Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 1. Q 2012

1. 4. 2012

 Zpráva o naší činnosti
za 1. čtvrtletí roku 2012



LEDEN

12.1. jsme přijaly tři koťata, která našly holky venčící své psy u bývalého JZD. Terezce, Bublině a Tomovi bylo asi 10 týdnů, zavezli jsme je do depozita k naší nové kolegyni Evě Lukešové.
14.1. jsme přijaly dvě koťata z Lužic - Oggyho a Šebu, které přivedla přitoulaná kočka k paní na dvůr. Paní měla své tři vykastrované kočky, a tak jsme se s ní domluvily, že koťata přijmeme, když si tuto čtvrtou po kastraci nechá. Bohužel obě koťata u nás umřely.

V lednu našli domov: Ted, Ajk, Chaplin, Kašpárek, Ema, Šafránek, Minda, Viktorka, Buráček, Mauglí, Fanfán, Piškotek.

Do depozit přijato: 5, umístěno: 12. 



ÚNOR

4.2. jsme přijaly mouratého kocourka Bohouška, který se ve velkých mrazech přitoulal k paní v Kobylí na dvůr. Paní už měla své tři vykastrované kočky, a tak si ho nemohla a nechtěla nechat.
27.2. přijala Petra v Chýni dlouhorstou půlroční Sašenku, kterou někdo vyhodil ve vyhořelém statku v Sobíně. Sašenka bude spolu s Heidi Janků na titulní stránce našeho kalendáře na rok 2013.

20120306_039.jpg
Foto:  Petr Kielar

V únoru našli domov: Pipin, Viky, Terezka, Zoran, Laskonka.
Do depozit přijato: 2, umístěno: 5. 



BŘEZEN

1.3. nám byli vráceni Pišta, Domino a Žanetka, spolu s Jonášem, kterého jeho majitelé našli u školy v Drnholci. Stěhovali se a kočky si již nemohli nechat.
28.3. jsme přijaly z Kyjova od školky bílého 5letého kocoura Pana Fouska, který se tam kdysi přitoulal jako malé kotě a personál se tam o něj staral. Nyní se však u něj projevilo autoimunitní onemocnění ucha a paní ho přinesla na veterinu utratit. Má tam otevřenou ránu a nevíme, zda to vůbec půjde vyléčit, zkusily jsme prozatím nasadit stereoidy, které by snad jeho stav mohly zlepšit.
29.3. jsme přijaly půlroční želvovinovou Koru z Uherského Hradiště, která se tam potulovala po ulici hladová asi 14 dní. Paní, která ji našla, si ji nemohla nechat, protože má doma britskou kočku, která druhé kočky nesnáší.

V březnu našli domov: Išinka, Greisy, Ríša03, Frodo, Evitka, Sisi02, Jituška, Domino, Pretty, Dáša, Žabka, Leon02, Saša02, Fifinka, Karamelka, Jonáš04, Bohoušek02.

Do depozit přijato: 6, umístěno: 17. 

 


Od ledna do konce března 2012 jsme

- přijaly celkem:

13 koček

- umístily celkem:

34 koček

- nechaly vykastrovat:
 

70 koček
(z toho 53 vráceno do
 původních lokalit)


K 1.4.2012 čeká v našich pěti depozitech na nový domov celkem 47 koček. Pro dalších cca 160 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne rozvážíme.

V tomto čtvrtletí jsme vykastrovaly rekordní počet koček - celkem 70. A to až v posledních týdnech začalo jaro. Kastrujeme nyní hodně v lokalitách, kam kočky následně vracíme. Největší takovou akcí jsou nyní kastrace u pána v Kyjově, který se na nás obrátil přes Kyjovské tlapky s tím, že má 17 koček a potřebuje nutně pomoci. Zatím jsme od něj stihly vykastrovat 10 koček. Zbylých 60 koček byly kočky z depozit nebo z různých jiných lokalit, které kastrujeme po skupinkách 1-4 koček.

Velmi děkujeme za přízeň a pomoc všech, kteří naši činnost jakýmkoliv způsobem podporují. Moc dobře víme, že bez Vás bychom nemohly fungovat, a tak jsme za Vaši podporu velmi vděčné. Děkujeme!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář