Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 2. Q 2011

11. 7. 2011

 Zpráva o naší činnosti
za 2. čtvrtletí roku 2011



DUBEN

2.4. jsme přijaly šedého kocoura Kristiána. Toulal se u lesa v Bažantici a měl nalomený ocásek, který jsme mu musely nechat amputovat.
17.4. nám paní přivezla zrzavomouratou Kuki, která se opuštěná potulovala po staveništi. Byla vysoce březí a hned následující noci porodila 6 koťat.
18.4. nám volala sousedka, že kočka, kterou krmí, jí v kuchyni porodila 4 koťata. Myslela si, že kočka něčí je a že je vykastrovaná. Nemohla si je nechat, Maudi i s koťaty jsme proto vzaly k nám.
20.4. pán přivezl mouratou Liu, která již delší čas pobývala u činžáků, kde ji lidé krmili. Byla zvyklá na lidi, někdo ji tam evidentně vyhodil. Téhož dne jsme přijaly 2denního mourečka Nema, v kasárnách ho našla paní opuštěného, nejspíš ho tam nechala kočka, když stěhovala koťata. U nás se ho jako vlastního ujala Maudi.
28.4. přinesli kluci z pole u Hovoran mourečku s mramorovou kresbou Tifany. Její majitel ji tam evidentně odnesl poté, co "humánně" nevykastroval svou kočku (kastrování koček je přece kruté a proti přírodě) a řekl si, že příroda se o malé kotě v poli postará sama.
30.4. přišel k jedné paní v Ratiškovicích na dvůr vychrtlý hubený, cca půlroční černý kocourek Bohoušek. Sice jsme pro něj hned jely, ale bohužel u nás zemřel. Byl tak zesláblý, že už mu nebylo pomoci.

 

V dubnu našli domov: Čiko, Domino, Pišta, Žanetka, Robin, Bibianka, Medvídek Pú, Spajk, Fin, Keri, Triša, Polárka, Kristián.
Do depozit přijato: 17, umístěno: 13. 



KVĚTEN

5.5. nám přivezl pán, který v Suchově krmí několiv venkovních koček, na kastraci černobílou Jitušku. Byla nemocná a velmi přítulná, a tak po vyléčení a kastraci zůstala u nás, protože nám bylo líto ji vrátit zpět. 
5.5. jsme přijaly 4týdenní koťata Lentilku a Cumla, které našli lidi na své zahradě. Buď je tam nechala kočka, když stěhovala koťata, nebo je hodil někdo přes plot.
8.5. jsme se zúčastnily umisťovací Výstavy pro kočku v Praze. Z dovezených 16 koček zde našlo nový domov 7. Téhož dne ukončilo svou činnost naše depozitum v Lužicích. Máme nyní dvě depozita v Hodoníně a jedno minidepozitum v Chýni, kam přemísťujeme kočky z Hodonína, které pobyt v přeplněných hodonínských depozitech snáší nejhůře.


Jituška byla sice v červnu umístěná, ale v novém domově onemocněla.
Její noví majitelé ji proto vrátili. Od té doby se její zdravotní stav stále horší.

 V květnu našli domov: Vítek, Bubík, Vendulka, Dulík, Amálka, Karolínka, Albert, Petronelka.
Do depozit přijato: 3, umístěno: 8. 


 

ČERVEN

7.6. nám zavolala paní, že na zahradě u IRA, kde krmíme venkovní plaché kočky, naříká na parkovišti kocourek. Zipa se nám podařilo chytit až na druhý pokus, tak moc se bál. U nás zemřel - měl panleukopenii (kočičí mor). A co je horší, infikoval touto smrtelnou nemocí i několi ostatních koťat v našem depozitu, která ještě nebyla vakcinovaná.
8.6. jsme přijaly želovinově zbarvenou Tosku se stejně zbarveným kotětem - holčičkou Aidou, které nechali bezdomovci v opuštěné chatrči. Podle zbarvení jsme poznaly, že Zip byl Aidiným bráškou. Aida zemřela na mor.
14.6. jsme přijaly čtyři koťata ze Sušilovy ulice. Přivezl nám je pán, který se tam stará o nechodící babičku. Právě na její dvůr přišla kočka a porodila tam čtyři koťata. Kočku jsme vrátily, protože byla plachá. Koťata - Bolka, JonatánaBruna a Pipina jsme nechaly u nás. Bolek zemřel na mor.
15.6. jsme přijaly černobílou kočičku nalezenou v areálu nemocnice. Někdo ji tam odložil i s miskama. Zemřela na mor.
23.6. se na nádvoří Staré radnice v Brně konalo benefiční flamencové představení ve prospěch našeho sdružení. Kvůli špatnému počasí bohužel přišlo velmi málo lidí. 
25.6. jsme přijaly Adélku - děti si s ní "hrály" tak, že ji zkoušely prostrčit otvory v kanálu a vhodit ji dovnitř. Bohužel pobyt u nás pro ni záchranu neznamenal - po třech týdnech zemřela na mor.
25.6. přivezl soused Lucie Malečkové dvě 2měsíční koťata Aleka a Alenku, která našel v poli u Vracova. Někdo je tam evidentně dovezl a odjel. Zatímco Alek a Alenka se mají čile k světu, další kocourek, kterého jsme přijaly téhož dne, takové štěstí neměl: Moureček z Mikulčic Dobby, který byl již při příchodu k nám velmi nemocný, zemřel na mor.
26.6. jsme přijaly roční bílomourku Pepinku. Byla velmi vychrtlá, měla zraněnou nohu, uši plné svrabu. Seděla u činžáku na Národní třídě. Po příchodu k nám dostala ihned ATB, chvíli vypadala, že nepřežije, ale nyní se už zdá lepší, jen lidského dotyku se stále bojí, nemá s lidmi evidentně dobré zkušenosti.


Sestřih z benefičního flamencového představení
Tančíme pro kočky

V červnu našli domov: Kofila, Flok, Debie, Editka, Orlando, Kendy, Tifany, Jeff, Jituška.
Do depozit přijato: 13, umístěno: 9.



Od dubna do konce června 2011 jsme

- přijaly celkem:

32 koček

- umístily celkem:

30 koček

- nechaly vykastrovat:

 

38 koček
(z toho 25 vráceno do
 původních lokalit)


V Moravské Nové Vsi jsme ve dnech 23.-.26.5.2011 nechaly vykastrovat 6 kocourů a 2 kočky. 72leté paní, která se zde stará o 10 kočičích nalezenců, budeme i nadále pomáhat se závozy krmiva a steliva.

Každého člověka, který nám hlásí nebo přiveze kočku, prosíme, aby si ji u sebe nechal alespoň do vakcinace. O tom, že potřebujeme další menší bezinfekční depozita, ani nemluvě. Bohužel, nikdo nám takto pomoci nemůže, a tak kočku přijmeme, abychom jí daly aspoň šanci. Děláme, co můžeme, ale stačí, aby jedna z těchto koček měla infekční nemoc, jako tomu bylo nyní v případě Zipa, a umře nejen ona, ale i další kočky, které kdyby čekaly na nový domov jinde, mohly žít. Další depozita bychom potřebovaly i proto, že dospělé dominantnější kočky se mezi sebou navzájem bijí a útočí na sebe. Ty by také bylo dobré rozdělit do menších skupinek. My s tím nic dělat nemůžeme, protože jiné prostory nemáme. Pokud můžete pomoci vy a pár koček si k sobě do doby, než pro ně najdeme nový domov, vzít, kontaktujte nás prosím.

11.7.2011 čeká v našich dvou hodonínských depozitech na nový domov 52 koček. Pro dalších cca 150 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář