Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polystyrénové boudičky - zimní řešení pro kočky bez domova

13. 1. 2009

Polystyrénové boudičky v Praze - zkuste oslovit Pražský spolek ochránců zvířat, kontakty  ZDE.
Zájemci z jiných míst se mohou s objednávkami obracet přímo na firmu
WESPA (tel.č. 603 846 159), která polystyrénové boxy buď zašle na místo určení, nebo vydá v některém ze svých skladů. Boudičky jsou k mání ve více velikostech - ZDE.
Pro Hodonín je odběr možný osobně u paní Tomalové po předchozí telefonické domluvě na tel. č. 724 142 463.

 

Tip!
Náš útulek nakupuje pro kočky termoboxy typu V36 nebo typ G. Pokud nemáte možnost pravidelné kontroly nedoporučujeme dávat do boudiček seno ani nic jiného, protože vše navlhne. Polystyrén sám o sobě hřeje a na rozdíl od jakékoliv výstelky zůstane suchý. Doporučujeme pouze zabalit boudičku do igelitu, aby zůstala chráněna jednak před povětrnostními vlivy a jednak před kočkami samotnými, které si o boudičky rády brousí drápky. Pokud máte možnost občas zkontrolovat a výstelku vyměnit, použijte seno nebo podestýlku z dřevité vlny.

Otvory v termoboxech vyřezáváme zhruba v rozměru 15 cm v horní části boudičky.

Další fotky najdete zde.

obraz280.jpg

 obraz281.jpg

obraz282.jpg

A hotovo!

boudicky.jpg

 

Tip, aby krmivo nezmoklo:

krmivo1.jpg

 

 

 

 

 


 

 

krmivo450.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kdo chce zkusit něco jiného, než polystyrénové boudičky,

inspiraci najdete v tomto videu:

Další fotky najdete zde.

 

Nestačí vám výše uvedené informace?
Zavolejte nám na telefon 724 142 463,
rádi vám poradíme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vleze kočička sama

(Bystroň, 7. 12. 2021 13:32)


Dobrý den,vleze kočka do polystyrenové boudičky,kterou jsme umístili tam kde chodí a kde ji krmíme sama? Nebo jak ji tam dostat, dát ji tam třeba na vchod granule? Děkuji za odpověď.

Re: Vleze kočička sama

(Kočky SOS, 7. 12. 2021 13:44)

Dobrý den,
pokud se kočce ten úkryt boudičce bude zdát vhodný, použije ho úplně sama, nemusíte nic dělat. Jestli boudičku používá pak poznáte podle toho, že bude vevnitř ušpiněná nebo pokud je tam seno, tam v něm bude vyležený důlek.

Pokud se kočce bouda nebo její umístění nebude zdát dobré (a třeba si sama našla někde nějaký jiný úkryt, který jí líp vyhovuje), tak boudu používat nebude, ani kdybyste tam dal granule nebo udělal cokoliv jiného. :-)
Takže to určitě nechejte na kočce, ona si rozhodne.

Polystyrenove boxi

(Veronika Martenkova, 10. 10. 2021 21:13)

Dobrý den jsou ještě k dispozici u paní boxi? Koupila bych dva a udělala pro plasany na zahrádku. Videla jsem tam s dcerou koťata asi 4 ri.

Re: Polystyrenove boxi

(Kočky SOS, 10. 10. 2021 22:44)

Paní Martenková, tak jestli jste z Hodonína, můžete si pro boxy přijít k nám, ale předem zavolejte na 724 142 463.

Ale pokud nejste z Hodonína, boudičky si objednejte přímo u firmy, která je vyrábí. Klikněte na to červené WESPA a budete na jejich stránce. Tam vyberete box V36.
Box pak musíte obalit igelitem upevnit pomocí izolepy, jako to vidíte na fotkách výše.

Seno v boudě

(Lukas, 24. 11. 2020 0:50)

Zdravím,nedoporucujete davat do boudicek seno,protoze navlhne,ale na nekterych vasich fotkach seno v boudicce je.
Me osobne prijde lepsi,kdyz nelezi kocicka na tvrdem,budu ted boudicky vyrabet,tak co mi poradite dat dovnitr?Nejradeji bych tam dal deku,ale to je asi blbost,ale v me prvni boude darovane tchanovi,deka je a kocour tam bydli uz tri roky.S pozdravem Luky

Re: Seno v boudě

(Kočky SOS, 24. 11. 2020 15:36)

Dobrý den,

my seno opravdu nedáváme, protože i seno přijímá vlhkost. Pokud je polystyrénová boudička na vašem pozemku, pro vaše kočky a máte možnost průběžně kontrolovat, zda seno není vlhké a průběžně ho přes zimu vyměňovat, je to v pořádku a klidně ho tam dejte. Ale deka není opravdu dobrý nápad, každý hadr, který je venku, nasává vzdušnou vlhkost a nejenže nehřeje, ale v podstatě studí. Jistě, je možné, že kocour tam leží, asi protože nemá jinou volbu ...

My boudičky používáme pro plaché kočky v různých lokalitách kde po kastracích žijí, v zahrádkářských koloniích, v různých areálech apod. a bylo by to pro nás obtížné kontrolovat, zda je seno suché a zajišťovat, proto boudičky necháváme prázdné. Polystyrén sám o sobě hřeje, vydává teplo a není tvrdý, kočkám se tam dobře leží, zkuste si někdy na silnější polystyrén sednout, uvidíte, že je to příjemné. :-)
Otvor by se měl vyřezávat u kraje, ne uprostřed (aby do boudičky co nejméně táhlo) a my pak boudičku obalujeme do pevnější igelitové fólie, kterou zajistíme širokou izolepou. Je to jednak jako ochrana před deštěm, sněhem, protože boudičky máme často umístěné i tam, kde nejsou nijak kryté a také proto, že kočky si někdy o polystyrén brousí drápky a boudičku ničí.

PSOZ je Pražský spolek ochránců zvířat a oni právě měli nebo mají na svých stránkách ten návod se senem.
My objednáváme u firmy Wespa, jak je uvedeno v příspěvku, ten nižší typ V36, protože u vyšší boudy je nad kočkou zbytečný prostor, který si kočka nezahřeje, nezadýchá, bednička by měla být akorát.

PSOZ

(Lukas, 24. 11. 2020 1:18)

Jeste bych mel dotaz,co znamena tato zkratka PSOZ?
Dekuju Luky

WC-suche wc

(Marketa, 12. 12. 2018 14:43)

Dobrý den, chci se zeptat, lze použít polystyrenovou krabici i jako kočičí záchod na balkon? (Chceme vyříznout do balkónových dveří díru a dát tam kočičí "lítačky") A jestliže ano, lze do ní dát stelivo? Děkuji za odpověď!

Re: WC-suche wc

(Kočky SOS, 12. 12. 2018 15:15)

Dobrý den, tak to určitě ne.
Boudičky jsou vhodné jako úkryt, polystyrén hřeje, ale nedal by se čistit. Musíte koupit originál kočičí WC, dostanou se i kryté, ale některé kočky je nemají rády a dávají přednost otevřenému. Ale každopádně to musí to být PLASTOVÁ nádoba, stačí i třeba i nějaký box, lavór z plastu, aby byl dobře omyvatelný a do něj stelivo.

Re: Re: WC-suche wc

(Markéta, 12. 12. 2018 19:13)

Dobrý den, máme originál kočičí záchod. Chtěla jsem ho přes zimu právě dát do polystyrenové krabice, aby ji nebyla zima (abych ji víc motivovala chodit na WC na balkon). Takže čistě teoreticky, šel by záchod na zimu vložit do krabice?

Re: Re: Re: WC-suche wc

(Kočky SOS, 12. 12. 2018 20:33)

Tak to určitě ano.
Já se lekla, že chcete sypat stelivo přímo do té boudičky... :-)
Jestli jsem to pochopila správně, chtěla byste, aby kočka chodila na WC na balkon. Ale pozor, neudělejte to, že jí zrušíte záchod doma a bude ho mít jen na balkoně. Kočky jsou na toto citlivé, pokud se jim něco nelíbí. Pokud by se jí nechtělo chodit na balkon nebo se jí to WC v krabici nelíbilo, mohla by vám začít dělat potřebu doma, na podlahu ... pozor na to!

Re: Re: Re: Re: WC-suche wc

(Markéta, 13. 12. 2018 22:32)

Moc děkuju za odpověďi i za tip! ;)

WC-suche wc

(Marketa, 12. 12. 2018 14:42)

Dobrý den, chci se zeptat, lze použít polystyrenovou krabici i jako kočičí záchod na balkon? (Chceme vyříznout do balkónových dveří díru a dát tam kočičí "lítačky") A jestliže ano, lze do ní dát stelivo? Děkuji za odpověď!

Boudičky

(Lenka, 23. 11. 2018 11:05)

Dobrý den,jelikož jsem dlouhodobě nemocná a nikam nechodím a sama mám doma 6 kočičáků z toho 3 nalezenečky, tak nemám přehled kde v mém okolí nějaká kočička domeček potřebuje.Tak jsem aspoň poslala na Váš účet trochu peněz aspoň snad na 2 boudičky,je to málo já vím,ale snad bude o dvě kočičky v teple víc...

Re: Boudičky

(Kočky SOS, 23. 11. 2018 11:30)

Není to málo, každá koruna se počítá a kočičky moc děkují!

Boudicky

(Dimitris, 17. 3. 2017 20:38)

Dobry den.
Muhu koupit 3 boudicky?
Davam je do lesicka bohuzel uz mi je behem pul roku ukradly 2x :( ale kocky jsou na ne zvikle tak jim chci dat ten jejich domov. Dekuji

Re: Boudicky

(Kočky SOS, 17. 3. 2017 21:45)

Boudičky musíte objednat u firmy WESPA, jak máte nahoře napsáno. Klikněte na červeně napsané WESPA a otevře se vám stránka, kde můžete boudičky objednat.

Jedna boudička pro dvě kočky

(Markéta, 10. 11. 2016 8:00)

Dobrý den,
chtěla bych pořídit 2 boudičky pro venkovní kočky. Uvádíte, že kupujete termoboxy typu V, vlezou so do něho 2 menší kočky nebo mám pořídit nějakou větší?
Děkuji

Re: Jedna boudička pro dvě kočky

(Kočky SOS, 10. 11. 2016 10:46)

Do tohoto boxu se dvě menší kočky vlezou, ale musí být "kamarádky", musí se snášet, jinak musíte koupit každé kočce boudičku zvlášť.

Kde koupit

(Alena D, 8. 11. 2016 20:36)

Dobrý den chtěla bych se zeptat kde se dají bludičky koupit,jsem že Strakonic.dekuji