Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotě ze zahrádek za hřbitovem v Hodoníně

3. 8. 2023

364232295_.jpgKocour, nar. 5/2023
Umístění:
depozitum Hodonín I.

2.8.2023 - Přijali jsme kotě ze zahrádkářské kolonie za hřbitovem v Hodoníně, ve velmi špatném stavu. Vypadá to, že zas jednou rozdal někdo kotě zadarmo, bez jakýchkoliv podmínek, prostě "do dobrých rukou" ... Co se dělo dál si můžeme jen domýšlet, ale pravděpodobně to bylo takto:
Nový majitel si kotě zavezl do zahrádkářské kolonie v Hodoníně za hřbitovem, možná mu tam i dal nějakou krabici, granule, no a ponechal ho tam.
Kotě se cítí opuštěně, bez dalších koťat si nemá s kým hrát, v noci se nemá ke komu přitulit, je tu samo, bez lidí ... vydá se teda na průzkum a vzdaluje se od místa, kam ho ubytovaly dobré ruce. Teď už vůbec neví kde je, kam se vrátit, kde že to má misku a krabici? A v tu chvíli dojde na setkání se psem. Kotě psa nikdy nevidělo, nemá zkušenosti, není ani dost rychlé a nemá mnoho šancí ... Pes ho na mnoha místech pokouše a jak ho chytne za ocas, stáhne mu z něj kůži, sklapuje mu ho ...
Kotě je těžce zraněné, krvácí, ale podaří se mu vysmeknout a najde úkryt pod přístřeškem, kam pes nemůže. Na místo odkud původně vyšlo dávno netrefí, neví kam se vrátit a neví co dělat ... Má bolesti, má hlad a žízeň. A stane se neodvratitelné - do krvavých ran mu mouchy nakladou vajíčka, ze kterých se vylíhnou červi. Červi se živí tkání a kotě požírají zaživa.

11.jpgKoťátko takto přežilo pár dní, než si ho včera všimla jedna paní a zavolala nás.
Bohužel, pomoc přišla pozdě, červi vykonali svoje dílo, koťátko bylo bez konečníku, ústí močové trubice se ani nenašlo, vše vyžráno od červů .. i celé podkoží až do půlky zad 10 - 12 cm.
Koťátko se muselo uspat.
Byl to krásný černobílý kocourek, za svůj kratičký život už stihl prožít strach, hlad, žízeň i velkou bolest. Celou naši péči, koupání, čištění se mazlil a hlasitě předl. Kdyby majitelé o kocourka pečovali tak jak měli, byli mu na blízku, když se to stalo, spravilo by to vyčištění ran a antibiotika, takto kocurek velmi trpěl a kdyby nebylo oznamovatelky, dlouho by venku umíral.

Je opravdu tak těžké pochopit, že kotě potřebuje ochranu a péči zrovna jako štěně? Že si venku samo neporadí? NENECHÁVEJTE KOŤATA VENKU, první měsíce by měla být doma, v půl roce dejte kastrovat a potom můžete kotěti ukázat jak to vypadá u vás venku na zahrádce.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář