Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak dát kočce prášek a jak ji naložit do přepravky

11. 10. 2013

Lidé často podávají antibiotika svým zvířatům šalamounsky zamaskovaná do různých potravin. Ovšem kočka není hloupá, a tak se může stát, že časem lest prokoukne, a pak může nastat problém. My proto používáme jinou metodu, která je podle nás mnohem účinnější. Naším největším spojencem je při této metodě okamžik překvapení a tedy i rychlost. Vše uvidíte ve dvou videích, které jsme pro Vás pro lepší názornost natočili.

Jak dát kočce prášek:

1. Video:
Kocourek, který je hodný a poddajný. Vidíte, že je důležité dělat vše rychle! Kočku uchopíte za hlavou za kůži na krku a nakloníte dozadu, tím ji paralizujete, ale neublížíte jí. Přesně tak kočku nosila maminka, když byla ještě kotě. Kočku pak zakloníte a držíte. Druhou rukou otevřete tlamu a strčíte prášek až do krku na kořen jazyka. Ona sama spolkne. Případně ji můžete pohladit a uchlácholit. Chce to moment překvapení a udělat vše rychle.


2. Video:
Tady na druhém videu vidíte, že pokud vše děláte pomalu jako my když ukazujeme jak ji správně chytit, kočičce se to už nelíbí a ona pak začne vyvádět. Ale i přesto jsme ji prášek zavedli.  Vy buďte rychlejší.

Bonusové materiály k videu Jak dát kočce prášek: 

Jak dát kočku do přepravky , když nechce...

Můžete nám zavolat na 724 142 463
nebo napsat na email kocky.sos@seznam.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Evidentně klidné kočky

(Andrejka, 8. 8. 2011 23:56)

Můj kocourek dostal krásný zánět zoubků a dásní. Má problém otevřít pusinu ( a ten dech :) ), ale dostali jsme atb na 10!!! dní, po 12ti hodinách, 1/4 tablety. Poprvé jsem zvolila metodu rozdrtit a dát do stříkačky s vodou a stříknout do krku - přežil, ale nebavil se se mnou celý den. Samozřejmě jsem si odnesla dva škrábance do krve, a roztržené kalhoty ( i když jsem ho za tím krkem držela opravdu pevně!!) Kdykoliv jsem se přiblížila , tak utekl. Po šesti hodinách přišla na řadu probiotická pasta, kterou jsem mu rozmázla na patro. To proběhlo vklidu, nestihl to ani postřehnout a musel to slízat (ale podotýkám, ta je chutná a voní). Přišel na řadu druhý atb prášek. Vzala jsem ho a dala do konzervy, konzerva snědena, prášek vyndán a vyplivnut. Vzala jsem tedy tavený sýr a dala mu to na patro, na třetí pokus to vyšlo a snědl to i stím. Ale opět se se mnou nebaví. Prášky jsou příliš hořké (upozornění i od lékařky). Co byste řekli na to, že bych ohřála ráno trošku mlíčka a osladila ho a do toho rozpustila onu 1/4 atb? Prosím, jestli byste se k tomu někdo chtěl vyjádřit tak email : petrovicova.andrea@seznam.cz. S velkým díky za jakoukoliv reakci Andrejka :)

Re: Evidentně klidné kočky

(Kočky SOS, Petra, 9. 8. 2011 10:41)

Andrejko, Váš kocour tak reaguje, protože ho ta tlamička bolí, to je vždycky obtížnější mu do ní něco dávat. Tady je každá rada drahá, jedna možnost je zkusit mu prášek dávat v neznámém prostředí, dát ho do přepravky a odnést ho např. do sklepa - než se rozkouká, tak mu prášek dáte, a pak nás napadají ještě injekce. Musí se taky dávat každý den, ale kdyby Vás to veterinářka naučila, tak byste mu je pak mohla dávat sama, to by bylo lepší, protože to by ho tak nebolelo. Zavolejte kdyžtak paní Tomalové na tel.č. 724 142 463, probere to s Vámi kdyžtak ještě.

Re: Evidentně klidné kočky

(Věra, 18. 9. 2012 1:01)

já rozpouštím léky ve víčku od pet lahve,prášek,cukr a vodu,jen dno víčka,která nechce,chytnu,jako na videu,jen né zas až tak drasticky,skoro bezohledně,jemně a jen trochu zvednu přední packy nad zem,neotáčím,a vstříknu do pusy.Další vychytávka je,když spí,to je pak fofr,než se probere,jsem už pryč,to praktikuji u agresivní kočičky a hlavně při odčervovacích lécích,ty už cítí snad na dálku:-)mějte se hezky a hlavně zdravé kočičky,Všem:-)

prášek

(ANGELIS, 19. 6. 2012 17:41)

hezký den přeji, nerozumím tomu, proč se mi jednou povedlo dát prášek a teď ne, dělám to zase podle návodu, ale odvrací mi hlavu, a to pak není možný ho kočce dát :-(

prášek

(ANGELIS, 2. 5. 2012 21:41)

Díky za video ukázku ;-). Geniální,funguje to, šlo to jak po másle ,super a ještě jednou díky :-)

prasek

(lili, 21. 12. 2011 12:25)

moje kocka ne a ne to sezrat tak ji to dam do sunky a ona sni sunku a prasek vyplivne co s tim mam delar

Re: prasek

(Kočky SOS, Petra, 23. 12. 2011 21:54)

Zkuste dát prášek do něčeho mazlavého, např. do taveného sýra. Pak jen tak nevypadne.

Naše Micka

(sega, 19. 11. 2011 10:30)

Přesto že celé video viděla nepochopila vůbec nic.Nabízenou jitrnici s rozdrceným práškem odmítla,raději hladověla.Trpělivě seděla u dveří a čekala,že dostane něco jiného.
Po včerejším boji s Mickou jsme byli všichni tři poškrábaní.V pondělí navštívíme veterináře a jsme zvědaví jak si s ní poradí. :D

Kocka

(Lenka, 14. 11. 2011 9:55)

Tak tohle bylo skutecne skvele. Diky za tip a radu.

jak dát kočce prášek

(Světla, 19. 10. 2011 23:07)

Naše tři kočičky - Peršanky - jsou zřejmě nadmíru mazané a vypečené: pamlskem maskovaná tableta je neošálí a jediná příležitost, kdy lze uplatnit moment překvapení je nečekaný odchyt. Jakmile vytuší, že se chystá nějaký útok na jejich suverenitu, každá má vypracovaný osobitý a velmi účinný obranný systém: první se změní v Tasmánského čerta nakříženého s cirkulárkou, druhá prášek, přecejen vpravený, vyplaví záplavou slin a třetí - kocourek zlatý - no, když vidím jeho šavlozuby, už si jakýkoli pokus rozmyslím. Zlaté injekce! :-D

jak dát kočce prášek

(Hana, 16. 10. 2011 18:13)

S tak malou micinkou se dobře manipuluje, britský kocour vážící 6 kg se tak klidně zaklonit nedá a přední tlapky nebudou tak odevzdaně viset. Otevřít tlamičku a dát prášek zároveň jednou rukou - no to mě pobavilo!
Náš kočičí pacient se dal ošidit, prášek jsem rozdrtila a namíchala do pasty proti bezoárům, kterou miluje. Tu jsem jako třešničku na dort umístila nahoru na porci oblíbeného žrádla a bez problémů vše sežral. Lék užíval víc než 14 dnů a tímto způsobem. Asi mi věřil víc, než kdybych ho mordovala nějakými chvaty.

Re: jak dát kočce prášek

(Kočky SOS, Petra, 16. 10. 2011 19:18)

Falko taky váží 6 kg, Hano, a po uchycení kůže za krkem zcepení a ani se nehne. Tak hlavně že jste si ten svůj způsob našla.

Až do včerejška jsem si myslela, že umím dát kočce prášek...

(Markéta s prokouslým prstem, 25. 5. 2011 8:54)

...ale to jsem zacházela jen s více či méně rozmazlenými kočkami domácími, tj. zvyklými odmalička na lidi... Naše Podkolenka je kočka lesní toulavá, která se rozhodla, že si nás adoptuje, přičemž krmením a občasným pohlazením její důvernosti končí. Běžně používám metodu "kočičí rolky", tedy pevně zamotat kočku do deky, což je rychlé, nestresující a bezpečné pro všechny zúčastněné, také stačí na jednu kočku jeden člověk. Teda obvykle. Jeden by si myslel, že se všemi packami znehybněnými se taková kočka nemůže skoro hýbat, ale i ve dvou jsme měli co dělat, abychom ji udrželi. Ovšem to, jakou silou dokázala kousnout i s téměř vypáčenými čelistmi, to skoro popírá zákony fyziky. A kdyby jen jednou! Kousek prášku ale asi přece jen spolkla, zbytek po nás plivala celé odpoledne s velmi pohrdavým výrazem a planoucíma očima. Syrovému telecímu ochucenému mou vlastní krví nevěnovala jediný pohled a dokonce dovolila, aby jí ho sebrala druhá kočka! Když jsem na ní promluvila, pokaždé jen ohrnula pysk a odvrátila pohled. Dneska už se mnou teda mluví a milostivě si vzala i kus masa, ale už se vysloveně těším na třetí prášek. Metodu z videa jsme totiž zkoušeli u vůbec prvního prášku - tenkrát jsme ji ještě dokázali překvapit, ale i se svářečskými rukavicemi to bylo hodně nebezpečné a rozhodně nebyla "zcepenělá", jak dokazují jizvy po jejích drápcích ;-)

pRÁŠEK

(mnau, 19. 2. 2011 17:16)

mYSLELA JSEM,ŽE TU NAJDU POPIS.nAPŘ PODOBNÝ VIDEUM,JAK ČETL NADAVNO JAN KRAUS VE SVEM POŘADU.

Je to boj

(Markéta, 23. 5. 2010 9:04)

Naše kočka je s každým podáním odčervovacího prášku fikanější, vynalézavější a nervóznější. Jen dvě ruce u ní naprosto nestačí. Dokáže bleskurychle cuknout hlavou do strany, zrovna když jí prášek vkládám do tlamičky, ještě než ji stačím zavřít, takže prášek letí místo do žaludku na podlahu. Nicméně i já jsem učenlivá, takže si ji už umím přidržet v kleče mezi nohama a na otevírání tlamičky mám obě ruce. Pak ji podržím tlamičku zavřenou, dokud prášek nespolkne, přitom ji dráždím pod krkem, prý to vyvolá polykací reflex. To ale fungovalo jen poprvé a podruhé. Naposledy (při třetím podávání) už dokázala prášek udržet v puse několik minut, ale přitom předvedla pořádné polknutí. Zkontrolovala jsem jí tlamičku, nic tam neměla, ale jakmile jsem jí pustila, prášek vyplivla. Musela ho mít někde až vzadu v krku, potvůrka.
Po tomto pro obě vyčerpávajícím a stresujícím boji jsem se rozhodla, že příště už použiji něco jiného než prášek. Ale s vašimi novými radami, vodou ve stříkačce a strčením prášku až úplně dozadu za jazyk to možná ještě zkusím. Jen se bojím, že to zas do příště ta naše mrška nějak vychytá:-)
Škoda, že jednoduše neslupne ty prášky, jako toulavý kocourek, co nám tu chodí kolem, kterému je stačí zabalit do nějaké dobrůtky. I když možná by je snědl i bez přílohy, jak je vyhladovělý.
(Pro zarputilé ochránce zvířat předesílám, že můj "boj" s kočkou je ryze něžný a nepoužívám na ni žádného násilí, nemusíte se bát.)

Odvahu jsem našla, informuji opožděně

(Hana, 13. 5. 2010 19:41)

Nějak jsem neměla čas dát vědět, jak to dopadlo s kocourem a mým pokusem: TENTO ZPŮSOB SLAVIL VELKÝ ÚSPĚCH!!!! Jen nevím, aby to po čase nedopadlo podobně, jako v příspěvku od Jarmily. Kocour byl tou novinkou tak zaskočený, že se nezmohl vůbec na nic a prášek polknul. Byl to jen malý prášek, ale konečně skončil na místě určení. Takže vy všichni, co sbíráte odvahu, jen do toho. A neutržila jsem žádný škrábanec.

Ano, to znám

(Jarmila, 3. 5. 2010 16:20)

Naše kočky jsou mazlivé,milé,přítulné-někdy až obtěžující,ale mají-li jít k veterináři nebo jim mám dát prášek,jsou v tu ránu pryč,a pokud je vůbec zahlédnu,pak na místech zcela nedostupných.Prášky naše kočky polykaly dobře,(ten ukazovaný způsob je dobrý),ovšem jen do chvíle,kdy jedna přišla na to,že má jazyk.Prášek jazykem vyhrábne do tváře či kam,zapije a po nějaké chvíli ho někde z tlamičky vyhodí,obvykle mimo zorné pole paničky.Nepomůže nějakou dobu ji chovat a z očí nespustit,počká si a vydrží.Časem to okoukala i druhá,ta to vylepšila drápkama a svíjením těla,tak jsem jako proti akci použila deku(jen přes tlapky),svíjení těla však vylepšuje a myslím,že má na olympijskou medaili v gymnastice.Takže se zatím stále snažíme (kočky i já)své výkony zlepšovat,ve vážných případech aplikuji(např.ATB)s.c. nebo i.m. Zdravím. Jarmila

Zatím hledám odvahu

(Hana, 1. 5. 2010 23:44)

Před měsícem se prášek nepodařilo do kocoura dostat, všechny úkryty objevil. Po zhlédnutí videa už týden sbírám odvahu, snad zítra vyzkouším. Jestli se podaří, dám vědět. Na videu to vypadá jako hračka. Psovi takto prášky běžně podávám, ale u kocoura nevím, nevím... :-)

Haha

(kejki, 30. 4. 2010 14:26)

Já když strčím prst kocourovi do tlamy, tak kousne. Naštěstí už ví, že když zblajzne ten kousek s antibiotikem, dostane další čisté. Ale byl to psychický teror. A pokud dám nasekanou olivu, je ochoten tu misku i vylízat.

JAK DÁT KOČCE PRÁŠEK

(iVANA kLÍMOVÁ, 30. 4. 2010 10:29)

BYLA JSI VÝBORNÁ, HOTOVÁ HEREČKA :-)ne vážně myslím že je to dobrý nápad