Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lojzíček

1. 9. 2017

loj350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2015

Lojzíček spolu s bráškou Milánkem jsou koťátka, která někdo odložil v krabici v zahrádkách Na Výhoně v Hodoníně. Jsou to dva veselí a dovádiví rošťáci a ke svým hrám potřebují parťáka, ideální by bylo, kdyby mohli do nového domova spolu. Nevhodný jako jedináček. 16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byl Lojzíček umístěn do Brna, do bytu, ke kocourkovi.
1.9.2017 - Z domova Lojzíčka jsme dostali špatnou zprávu, Lojzíček podlehl  onemocnění HCM. Lojzíček měl krásný domov a je nám moc líto, že si ho užil tak krátce.

Další fotky zde.

Lojzíček byl  adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byli Jolana, Jarda a kočičáci Týna, Fišta a Hubert, Matěj, Myšiš a Máca. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

17.4.2016
Dobrý den,
když jsme  včera přijeli domů Lojzíček zalezl pod psací stůl a odmítá vylézt. Náš kocour Simonek se na něho chodí dívat, ale ani to nepomáhá. Myslím, že ze strany našeho kocoura žádná averze vůči Lojzíčkovi nebude. Uvidíme jak se s tím popere Lojzík a kdy vyjde na průzkum. Budu informovat.                  
Š.

Naše odpověď:
Dobrý den,
to je normální průběh, Lojzíček byl u mě od kotěte a teď nechápe, co se děje a bojí se. Udělejte mu nějaké zázemí, např. přehoďte přes stolek, křeslo deku, aby měl skrýš a mohl si tam vlézt, ale zároveň bude škvírou pozorovat dění u vás.
Do blízkosti mu dejte jídlo, vodu a WC. Mluvte na něho, občas ho pohlaďte. Pokud by Váš kocourek zasyčel, netrestejte ho, naopak se s ním mazlete, aby věděl, že je všechno v pořádku.
Někdy to trvá opravdu dlouho, ale určitě to stojí za to, podívejte se prosím, jak to probíhalo u Zuzanky a jak je teď šťastná, klikněte zde:

https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/nasi-v-novem-domove/zuzanka-03.html
Věřím, že všechno dobře dopadne!

19.4.2016
Dobry den,
u Lojzicka zatim žadna změna. Přesunul se od stolu ke stěně v obyváku a celý den je zalezlý za ní. V noci sice vyleze, ale nemá k němu přístup druhý kocour. První noc ignoroval záchůdek a vykakal se vedle. Druhou noc se už vyčural do něj. Zatím toho sní moc málo. Když jdu ráno do práce tak ho nechám zavřeného  samotného.
Odpoledne jsme všichni s ním, ale nevím jestli mám nechat otevřené dveře i pro druhého kocoura když nejsme doma.
Zdravím a napíšu.
Š.

Naše odpověď:
Pokud se kocouři už viděli a nemají spolu problém, bylo by lepší je nechávat spolu. Já bych už Lojzíčka nezavírala a nechala kocourky spolu ať se seznamují. Lojzíček tak bude mít i větší možnost si projít a prozkoumat byt, když nikdo není doma, protože se nebude tolik bát.
Udělala jste mu nějaký ten úkryt? Třeba poblíž té stěny za kterou se schovává? Dejte židli, pod židli nějaký pelíšek a přes všechno přehoďte deku, udělejte mu takový domeček, stan,  jak si dělají z nábytku a dek děti, když se hrají. Ale to jsem Vám asi už psala :-)
Děkuji za trpělivost a doufám, věřím, že si Lojzíček u Vás brzy zvykne

1.5.2016
Dobrý den,
posílám Vám pár fotek Lojzíčka s naším Simonkem. Pomalu si na sebe zvykají, i když Lojzík by se rád mazlil, ale Simon by si spíš jen hrál a rval, je tedy spíš dominantní. Lojzík je většinou přes den zalezlý ve skříni a večer vyleze a prozkoumává okolí spolu se Simonem. V noci žere buď kapsičku nebo i granule, pije vodu z misky, wc používá jak kdy, občas se vykaká mimo.
Je stále velmi bojácný a na nás si zvyká pomalu. Doufám, že to bude stále lepší a lepší a zase se ozvu.
Hezkou neděli
Helena Š.


6.7.2016
lojzik300.jpgDobrý den,
posílám Vám pár fotek jak jsem slíbila. Lojzíčka jsme přejmenovali na Fido. Hodně si zvykl na našeho druhého kocoura Simona, kterého přímo zbožňuje. Na ženy v naší domácnosti si docela už zvykl, ale k mužům má stále nedůvěru. Jde vidět, že kočky miluje, ale na lidi si zvyká velmi pomalu, nenechá se pohladit, bojí se lidské ruky (nevíme proč?). Jinak žere suchý, kapsičky i občas syrové maso.  Rád tráví čas na balkoně a honí muchy.
Jsme rádi, že ho máme, Simonek získal nového kamaráda a myslíme si, že i u nás se mu líbí. Věříme, že časem to bude lepší a lepší a zvykne si i na nás.
Hezký den
Helena s rodinou

Naše odpověď:
Lojzík byl i u nás bázlivý. Měl bráchu Milánka, byli u nás od svých 14 dní. Jsou vychovaní a "ochytaní" úplně stejně, ale Milánek je mazel a Lojzík ne - každý má asi jiného otce. Povaha se dědí po otci, kočku může nakrýt i více kocourů, takže Lojzík musel mít asi plachého otce. Jiné vysvětlení nemám, ale vím, že se toto stává. Některá koťata vyrostou, mají se u nás jak v bavlnce a přesto se bojí,  jako kdyby je někdo týral. Proto mně tady zůstává tolik neumístitelných, vyrostou z kotěte a už jsou kvůli plachosti neudatelné.
Lojzík nebyl až tak plachý, ale sám se mazlit nikdy nedošel, ale kočky miluje a je to ideální parťák vašemu Simonovi. Kdybyste si ho nevzala, tak už by se asi odtud nedostal. Tímto vám za něj moc děkuji, že jste mu dala šanci. Má se u vás skvěle.
Tomalová

16.10.2016 lojzij-350.jpg
Dobrý den paní Tomalová,
posílám Vám opět pár fotek Fidouška (Lojzíček). Zvykl si na celou rodinu, ale nejvíce miluje našeho druhého kocoura Simona. Velmi rád jí, hraje si a rád odpočívá.  Myslíme si, že je tu šťastný. Ještě jednou za něj děkujeme. Zase se ozvu.
Hezký den, Helena


12.3.2017
Dobrý den,
posíláme Vám nové fotky Fida (Lojzíčka). Má se dobře, se všema je kamarád a moc Vám za něj děkujeme.
Hezkou neděli přejí
Helena s rodinou

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lojzíček

(Mirka L., 20. 4. 2016 20:26)

Vydržte,držíme moc palce!Budete pak spokojeni všichni.Vy,že jste poskytli nový domov kočičí dušičce a Lojzíček o to víc,určitě Vám tu péči vrátí.
Za Lojzíčka děkují
Mirka a kočičáci Páťa,Zuzi,Čiki,Šedík a všichni drží tlapky!

souhlas

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 20. 4. 2016 19:02)

s radou od dam z sos,chce to trpělivost a klidný přístup ke kocourkovi(oběma).Chce to čas,ale vyplatí se počkat si!Zvykne si každý a bude vám všem hezky!Držíme pěstičky a tlapičky!

krásný domov Lojzíčku

(jolana, 18. 4. 2016 8:32)

měj se moc hezky v novém domově! jsi krásný a všechno zvládneš.