Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaké stelivo pořídit?

1. 2. 2014

Pokud si pořídíte domů kočku, je kočičí záchod nezbytností. Každá kočka by měla mít svoje místo, kde bude mít umístěn. Pokud máte koček víc, mělo by být i záchodů více. Platí pravidlo kolik koček, tolik záchodů + jeden navíc!

Kočka je velice čistotné zvíře a některé může už použité WC vadit. Také máme zkušenost, že ne všem kočkám vyhovuje kryté WC, na to pozor! Pokud už WC je kryté, rohodně odstraňte dvířka! Ta zadržují uvnitř zápach, což je dobré pro majitele kočky, nikoliv však pro kočku, té to může vadit.

 

Do záchodu samozřejmě patří stelivo – kočičí podestýlka.  Stelivo by mělo dosahovat nejméně do poloviny kočičí toalety, aby mohla kočka pořádně hrabat. Kočka je velmi čistotná a používá svou kočičí toaletu přirozeně, nemusí se na ni učit chodit. Pokud se tak neděje, jedná se o problém buď zdravotní, nebo psychický, který je vhodné co nejdříve začít řešit. Někdy je močení mimo toaletu způsobené i nespokojeností s typem steliva. Jaké stelivo vybrat, když na trhu je široká škála steliv?
 

Mezi nejznámější patří steliva bentonitová. Jsou buď hrudkující nebo nehrudkující.

Dále jsou to steliva silikonová, dřevěné peletky, a stelivo z recyklovatelných materiálů.

Kočky, které odcházení od nás z útulku do nových domovů jsou zvyklé na hrudkující stelivo a dřevěné peletky. Proto novým majitelům doporučujeme stelivo, které používáme i my v našich depozitech, aby předešli zbytečným problémům.

My používáme steliva hrudkující.

Hudkující minerální stelivo je přírodní, ekologicky a zdravotně zcela nezávadný produkt s jedinečnými absorpčními schopnostmi, které dokáže pohltit a uzavřít nejen tekutiny, ale i nežádoucí doprovodné pachy. Na trhu je velký výběr různých značek.
 

Můžete nám zavolat na 724 142 463
nebo napsat na email kocky.sos@seznam.cz