Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zoubek

27. 7. 2015

zoubek250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2013

12 koček ze zahrádek "na Mutěnice". Už cca 4 měsíce jim zajišťujeme krmení a postupně kastrujeme - ošetřujeme příšerný svrab a velké hnisavé záněty uší.  Zoubek je velký mazlík, rád se chová nebo sedí na klíně a chce hladit a hladit. Hraje si na honěnou s jinými kočkami, ale nejraději honí balónek. 18.4.2015 na Jarní umísťovací výstavě Brně byl Zoubek umístěn spolu s Cipískem do Dětkovic, do domku se zahrádkou. 27.7.2015 přišla zpráva, že Zoubek je po smrti, příčina není zcela jasná, více ve zprávě níže.
Zoubku, je nám to moc líto, že sis neužil pěkného domova delší dobu!

Další fotky Zoubka z pobytu u nás a ze společného domova s Cipískem zde.

Zoubek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla  MUDr. Daniela Vitoušková, kočičky Jonáška, Dan a Aminka. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

28.4.2015
Dobrý den,
Cipísek a Zoubek se u nás pomalu aklimatizují, a to každý po svém. Zoubek, zdá se, všechno zvládá velice pohodově. Rychle se s námi skamarádil, oblíbil si proutěný domeček a rád pozoruje z okna veškeré dění na zahradě. Je to opravdu veliký mazel a nádherný kocour. Brácha Cipísek je zatím plachý a o mazlení nejeví moc zájem. Většinu dne je schovaný v koutku a v noci zkouší kliky u dveří. Zřejmě potřebuje více času na to všechno vstřebat a zvyknout si. Snad se u nás bude časem oběma klukům líbit a bude nám všem společně dobře.
S pozdravem
Tereza z Dětkovic

27.7.2015
Dobrý den,
mám bohužel opravdu smutnou zprávu. Včera jsem večer přijela domů a našla Zoubka ležícího v chatě, už když jsem ho viděla, bylo mi jasné, že je zle. Hned jsem ho popadla a odvezla k veterináři, bohužel domů se s námi už nevrátil. Nevím, co se stalo, pořád tomu nemůžu uvěřit a nechápu, co se stalo. Veterinář samozřejmě přesnou příčinu kolapsu také nezná, říkal, že to vypadá na intoxikaci nebo kolaps z důvodu selhání některého z orgánů. Je mi to moc líto. Ráda bych psala veselejší zprávu. Zoubek poslední dny hodně chodil ven, domů se chodil jen pomazlit a na granulky. Cipísek je často doma, opravdu se rád mazlí a nejraději polehává za oknem chaty a pozoruje dění. Je mi strašně smutno, když ho teď vidím a vím, že brácha už za ním nepřijde. Cítím za něho hroznou zodpovědnost a pořád si říkám, co jsem měla udělat, abych tomu, co se stalo Zoubkovi, zabránila. Je mi to opravdu líto. Nevím, co napsat.
Tereza

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář