kočky si nechají a další dvě, které se sem přitoulaly a které bydlely také u domu, kde se krmilo, budou u nich v péči a těmto dvěma budeme přispívat na krmivo.
Děkujeme!

11.2.2015
Dnes jsme dostali o kočičkách tuto zprávu
:

Konečně zasíláme nějaké fotky těch našich lásek :-) Focené mobilem, tak snad budou v koukatelné kvalitě. Matýsek se tu zabydlel jako první nejrychleji, už spinká  všude možně, Matylda se k němu přidala nedávno, jinak mají zázemí dole v dílně na sedačce, teď jsem jim to tam ještě upravila jinak, mají pro sebe i stůl s dekou :-) Když nechtějí být u nás nahoře nebo když je jim teplo, tak jsou dolů do dílny a do garáže :-) Chlupáček úřaduje taky už dávno po celém domě, je to tady prostě jeho, jenom je pořád takový bručoun, sáhnout na sebe nechá málo, pak už okolo sebe seká pacičkou, spinká rád jen sám a nikoho k sobě nepouští, jen občas spinká s někým přímo u sebe, naše ruce na mazlení snese chvíli a pak chce být zas jen sám. Kdoví, co se mu v životě přihodilo, že nemá rád s nikým kontakt :-( Všichni krásné papají, spinkají v různých pelíšcích, jak se jim chce, ovšem ven se jim nechce vůbec :-) Maximálně Matýsek se proběhne po zahradě a hurá domů, Matylda se podívá jen ze dveří ven, abychom si to náhodou nerozmyslely a nenechaly je zas někde venku, jak žili dříve.. Uvidíme v létě, to budou určitě rádi na zahradě.
Nejlepší situace není se čtvrtou kočičkou, Lotynkou, jak jsme jí pojmenovaly. Nahamá se, ale zase okamžitě zaleze, pohladit se nechá, když vidí, že se nese syrové maso, to miluje. Jinak spinká na sedačce, ale hlavně, když nejsme dole a v noci, nesnese nikoho u sebe nebo se nechá pohladit velmi málo. Necháváme ji prostor, aby se adaptovala sama, snad se to zlepší.
Všechny kočičky moc zdravíme, ty, co hledají nový domov, aby brzo našly a ty co potřebují pomoc, aby jim bylo od hodných lidí pomoženo.
Doufám, že se taky někdy ještě uvidíme. Mějte se moc krásně a hodně síly ve starání se o čtyřnohé kamarády a spoustu hodných lidí okolo sebe !!!! Eva a Eva M.

30.4.2015
Dnes jsme dostali další zprávu
:

Zdravíme Vás na Moravu a informujeme o kočičkách. Matýsek se hodně vyhřívá na polštáři na sluníčku, Matylda a Lotynka zkoumají zahradu a všichni se moc rádi chovají na klíně. Chlupáček je zdrženlivější, ven nechce a spí s náma v posteli. Brzy pošleme fotky, mějte se hezky, Eva M.

17.6.2015
Dnes jsme dostali další zprávu
:

Dobrý den do Hodonína!
Posíláme pár foteček našich mazlíků - Chlupáčka, Matyldičky, Lotynky a Matýska :-) Už máme konečně trošku letní počasí, tak se sluní venku na zahrádce, spinkají u jahod, Matýskovi se nejvíc líbí ve vysoké trávě :-) Ovšem až na Chlupáčka, ten má rád skoro jenom teplo domova :-D, ven sotva vystrčí nosík a zas honem běží nejlépe do postýlky :-)
Lotynka je stále plachá, ale postupně se to zlepšuje, je ráda venku, prozkoumává okolí a jak se jedná o syrové maso nebo šunku, tak se ani moc nebojí :-D (na fotkách je vidět spíš zdálky, asistovala u věšení prádla, ale jinak mi při focení utekla... )
Všichni vás moc pozdravujeme, kočičky posílají pac a pusu a všichni se těšíme, jak si společně užijeme krásné léto :-D Kdybyste chtěli navštívit Český ráj, jste zváni ;-)
Užijte si krásné léto a ať se mají všechny kočičáčci co nejkrásněji a všichni mají krásny domov!
Eva M.

2.11.2015
Dnes nová zpráva
:

Dobrý večer do Hodonína!
Jakpak se všichni máte a jak se daří všem kočičkám? Já posílám několik nových fotek, prdelky se mají dobře, už jsou zase všichni hezky doma v teple u kamen, ven se juknou minimálně :-)

Vyfotila jsem už i Lotynku, nejbojácnější z těch čtyřech, už je normálně s námi, spinká v posteli, i když taky ještě trochu utíká a bojí se většího hluku a počtu lidí. Povedlo se mi ji vyfotit na dece na koberci. Hodně jsem si oddechla, Lotynka se socializovala velice pomalu a je to v podstatě rok, co si na nás zvykla, mazlí se a je už s námi normálně v bytě. dub300.jpg
S Matýskem jsme se najezdili v posledních týdnech k doktorovi, krvácí mu ouško a dásně a zjistili jsme, že je již na jedno ouško hluchý, v narkóze mu vzali několik zoubků a v oušku má nádor, který už ale vzhledem k věku nechtějí operovat, podávali jsme antibiotika, teď už ale homeopatika, tak čekáme, zda se to zlepší a uvidíme, co dál.
Chlupáček je čím dál větší koulička, byl asi zvyklý jen na byt, ven se mu nechce vůbec a občas se ho snažím trošku prohnat, protože už ho nemůžu ani unést, jak nám přibral (tedy ne že by se chtěl chovat, je to pěkný neruda, ale když ho chceme chovat my :-)

Také už asi dva měsíce máme dalšího kamaráda, chodil k nám mourovatý kocourek na jídlo, asi se ho někdo zbavil :-(  a už u nás prostě zůstal, nejvíc se mu líbí na stole a v posteli, jsem ráda, že je v teple a že není sám. Rychle pochopil, kde má chleba namazanej :-D  Na jedné fotce ho posílám taky, je tam zády u Chlupáčka.
Všechny vás moc zdravíme, snad se vám všem daří dobře a kočičky nacházejí co nejlepší domovy.
Mějte se krásně, posíláme pozdravy ze Sobotky a pusu všem kočičkám, ať se mají dobře a má je někdo rád!!
Eva M.

17.2.2016
Nová zpráva
:

Zdravíme na Moravu!
Máte se dobře? My vás všechny zdravíme od kamen a od topení ;-)
Ven se drobečkové chystají až zase v létě a tak jsme krásně v teple :-)
Posíláme pár fotek, jak se máme a mějte se také krásně, v teple, s plnými mističkami a hodnými lidmi okolo sebe ;-)
Matýsek, Matylda, Lotynka, Lord Hrabě von Chlupáček (má to rád a je pak milejší :-D) a M. a S.

6.7.2016
Zpráva
z Českého ráje:

Dobrý den,
zdravíme Vás ze Sobotky, přejeme krásné léto a doufáme, že se máte jen líp a kočičky nacházejí krásné domovy ! :-) :-)
Eva a Eva M.

450.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


6.7.2016
Zpráva:

Dobrý den,
bohužel Vám musím napsat, že nám včera odpoledne navždy odešel naše Láska Matýsek...
I když se nám zdálo, že i přes ošklivý nádor v oušku a neustálé krvácení se nemoc zlepšuje nebo alespoň příznaky nejsou tak pro něj obtěžující, našla jsem ho večer u maliní, kam se tak rád chodil schovat a moc rád odpočíval... Je to nespravedlivé... Nevím, jestli mrtvička nebo infarkt či něco od nádoru.
Teď už ho alespoň nic nebolí, jestli to lze brát za nějaké pozitivum...
Zároveň mi včera zemřela po kastraci jedna kočička, která měla těžký zánět, otravu a žloutenku a vše už vypadalo nadějně...
Mějte se na Moravě všichni jenom dobře a hlavně buďte všichni zdraví!!!
M.

Dobrý den paní Machová,
je mně to moc líto, že Matýsek zemřel, ale odešel milovaný a nemusel se krčit v zimě na schodech domu, kde ho nikdo nechtěl pustit dovnitř. Dali jste mu kus krásného života a já vám za něj moc děkuji.
Tomalová

1.12.2016
Zpráva
z Českého ráje:

Dobrý den,
posíláme pár foteček Matyldičky, Lotýska a Lorda Chlupáčka. A ještě i trochu letní pozdrav, teď už jen vzpomínáme u kamen, jak bylo v létě krásně a teploučko :-)
Přejeme krásné, klidné a šťastné vánoce a fajn další nový rok, mějte se všichni moc dobře a ať jsou všechny kočičky šťastné!
Eva a Eva M., Sobotka

15.11.2017
Zpráva:

Dobré odpoledne,
zasíláme Vám pozdravy z východních Čech ! Doufám, že kočičky a kocourci nacházejí prima domovy, moc na ně všichni myslíme!
Přejeme krásné dny a všem čtyřnohým opuštěným pusinkám co nejdříve ty nej domovy :-)
Matylda, Lotynka, Lord Chlupáček a zbytek party ze Sobotky - Růženka,Tygříček, Andělka, Mikeška, Princezna, nalezenci Honzík, Ocásek a Rambík a Eva a Eva M. 

20180514_143738.jpg14.5.2018
Nová zpráva
:

Dobrý večer,
moc Vás všechny zdravíme ze Sobotky! Posíláme pár foteček Matyldy, Chlupáčka a Lotynky.  Moc za všechno děkujeme a přejeme Vám hezké skoroletní dny ;-)
10 kočiček a koucourků a  Eva a Eva Machovy :-)


9.4.2020
Nová zpráva
:

Zdravíme Vás z Českého ráje!
Doufáme, že se máte všichni hezky a zvládáte.
Kočičky už chodí ven na sluníčko a užívají si to, stejně jako my :-) Jenom Matyldicka je nemocná, začla chřadnout, má zánět, inkontinenci, tak bereme ATB, homeopatika, zkoušíme plinky a doufáme, že to bude vše lepší. Přece jenom už je to starší dáma, ale my věříme, že tu s námi bude ještě dlouho. Mějte se všichni dobře, přejeme Vám hlavně zdraví, zvlášť v současné situaci.
M.

26.10.2020
Nová zpráva
:

Dobrý den, zdravíme Vás ze Sobotky!
Bohužel musím napsat, že nás opustila Matyldička, už byla hodně nemocná a nedalo se nic dělat, než ji nechat odejít. Už je to nějakou chvíli, ale pisu to až teď, je to vždycky hrozný, když někdo odejde, člověku se zdá, že ani neví, jak to bez nich dál bude, protože jsou to všechno tak úžasný stvoření ...
Přejeme Vám pěkné dny a hezké Vánoce a ať se Vám daří !
Chlupáček, Lotynka, Princezna, Andělka, Mikeška, Tygřík a Eva a Eva M.

Další fotky zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádherné pohlazení

(Daniela se svou kočkopartou, 18. 11. 2017 7:46)

po duši a u srdíčka jsou zprávy a fotečky od kočkoparty paní Evy a dalších členů její rodiny ať už dvou,nebo čtyřnohých.Kočičky jsou nádherné a když tak koukám na jejich maxipohodu a spokojenost,jako bych koukala na tu svoji kočičí smečku.Přeji všem jen to nejlepší a jen tak dál.Stálé zdraví,klid a srdečný pozdrav do Českého ráje posílá Daniela z jižní Moravy

Krásné!!!!

(Mirka L., 3. 11. 2015 19:55)

Krásné počtení,je z toho znát široké srdíčko slečny Evy i její rodiny.Patří jí velké díky, že se ujala starších opuštěných kočiček, které přišly o své páníčky.
Díky za to, že tyto krásné kočičky budou moci dožít v prostředí naplněném láskou.Však ony tu lásku mnohonásobně vrátí.
Mějte se všichni moc pěkně a zase napište.
Mirka a kočičáci Páťa, Zuzi,Čiki a Šedík

Hodní lidé naštěstí ještě žijí!!!!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 26. 10. 2014 17:16)

Mám obrovskou radost,že jsou kočičky zachráněny a určitě se budou mít u paní jako v RÁJI!!!!Moc jim to přeji a děkuji za ně.Dík patří samozřejmě i vám,dámy v sos v Hodoníně-jste úžasné!
Všechny moc zdravím.
Daniela

Odvoz kočiček

(Eva, 21. 10. 2014 7:42)

Dobrý den, psala jsem vám svoje telefonní číslo ohledně kočiček, že bych si je vzala k sobě k mým kočičkám. Email je ale nedoručitelný. Jsem od Jičína, z Českého ráje. 607/632275
Děkuji Machová

Re: Odvoz kočiček

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 21. 10. 2014 11:08)

Dobrý den paní Machová,zavolejte prosím na číslo 724142463,pani Tomalovou a ta Vám vše okolo kočiček poví a určitě se domluvíte.Jste strašně hodná,pokud se kočiček ujmete.Já bych jim také ráda poskytla domov,ale mám svých doma sedm,a venku se starám o x volně žijících i toulavých,ale to by nikterak nevadilo,udělali bychom zateplený přístavek pro kočičky na dvoře(tak už jsem uvažovala,aby se jim nějak pomohlo),ale bydlím kousek od vesnice odkud kočičky a kocourek pocházejí a to by nedělalo dobrotu!Kočička lpí na místu,na svém teritoriu a tak by určitě šly přes pole hledat svůj domov,kde to znají a kam patří,bohužel i když už tam svoje lidičky nemají.Vy jste zdaleka a pokud kočičky ponecháte ve "zvykací karanténě",aby pochopily,že tam u Vás jsou nyní doma,že je jim tam dobře a že je tam máte rádi,bude vyhráno!Moc Vám všem držím pěstičky ať to dobře dopadne a žádná z nich nezůstane opuštěná a bez teplého místečka v nadcházející zimě.Kočeny i kocourek jsou jeden hezčí jako druhý!
Děkuji za ně.S pozdravem
Daniela

Re: Odvoz kočiček

(Kočky SOS Hodonín, 21. 10. 2014 12:10)

Měly jsme poruchu (zablokování), ale prosím, jak píše paní Daniela, volejte p.Tomalovou na tel.č. 724 142 463.
Děkujeme moc!