Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasíťování balkonu 2.

6. 5. 2011

Krásný prvomájový den do Hodonína,

dnešní svátek práce jsme slavili prací na balkóně, tak podávám zprávu, co se podařilo udělat. Ještě není vše hotovo, ale teď se k tomu zase nějakou dobu nedostaneme.

Na chatě jsme měli skoro 30 let starou jabloň, která už pár let neplodila, tak jsme plánovali ji někdy skácet a místo ní vysadit novou. Definitivní rozhodnutí padlo, když jsem si všimla, jak dobře je tvarovaná a když jsem si představila, jak by se její část vyjímala na našem balkóně jako kočičí strom.

Jabloň šla k zemi a její torzo putovalo do našeho bytu. Ukotvili jsme ji pevně na dřevěnou desku/základnu, kterou jsme umístili do dřevěného obalu na květiny a zasypali kamennou drtí. Pro jistotu ještě jedna z větví přiléhá ke stěně a je k ní přišroubovaná. Stabilita je tak perfektní. Na fotkách můžete posoudit, jak se nám to povedlo. Sice ještě chybí dodělat pár odpočívadel a některá místa omotáme sisalem, ale už dnes úspěšně proběhla první zátěžová zkouška.

52---uuuuplne-nahore.jpg



 

A


 

 

Teď něco k zasíťování: vzhledem k tomu, že je náš balkón otevřený a ke spokojenosti naší i čičmenů má 6 x 1,8 metru, rozhodli jsme se na zasíťování zavolat profesionály - firmu K9. Paní na telefonní lince nám doporučila, že pokud si chceme balkón připravit sami, máme k zábradlí připevnit 4 hliníkové hranoly (3x3cm, 3mm tloušťka hliníku), co 2 metry jeden. Přes hranoly pak technik natáhne lanko a na ně vypne síť. Ta se k lanku připevňuje co dvě oka kovovou svorkou. Když technik dorazil, řekl, že vzhledem k velikosti balkónu by bylo lepší, kdybychom měli komplet hliníkovou "klec", aby nehrozilo, že se hranoly budou díky pnutí sítě ohýbat a že se síť bude prověšovat. Ideální prý je, když očka držící lanko mohou být zhruba co 50 cm. No uvidíme, snad to vydrží i tak. Síť máme zatím měsíc a jsme naprosto spokojeni s tím, jak je vypnutá i jak vypadá. Oka jsou 4cm a barva sítě béžová - i vzhledem k barvě fasády je jen velmi málo vidět.
Celé zasíťování (do výšky 2,7 metru a máme i "strop") technikovi K9 trvalo skoro 9 hodin a celé nás to přišlo nás zhruba na 10tisíc. Vzhledem k velké ploše sítě a celkové náročnosti jsme rádi, že jsme to svěřili odborníkům.


Některé detaily i celkový pohled na balkón můžete vidět na přiložených fotkách.

53---balkon-a-zasitovani---celkovy-pohled1.jpg 54---balkon-a-zasitovani---celkovy-pohled2.jpg


Kočičáci už jsou na balkóně jako doma, Oskar hlavně po setmění - to ho odtud nemůžeme dostat. Věříme, že po dnešním vylepšení se jim tam bude líbit ještě víc.

No, to jsem se zase rozepsala - ale snad aspoň ta pasáž o sítích někomu pomůže.

Majitelka Apolenky, Dominika a Oskara.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Síťujte!

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář