Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomoc v Sobůlkách u Kyjova

1. 5. 2015

Dostaly jsme navečer smutný email a rozhodly jsme se, že do Sobůlek zajedeme hned:


"Dobrý den,
nastěhovala jsem se do starého domku v Sobůlkách.
Sama mám kočku nalezence a hned jsme ji vykastrovali a máme ji doma.. ven ji raději nepouštíme z obav z nemocí a úrazů.
Na dvoře našeho starého domku se objevují kočky a tak jsem se ptala sousedky čí jsou.. přesně mi to neřekla, ale původní majitelka našeho domku už je rok po smrti a tak kocouři o které se pravděpodobně starala zůstali svému osudu.. takže se nám na dvoře dnes skáceli dva šedí kocouři.. jídlo i vodu odmítají, jsou vyhublý na kost a z očí jim teče žlutý sliz a nevidí.. je to žalostný pohled.. je mi úplně zle z lidí co takhle nechají kočku bez péče.. prosím, potřebuji je nějak utratit ať se netrápí.. Vzala bych je k veterináři zítra ale nemám tolik peněz abych tam mohla zaplatit tak nevím jak se bude veterinář tvářit a nevím jak tam vůbec tyhle hororové ubožátka povezu...moc Vás prosím nemůžete mi nějak pomoci nebo poradit.. po výplatě bych se určitě nějak revanšovala.. je mi jich moc líto.."

 

Bohužel, když jsme přijely na místo, kočička už byla mrtvá a kocourek byl v tak špatném stavu, že jsme ho nechaly odejít.
Bylo dojemné, že kočičku odnesli do kůlny a kocourek tam šel umřít za ní. Mladí lidé, kteří si koupili domek po zemřelé paní, si myslí, že paní kočičky asi krmila, možná byly i její. Oni tam bydlí krátce a kočky viděli jen zpovzdálí, ale už asi musely být nemocné, asi přišly domů umřít. Toto je fakt na naší činnosti nejhorší, když už nemůžeme nic dělat, jen jim usnadnit odejít.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kočičky

(helena, 3. 5. 2015 11:47)

Je to hruza,co se pořad kolem kočiček děje.Je stále hodně lidí,kteří jimi pohrdají,štítí se jich,když jsou nemocné,místo ,aby jim pomohli.Ja mam kočiček 13 a už bych musela byt nakažena tasemnicí,škrkavkou,mít svrab,blechy,FIP.Ted chci odchytit asi 4 kočičky s toho 2 březí ,útulek je nechce,tak snad se najdou lidé,kteří mi pomužou s krmením a třeba i umístění.Udělala jsem si karantení kotec,tam bude mít kočička na porod klid.krmím taky jednu březí kočičku,ale ta ma asi majitele,moc se nestara,každy si myslí,že se kočka o sebe postara sama,když ma 9 životu,ale není nesmrtelna.Utulku je malo,kočiček i opuštěnych psu stále moc.Obce se nestarají,kdyby aspoň trochu pomohli lidem,kteří mají větší počet koček,stale by to bylo pro ně levnější,než zřízení utulku a placení zaměstnance.Je to boj s větrnými mlyny,ale nesmíme to vzdat.Každy zachraněny život mě nakopne znovu bojovat s lidskou nenavistí a lhostejností.Přeji vam jen to nejlepší a takových smutnych příběhu jen malo.

Re: kočičky

(Kočky SOS, 6. 5. 2015 16:16)

Dobrý den, ano máte pravdu, je to nekončící boj s větrnými mlýny, ale mi to také nevzdáváme! Děkujeme!