Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zubožená kočka ze Strážnice - Nikolka

16. 2. 2019

 

3.jpg16.2.2019

Právě jsme přijali zuboženou a zraněnou kočičku ze Strážnice.
Případ nám nahlásila mladá slečna:

"Dnes za mnou přišla moje sestřenice, že byla jako každý víkend u koníka o kterého se stará a řekla mi, že v jednom kotci uviděla malou zuboženou kočičku zavřenou v železné pasti - kleci.
Tak jsme tedy jely do Strážnice na kočičku se podívat a zjistit komu patří a jak se dostala do pasti.
Manželka majitele koně nám řekla, že o kočičce nic neví, že její manžel žádnou kočku nemá, že ta past je Miloše (jejich známého, který tam má v jednom kotci psa a chodí se tam o něj starat). Řekla nám, že se do toho plést nechce, tak jsme řekly, že si kočičku okamžitě bereme aby jsme jí pomohly.

28.jpgKočička byla vystrašená, nechtěla na sebe nechat sáhnout a bála se pohybu. Nakonec jsme ji z pasti dostaly. Doma jsme si s kočičkou nevěděly rady, protože prskala, škrábala a pochopily jsme, že potřebuje veterinární ošetření, protože měla ocásek od krve. Navíc jsme zjistily, že má na boku připevněnou nějakou značku. Zkoušely jsme volat veterináře, ale v sobotu navečer už neordinují, tak se mamka rozhodla, že zavoláme na pomoc Kočky SOS Hodonín."

My jsme kočičku okamžitě přijali a po domluvě odvezli na veterinu.
Kočička jse drobounká, vyhublá, zubožená, zasvrabená, špinavá od hnoje. Ze začátku jsme se báli, že drát se značkou má zapíchnutý do břišní dutiny, naštěstí byl drát jen zamotaný v zacuckované srsti. Na ocásku je staré zranění, pravděpodobně kousnutí psem a musel být amputován.
Kočičce kape infuze, dostala antibiotika a držte jí palce.

VAŠI POMOC JAKO VŽDY UVÍTÁME, PŘÍSPĚVEK MŮŽETE POSLAT NA NĚKTERÝ Z NAŠICH ÚČTŮ - 177627810/0600 nebo transparentní č. účtu: 2600773655/2010 a do poznámky "NIKOLKA".

Nabízí se otázky - na koho je klec ve stájích líčena, koho do ní pan Miloš odchytává?
Co s odchycenými zvířaty dělá?

Nikdo neviděl tuto zuboženou kočičku dříve, nikdo si jí nevšiml a proč nepomohl?

Bohužel, "vždyť je to jen kočka", to slýcháme příliš často ....

Děkujeme děvčatům, že se zachovala statečně.

Další fotky zde.

 

37a.jpg22.2.2019
Nikolce se daří dobře, rána je čistá, Nikolka papá, ale bohužel, je to kočička plachá.

 

straznice2.jpg23.2.2019
Romanka je další kočička, která se chytila se do sklopce, který někdo nastražil ve stájích ve Strážnici. Myslíme si, že kočky jsou  odchytávány a následně používány k výcviku lovekého psa, jedná se o týrání a proto jsme podali trestní oznámení.

2.4.2019
Obě kočičky - Nikolka i Romanka jsou plaché a tak jsme se rozhodli je přestěhovat k ostatním plachým kočkám na oplocený pozemek. Jsou tady v bezpečí, zatím se bojí, ale určitě si zvyknou, jako všechny kočičky, které tu žijí.


25.6.2019
V únoru jsme podávali trestní oznámení a včera jsme obdrželi výsledek - viz foto. Policie uplatnila postup dle paragrafu 159a, odst.1 trestního řádu. V podstatě to znamená, že policie případ neposoudila (nebo nepodařilo se jí prokázat) jako trestný čin a věc předala k dalšímu projednání jako přestupek.
Odchycené kočičky Nikolka a Romanka se uzdravily, zotavily a protože to jsou kočky plaché a za normálních okolností bychom je po kastraci vypouštěli na původním místě zpět, ale tady to samozřejmě možné nebylo a tak jsme holky jsme ubytovali mezi ostatní plašany v naší voliéře. Obě se tam zabydlely, zvykly si a daří se jim dobře.

nikol4.jpgduben1.jpg28.7.2020
Nikolka bohužel podlehla FIP.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chytat kočky do sklopce je normální

(Michal, 25. 2. 2020 12:24)

Proč z toho děláte kovbojku slečny? Víte kolik běhá po stájích škodné? Do pasti se chytají kuny tchoři toulavé kočky potkani atd. Sami píšte že chycená kočka byla zablešená zdivočelá(domácí kočka neprská a neškrábe).
Navíc kde jste přišli k tomu že je dobrý kočku používat na výcvik psa?
Ony kočky mezi sebou se rvou a zabíjejí při rvačkách o teritorium atd. Navíc zdivočelé kočky přenáší spoustu parazitů a nemocí, takže místo kastrace hodit do sudu utopit a vyhodit do popelnice, divoké kočky taky zabíjejí dost chráněných ptáků, vybírají jim hnízda.

Re: chytat kočky do sklopce je normální

(Kočky SOS, 25. 2. 2020 12:58)

Vy jste DEBIL první třídy a o vaše výlevy na stránkách útulku nikdo nestojí.

Jak se Nikolce daří?

(Anna, 2. 4. 2019 21:49)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se Nikolce daří. Často mi příjde na mysl a moc ráda bych věděla, jestli je na tom už lépe a jestli chytli toho hajzla, který tam dal tu past. Děkuju

Re: Jak se Nikolce daří?

(Kočky SOS, 2. 4. 2019 22:24)

Po zdravotní stránce se daří Nikolce i té druhé kočičce Romance dobře. Ale obě jsou plaché, nelze jim hledat domov, proto jsme je odstěhovali na oplocený pozemek mezi ostatní plašany. Teď jsem tuto informaci doplnila i do příspěvku.

Trestní oznámení bylo podáno, jak píšeme v příspěvku výše, ale výsledek zatím nemáme.

dotaz

(Milan, 27. 6. 2019 18:11)

Dobrý den, bylo by možno zveřejnit číslo jednací případu u Policie a konkrétní oddělení? Mgr. Sekuly bych se rád dotázal, zda řešení myslí vážně.

Moc děkuji.

M.

Re: dotaz

(Kočky SOS, 27. 6. 2019 19:13)

Najdete ho v albu, na odkazu "Další fotky zde".

My si myslíme, že se to pachateli nedalo prokázat, že to zkrátka popřel, že by kočky k výcviku psa využíval a že se nenašel nikdo, kdo ho u toho viděl, respektive, nikdo,kdo by byl ochoten to dosvědčit.
Nemáme pocit, že by v tomto případě policie postupovala nějak laxně, vyšetřující komisař nás kontaktoval, informoval se, chtěl veterinární zprávu, všichni zúčastnění (i majitel pozemku) byli u výslechu.
Ale výsledek je jaký je.
Nemyslíme si, že by policie nepovažovala výcvik psů na kočkách za trestný čin týrání, myslíme si, že se jí to nepodařilo prokázat. Bohužel. Náš názor.

Lidi jsou fakt hovada

(Janča, 26. 6. 2019 16:18)

Jen nechutné hovado tohle provede. A náš zákon je více než trapný.

Nalezená kočička Nikolka

(Jana, 20. 2. 2019 7:51)

Prosím nenechávejte to být, už teď tam může být chycená další kočka:-( Podejte trestní oznámení s těmito fotkami. Nevěřím, že nikdo neví, co se tam děje:-(

Re: Nalezená kočička Nikolka

(Kočky SOS, 20. 2. 2019 18:54)

My nikdy nenecháváme nic být, vždy to hlásíme. Jen ty výsledky nejsou nic moc ...., bohužel.

strašné!

(Daniela se svou kočkopartou, 17. 2. 2019 13:01)

Chudina malá,snad vše dobře dopadne?!Co je to za zmetka ten "pan"Miloš?!Souhlasím s Honzou,měla by se na chování a jednání tohoto blba zaměřit policie.Ti,kteří líčí jakékoliv pasti a nástrahy patří za mříže-minimálně!
Kočičko,drž se,dámy"kouzelnice"budou dělat vše pro Tvoji záchranu a pro Tvé dobro,chceme my kočkomilové věřit,že teď už bude jenom lépe.DRŽÍME PĚSTI!

ohlášení

(Honza, 17. 2. 2019 11:42)

Myslím, že na "pana Miloše" by se měla podívat policie. Co dělá a čím se zabývá ....

Hodně štěstí

(Iveta, 17. 2. 2019 10:26)

Chudinka, hodně štěstí, přejeme jí ať se uzdraví a je milovaná!! Jak se může někdo tak chovat a jak se s takovým odporným člověkem může někdo přátelit, žít s ním, to musí být všichni stejné zrůdy... já si urvu od huby, abych mohla kočičky léčit a nakrmit a někdo jim schválně ubližuje a asi nejen jim, chudák pejsek. Když je nemá rád, ať si jich proboha vůbec nevšímá... Člověku je až zle, když si představí jaká lůza je kolem něj... pošleme alespoň nějakou korunu...