Jdi na obsah Jdi na menu
 


Líza (02)

13. 8. 2015

liza1.jpegLíza, kočka, kastrovaná, nar. 5/2013

Lízinka se potulovala u činžáku ve Strážnici, ujala se jí paní, která tam krmí opuštěné kočky. Byla u ní na zahrádce a po očkování jsme ji vzaly k nám, abychom jí našly nový domov. Líza je velice mazlivá a vydrží se mazlit tak dlouho jak budete chtít. Pro svou přátelskou a klidnou povahu je vhodná i k malým dětem. Miluje jak lidi, tak jiné kočky. Na II. umisťovací výstavě opuštěných koček 19.4.2014 v Brně byla Líza umístěna do Zlína Malenovic, do domku jako jedináček.
13.8.2015 přišla z domova Lízinky smutná zpráva, Lízu srazilo auto. Je nám to moc líto, Líza u vás měla krásný domov.
Kluci přijeďte si vybrat jinou kočičku - Lízinka by nechtěla, abyste byli smutní.


Fotky z pobytu u nás a z nového domova  zde.

Zprávy z nového domova:

19.4.2014
Dobrý den, Líza se má dobře pomalu si u nás zvyká teď nám zalezla pod sedačku a moc se jí nechce ven. Cesta byla dlouhá ale nakonec jsme dojeli v pořádku:-). Párkrát ve vlaku mňoukala, ale mamka si s ní poradila. Už má záchod i misku na pití. Domeček jsme jí taky zajistili a myslím že se jí u nás bude líbit. Brzo se ozveme s dalšími novinkami o Líze.

20.4.2014
Líza už si u nás pomalu zvyká půlku dne prospala pod stolem v obyváku:-). Jak se probrala hned věděla co bude dělat hop a do teď sedí na okně a pozoruje ulici. Sledovala i párkrát dvorek.Už si asi uvědomila že náš pejsek patří taky do rodiny. Chodí za mnou do vany když se koupu málem tam spadla. Je to dobrá společnice. Taťka je v pohodě akorát dneska ráno párkrát kýchal ale pak už v pohodě a nakonec i jemu se zalíbila. Ráda si hraje s pingpongovým míčkem akorát v obyváku jí to dost klouže. Dávám nějaké fotky ze dneška a napíšu zase zítra večer.

25.4.2014
Lízinka na náš čekává ze školy a pak nás půl hodiny nepustí a musíme se s ní mazlit. Fakt je moc hodná, dnes ji představíme i naší babičce bude nás odpoledne hlídat, ona to s kočkama umí, má 15- ti letého kocourka Ziggiho. Kocouři ale nejsou takový mazlíci, tak se jí Lízinka bude určitě líbit. Jinak jsem četl na vašem webu, že se některé kočičky co si je vzali lidi už zase vrátili a tak je mě to líto, my Lízinku určitě nevrátíme. Krásný den jdeme do školy Jeňa

5.5.2014
Lízinka je už teda v pohodě na 100%.
Její nejoblíbenější místo je v kuchyni na židli, kde sedává mamka, pak už si tam ale nikdo jiný nesedne, protože sedák je chlupatý.
Koupili jsme jí vodítko chodí ven na vodítku a její nejoblíbenější místo venku je cihlová střecha od šopy.
Líza s námi spinká :-) celou noc je slyšet vrrrrrrrrrrrrrrr a mňauuuu.
Nejradši spává mezi bráchou a mnou. Taky se se mnou krásně mazlí, ale jen dokud nepřijde mamka. Mamka je její kočičí adoptivní mamka.
Když si chce ráno hrát, dá to najevo tím, že nám olíže nosy. (Když je to Líza.)
Já jsem jí koupil ve zverimexu myšky a nosí je aportuje jak pes. Náš pes když je venku se jen po ní ohlídne a spí dál. Posílám nové fotky.
S pozdravem Jeňa kočičí táta,Máma kočičí máma,brácha Vojta,Táta

11.5.2014
Líza dnes poprvé byla na hůře,  prolezla tam všechny skulinky a trámy. Kličkovala mezi bečkama a učila se jezdit na starém kole.
Máme tam ping - pongový stůl, takže po něm skákala a nedovolila nám vůbec hrát. Včera 10.5. nám vylezla na strom a tak se konala 1. záchranná akce a máma musela vylézt pro Lízu.
Ovšem jsme žádné fotky neudělaly dnes ani nebyla venku celý den pršelo.
Ty chlupy které jsou na židli mamky jsou opravdu neskutečné.
A děkujeme za typ na obojek, už jsme se dívaly, ve zverimexu u nás je nemají, ale na internetu ano.

26.5.2014
Takže Líza už chodí ven naučili jsme ji chodit oknem ven a zpět. Je prostě zlatá. Když se mamka koupe tak příjde a začne mňoukat a příst. Nejradši spí na židli je to můj drahoušek. Díval jsem se na váš web ale Růženku si zatím nikdo nevzal. Vím že s Lízou byli velké kámošky. Měli jsme už aji video ale nějak se smazalo.
S pozdravem kočičí táta.(Jeňa)

18.8.2014
Po dlouhé době zase píšu.
Líza nás špehuje a všude za námi chodí.
Nedávno měla maminčina kamarádka oslavu a Líza přišla za námi.
Když venčíme našeho psa Líza, jde za námi a když se otočím tak se schová za strom :-).
Mamku budí ve čtyři ráno že chce snídani.
Když spíme venku, Líza za námi dojde a lehne si mě na břicho.
Většinou ji poznáme, protože má zvoneček na krku.
Už má asi kamaráda.
Za domem máme louku, takže když jde ven, většinou je tam.
Teď šla sbírat okurky.
Byli jsme 2x na dovolené a Líza všechno zvládla :-).
Hodně štěstí, ať prodáte co nejvíce kočiček.


12.4.2015
Ahoj Lucko,
posílám fotky. Vím, že to dlouho trvalo, ale nebylo moc času a ty dvě nechtěli být u sebe :-).
Někdy napíšu zase něco delšího.
liza250.jpg
S pozdravem Jeňa
 

13.8.2015
Dobrý den Lucko,
už pět dní sbírám střípky sebe sama... celé naší rodiny....i kluků a snažím se vyrovnat s odchodem Lízinky. Bohužel i přes svou velkou opatrnost ji srazilo v naší ulici auto. Za svobodu volnosti zaplatila daň nejvyšší a tady po ní zůstalo tak PRÁZDNO, které bolí.
Děkuji Vám za ni....
Lenka

 

Fotky z pobytu u nás a z nového domova  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

slzy,slzy a zase jen slzy!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 15. 8. 2015 17:46)

Soucítím s vámi a je mi to nesmírně líto,byla to nádherná a určitě pravá kočičí dáma.Poslechněte radu z sos a určitě si vyberete v sos Hodonín jinou kočičku,která, ne že Lízinku nahradí,to nééééééé-každá kočka je jedinečná a jediná,ale alespoň zmírní bolest a smutek.Na Lízinku určitě budou všichni vzpomínat a tak s vámi zůstane vlastně stále-v myšlenkách,ve vzpomínkách.....

neee...,

(Jorga + Liduška + Jenda, 15. 8. 2015 15:30)

je mi to moc líto....:(

Paráda

(Jorga Liduška Jenda, 17. 4. 2015 14:29)

Jeňo, je vidět, že je u Tebe Lízinka moc spokojená a v dobrých rukách:)!

1 kočka + 1 kočka = 2 kočky

(M.B.V., 27. 5. 2014 12:59)

Jeňo, je moc pěkné číst a vidět na fotkách jak se u vás má kočička Líza dobře. Píšeš, že její kámošku Růženku si ještě nikdo z útulku nevzal. A co kdybyste si ji třeba přibrali k Líze? Mít dvě kočky je lepší než jednu, to ti mohu potvrdit. Mají se rády a žádné starosti s jednou kočkou navíc nejsou :-) Zvlášť když by měly možnost chodit ven jako u vás (to je pak dobré opatřit jim kočičí dvířka, kterými si spokojeně procházejí sem a tam... :-)

Jeníčku,jsi frajer!

(Daniela, 6. 5. 2014 12:34)

Jsi nejen frajer,milý Jeníku,ale skvělý,úžasný kluk na kterého může být máma a hlavně ta nádherná Lízinka právem hrdá!Lízinka je očividně spokojená a u vás šťastná a to je velice dobře.Opatruj ji stále a mějte se všichni moc krásně.
Pozdravuje vás Daniela se svou kočičí partou čítající sedm domácích a mnoho a mnoho toulavých kočen,které ví,že na naší zahrádce se můžou slastně vyválet v šantě kočičí a mají neustále plnou misku dobrot a nikdo je nevyžene.
ahoj a mňauky a zase napiš.

Lízinka

(Jarmila, 26. 4. 2014 15:04)

Milý Jeňo, krásné psaní jsi poslal. Je moc hezké, že máte Lízinku tak rádi, je to šťastná kočička, že našla tak mazlivý domov. Je vidět, že máš srdíčko na správném místě!

šikovný a hodný kluk!

(Daniela, 26. 4. 2014 10:21)

Ahoj Jeníku,jsi opravdu moc šikovný a hodný kluk a je dobře,že se Lízinka dostala zrovna k vám domů,bude jí u vás určitě navždycky moc krásně a Ty ji budeš ochraňovat.Ona naopak bude taková Tvoje kočičí princezna a určitě Tě má strašně moc ráda.Jen tak dál,měj se hezky a někdy zase o Lízince napiš,budeme se těšit!Ahoj Daniela a jejich sedm kočičích mazlíčků
p.s.je opravdu smutné,když si lidi kočičky vezmou a potom je vrátí,to se kočičkám nedělá,ale zase na druhé straně,je to lepší,než kdyby je někde vypustili a ony se trápily a toulaly,takto mají stále šanci,že je hodné paní v sos zase dají hodným lidem,kteří budou rádi,stejně jako Ty a celá vaše rodina,že získali takové kočičí štěstíčko!

Lízinka

(Markéta, 26. 4. 2014 9:09)

Moc krásně se to čte!

Lízinka

(Iva, 25. 4. 2014 21:45)

Milý Jeňo, Lízinka je nádherná kočička a je vidět, že ji máš moc rád, ona to tobě i celé rodině stokrát vrátí a budete s ní mít jen samou radost, uvidíš :-)