Jdi na obsah Jdi na menu
 


Samanta

24. 8. 2012

ObrazekBíločernou Samantu s delší srstí kdysi našla paní, která se rozhodla, že si ji nechá - my jsme jí tehdy pomohly s kastrací. Nyní se však stěhovala s domku do bytu, kde by se Samanta, zvyklá na výběh, trápila, a tak nakonec přece jen skončila u nás. 28.9.2010 byla umístěna jako jedináček do Bystřice pod Lopeníkem do domku se zahrádkou. Nového domova si ale neužila dlouho - po necelých dvou letech ji 24.8.2012 přejelo auto. Z jejího nového domova jsme dostaly tyto zprávy:

28.9.2010:
Dobrý den,
děkujeme za Samantu. Děti ji už nosí, našla si místo u koupelně ve výkenkovém okýnku za pračkou. Přijde si pro pohlazení, tak doufám, že bude u nás spokojena a děti najdou nového mazlíčka. Jsou úplně unesené.
Za 14 dní se Vám ozvu jak to vypadá, pokud byste měli někdy cestu kolem, klidně se zastavte na Samantu podívat.

29.9.2010:
Jinak Samanta je Ok. Včera večer si skočila ke mě na klín a spala. S manželem ležela na sedačce a od dětí se nechá hladit, nosit, vrní což je dobré znamení. V noci spala, nebyla neklidná. Doufám, že v době kdy jsme v práci bude taky v pohodě.

Tentýž den o něco později:
Samanta je v pohodě. Zrovna sedí na okně a dívá se s dětma na televizi.

4.10.2010:
Dobrý den,
píši Vám tentokrát pro úspěch Samanty. Už s ní bylo doma k nevydržení, tak jsme ji pustili na zahradu a dvorek, už ani nechce chodit domů. 3 den je venku a myslím, že je vše jak má být.

Naše odpověď:
Samanta je opravdu už venku? A nechce Vám ani utéct? Tak hlavně, že se jí líbí... Jen jsem myslela, že si bude doma, bez ostatních koček užívat.:-)

6.10.2010:
Dobrý den,
opravdu je venku s náma doma jen odpoledne, když přijdeme z práce a děti ze školy. Chvíli s námi pobude a jde ven. Když byla doma, seděla u dvěří a teskně mňoukala, bylo mi jí opravdu líto. Našla si místo na zahradě v domku, kde máme složené dřevo, a tam je. Mamka, která je doma a bydlí naproti našemu domu, ji hlídá, aby nikam neutekla, říkala, že nemá ani zájem nikam chodit. Podívá se po zahradě, obejde dům a jde zpátky. Je mi líto, že s námi nechce být delší dobu, ale nechci ji zase nějak stresovat tím, že ji zavřu doma. Doma vyhledává to svoje, co si pamatuje, jak jsme ji přivezli. Přijde za námi, chvíli posedí a jde. Myslím, že až bude zima, tak se z domu nehne. Včera jsme pracovali na zahradě a ani se od nás nehla, chodila za námaijako malý pejsek. Jsem z ní moc nadšená a věřím, že jsme si ji získali, protože ona nás na 10 0%. Jediné, z čím mám trochu problém, je její krmení. Ráno ji zavolám, ale musím být s ní, aby všechno sežřala, a to samé i odpoledne. Chvíli chodí kolem misky jako by se bála, ale pokud jsem u ní, tak je to bez problému. Mám takový pocit, jako by se bála..... .
Tak se nezlobte, že vám stále píši, ale chci, abyste věděli, že je o Samantu dobře postaráno, a že je jí u nás dobře (doufám v to, a snažíme se pro to dělat všechno!).

7.10.2010:
Dobrý den,
posílám 2 fotky. Tak u nás probíhá sledování televize při návratu ze školy.

12.10.2010:
Dobrý den,
dnes je to 14 dní, co jsme si od Vás vzali kočku Samantu, doufáme, že se u nás má dobře, i když to ještě všechno není 100%. Chvilkama se nám zdá, že není ve své kůži, ale po chvilce se uklidní a je vše v pohodě. V tuto dobu se doma moc nezdržuje, nejraději je venku na sluníčku, kde se vyhřívá a je zalezena na svém místě a spí. Když přijdeme domů z práce, vítá nás u dveří a je chvíli s náma. Žere jenom v naší přítomnosti, jinak je žrádlo nedotknuto. V domě má svoje místa, a jinam nechce. Nejraději má okno ven, kde vydrží i hodinu sedět, potom už neklidně přechází a čeká u dveří.
Vám všem děkujeme a přejeme do dalších let hodně síly, a podporu, kterou potřebujete.

14.10.2010:
Dobrý den,
musím Vám hned z rána napsat dobrou, úžasnou zprávu, Samanta je už více méně doma, ven se jí moc nechce a na žrádlo si přijde kdykoliv a kolik toho sežere... Nejvíce jí chutná anglická a to bez chleba!

16.10.2010:
Dobrý den,
zasílám pár fotek Samanty tentokrát z herny dětí, kde Samanta tráví nejvíc času mezi legem a spoustou hraček.

19.10.2010:
Dobrý den,
posíláme opět pár fotek. Na těchto je Samanta při jídle, konečně je vše v pořádku a už se ničeho nebojí. Sem tam se ji něco vyleká ale hned zase přijde. Nechce se moc chovat, pro pohlazení si přejde a přilehne. S dětma je neustále, a myslím, že pochopila, že u nás ji nikdo neublíží.

21.10.2010:
Dobrý den,
opět píšeme další pokroky Samanty. Dneska ráno objevila novou hračku, roličku od toaletního papíru, běhala s ní po chodbě a hale, děti ji jí koulely nebylo štastnějších dětí a štastnější kočky jako je ta """""""""naše Samanta"""""""""""". Až to zahřálo u srdíčka.

16.1.2011:
Dobrý den,
opět posíláme pár fotek z nového domova Samanty. Dá se říct, že už je úplně zabydlená a spokojená. Je venku i doma, jak se jí zrovna chce. Pokud chce být sama, celý den ji nevidíme, je zalezena na pračce a pokud chce být s náma, je na okně a sedí i celý den bez hnutí.

25.8.2012:
Dobrý den,
bohužel Vám musíme napsat smutnou zprávu, kterou naše celá rodina obrečela. Samantu jsme včera našli mrtvou. Byla naším miláčkem, děti ji milovali a ona je, každé ráno je vyprovázela do školy, a čekala trpělivě, na náš návrat. Všechny členy naší rodiny si získala, i přes první týdny kdy se nás bála. I teď při vzpomínce na ni všem tečou slzy.
Děkujeme Vám za ni a věřte že se u nás měla opravdu dobře i když ne dlouhou dobu.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář