Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linda a Scarlet

2. 5. 2018
   

ObrazekTříbarevnou Lindu nalezla pošťačka ve Strážnici v kontejneru jako malé kotě a vzala si ji k sobě na zahradu, kde se stará o dalších cca 10 vykastrovaných koček. Po čase Linda utrpěla zranění, když ji pokousal pes. Nabídly jsme se, že pomůžeme s léčbou a Lindu jsme vzaly k nám. Protože je velmi mazlivá, rozhodly jsme se, že ji necháme u nás a najdeme pro ni nový domov u lidí, kteří by se jí mohli více věnovat.
26.11.2010 Linda a Scarlet umístěny do bytu do Jihlavy k pejskovi. 1.5.2018 Linda podlehla selhání ledvin.
Děkujeme Janu Černému, který Lindu během pobytu u nás podporoval formou adopce na dálku.

scarlet.jpgČernobílou Scarlet našla paní z Kašnice, která nám již dříve přivezla Carlose, Medy, Mahulenku a Šaron. Scarlet byla velmi nemocná a hubená. 26.11.2010 Linda a Scarlet umístěny do bytu do Jihlavy k pejskovi.
23.9.2011 Majitel napsal, že Scarlet zemřela. Diagnózu nemoci nebyli lékaři schopni určit.

 

Z nového domova máme tyto zprávy:

 

27.11.2010:
Dobrý den,
Mám dobré zprávy.
Linda se včera večer (když byl konečně všude klid) mazlila a předla. Chvilku jsme si i hrály s mávátkem. Občas zaskočila za zatím neviditelnou Scarlet. Bylo slyšet, jak tam u/na ní přede. Kettka (pes) se pořád snažila dostat za nimi do místnosti. tak jsem jí tam na skok pustila. Čmuchala, chvilku i vrčela - to jsem jí uklidnila, takže přestala, ale Linda na ní syčela jak papiňák, nohy napnuté, hřbet do oblouku. Doufám, že časem na Kettku změní názor.
Jinak ráno byl použitý záchůdek. Tři vzorně zahrabané hromádky, takže si asi holky došly obě. Z granulek bylo taky uďobnuto.
Brzy se zase ozvu.
PS. Nemohli jsme najít Scarlet. Našla jsem ji až v troubě. Přesněji v prostoru pod troubou, kam se ukládají plechy, který vlastně nemá zadní stěnu.:)

5.6.2011:
Dobrý den,
koncem loňského roku jste k nám umisťovaly dvě kočičí holky, Lindu a Scarlet. Obě si u nás již zvykly, Linda je poděs a Scarlet je spíše taková "dámička". Je hodně přes žrádlo, loudí
podobným způsobem, jako to vždy dělali naši psi (viz fotka, jak stojí na zadních).
Ale k dotazu - nepamatujete si, zda jste Scarlet slyšely někdy vyluzovat jiný zvuk, než předení ( které je tedy velmi silné - náš synek to pojmenoval "motůrkování" ) ??? Za ten půl rok,co je u nás,jsem pouze jedenkráte slyšel takové zachrčení (asi to mělo být mňouknutí), jinak je ta kočka úplně tichá. Posíláme ještě pár fotek, jak Scarlet, tak i Lindy.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
předně Vám mockrát děkujeme za zprávu o Scarlet a Lindě. My věděly, že se u Vás mají báječně, ale když je i takto vidíme....
K Vašemu dotazu. Scarlet k nám přišla velice nemocná a domníváme se, že prodělanými záněty přišla o "hlas". Někdy se to stane. To co popisujete byla určitě snaha o mňoukání....
Ještě jednou moc děkujeme, pozdravujte manželku, děti a "naše" holky. Mějte se moc pěkně a když se zase ozvete budeme rády.
Lucie Malečková

9.7.2011:
Dobré odpoledne přeji,
tak dnes jsme zjistili, že Scarlet mňoukat umí. Všimli jsme si, že mají obě (Linda i Scarlet) zarudlé dásně a , shodou okolností, o tomto problému vyšel i článek v Našich Kočkách. Tudíž jsme je dnes vzali ke zvěrolékaři. Scarlet vůbec nechtěla do přepravky, bránila se......utíkala pod gauč a podobně, Linda dostala postroj a šla po svejch. Když se nám podařilo Scarlet dostat do přepravky a zavřít ji, začalo se odtamtud ozývat slabé mňoukání ...... takže asi jen držela bobříka mlčení, nebo to holt nepotřebovala. Ale zjištění je to fajn. Překvapilo nás, že ač se na začátku prala, tak u doktora se naopak chovala velice způsobně, nesyčela, pěkně držela a nechala si pomoci. Obě holky jsou v poho, dostaly ATB........a po návratu domů, až se to uklidnilo, tak i tuňáka ve vlastní šťávě, kterého obě milují (mno, ono by asi bylo jednodušší psát, co nežerou, než to, co žerou  - jsou to mlsné, žravé potvůrky). Tož tak, fotky žádné neposílám, protože nebylo jak fotit.

28.9.2011:
Dobrý den,
dnes Salma hodně mňoukala, manželka se k ní natáhla, začala na ní mluvit a Salma poprvé vylezla. Stihla nás všechny omazlit, trošku se nažrala, napila, použila záchůdek.....všechno bude v pohodě. Hrozně si užívá doteků, evidentně jí to už chybělo, za ty tři dny.
S Lindou se zatím poznávají, Linda ji chvilku olizovala, pak na ní syčela, ale vypadá to, že budou kamarádky.
Posílám dvě fotky.

30.9.2011:
Salma s Linduškou budou v pohodě, dnes už spaly obě vedle sebe, baštily spolu.....táááákhkle velkej šutrák ze mne spadl......holky si rozumějí...už se honí, hrají si...občas na sebe zasyčej, ale hlavně , že si nedělají naschvály u záchůdku, dokážou vedle sebe žrát....budou to kámošky. Linda nemůže být sama a Salma je divoká raketa, což, myslím si, Lindě vyhovuje. Průběžně zase dáme vědět, posílám fotku holek, jak spolu baštěj, abyste viděly, že nekecám.

Fotografie z nového domova najdete v naší
fotogalerii na Kocky-online.cz.

Videa, kde je Salma:


Video z depozita Nadi Tomalové - 20.5.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 1.5.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 22.4.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 18.4.2011

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Scarlet

(Jan Niesyt, 23. 9. 2011 13:03)

Zdravím....

včera večer nám, bohužel, Scarlet odešla. Byla posledních 14 dní nemocná, zeslábla, strašně zhubla.... i když jsme o ní bojovali, denně byli u veterináře, asi to vzdala sama - už neměla sílu ani dojít na záchůdek. Už teď mi moc chybí, byla úžasnej mazílek a já na ní lpěl.......Linduška nám tu pobíhá po bytě, hledá jí, kňourá, mňouká.....

Večer si jdeme k panu doktorovi pro výsledky, abysme vůbec věděli, co jí bylo ( bylo to jak na houpačce, přesnou diagnózu nebylo schopno určit několik veterinářů - tím neříkám nic proti nim, snažili se pomoct, nebo poradit všichni )....... pan doktor ji otevře a snad, konečně, bude schopen zjistit, co jí umořilo.....?!

JN

Re: Scarlet

(JN, 23. 9. 2011 20:18)

Scarlet měla jen jednu edvinu, vrozená vada, a ta přestla zvládat, udělaly se jí na ní cysty, odešla jí játra a celý náš boj o ní byl úplně marný od samého počátku. Chudinka si asi vytrpěla, muselo jí být moc zle...přesto bojovala, věděla ( dávali jsme jí najevo, že na to není sama).....byla to bojovnice. Prala se, seč to šlo, mi taky....nelitovali jsme všeho, já s ní strávil několik nocí vzhůru, kdy mi ležela na klíně, kňourala bolestí, ale moje doteky jí evidentně podporovaly......až v nodi na dnešek už to nezvládala......

Bude mi moc chybět....byla to moje "prdelka" mazlivá.......