Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3. Q 2009

3. 10. 2009

Zpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2009
+ PROSBA O POMOC


ČERVENEC

3.7. byly vráceny Dejla s Lejlou. Bohužel nemohly jít hned do nabídky, protože majitelka nám je původně dala pouze na hlídání. Zpět do nabídky jsme je daly až po 3 měsících, kdy už bylo jasné, že si je nevyzvedne.

5.7. přivezl pán z Ratiškovic 2měsíční Umu, kterou našel ve vinohradě. Uma byla velmi nachlazená a měla nemocné oko, na záchranu již bylo bohužel pozdě.

9.7. jsme za radnicí odchytly dvě odrostlá koťata. Po kastraci jsme je vrátily zpět, protože byla plachá.

10.7. dovezla paní z Bzence zrzavého kocourka Gobiho, kterého našel pán v práci pod autem. Gobi byl podvyživený a strašně nemocný. Po vyléčení se zjistilo, že je plachý, vrátit jej ale nebylo kam, a tak zůstává u nás.

11.7. nám byly vráceny Ája a Mimi.

13.7. jsme přijaly čtyři koťata ze zahrádek od plaché kočky: Odetu, Felicitu, Luise a Kery. Kočku jsme nechaly vykastrovat a vrátily do zahrádek. Téhož dne jsme přijaly Goméze Gumídka a po operaci očí a kastraci jsme jej vrátily k paní, která ho do doby, než pro něj najdeme nový domov, bude krmit.

17.7. jsme byly zavolány k čističce odpadních vod u řeky Moravy, kde mňoukalo kotě. Bylo mu 6 týdnů, u nás bohužel umřelo.

21.7. nám volala paní vrátná z továrny Ploma, že jim tam v areálu naříká malé kotě. Černé Alešce bylo sotva 7 týdnů, vzaly jsme ji k nám. Téhož dne přivezla z Bzence majitelka našeho bývalého svěřence Jonatána Vadima, Floyda a Pandoru, kteří zůstali v sousedním opuštěném domě poté, co jejich majitel odešel do domova důchodců. Večer ještě přivezli jejich maminku Marlenku. Ještě ten samý den jsme jely do Petrova, kde měla stará paní nekastrovanou kočku a nekastrovaného kocoura, a pochopitelně koťata: Sebastiána, Šimona a Ajšu. Kočku a kocoura jsme jí po kastraci vrátily, koťata jsme vzaly k nám. Sebastián a Šimon jsou již umístěni, Ajša, ač velmi chytrá kočička, která umí i aportovat, má bohužel tu smůlu, že není tak dlouhosrstá jako její dva brášci, a tak zatím na nový domov stále čeká.

Obrazek

23.7. donesly děti pět černých koťat ze stájí. Paní, která má stáje na starosti, totiž řekla, že je tam nechce. Děti chodily s koťaty v náručí po Hodoníně a prosily lidi, aby si je vzali. Někdo je pak poslal k nám: Zapa, Nessie, Zulejka, Korina a Ava.

29.7. jsme jely do Rohatce k hospodě, kde se pod autem krčila vystrašená želvovinová Debie. Upozornila nás na ni paní, která ji tam chodila krmit a sama si ji vzít nemohla, protože má doma již 7 koček.

V červenci našli domov: Kity a Péťa, Fatima.
Do depozit přijato: 25, umístěno: 3. 


SRPEN

2.8. nám zavolala naše paní veterinářka, která byla požádána o uspání kočky v jednom opuštěném domě. Jakmile tam vstoupila, kočka jí skočila do náručí a ona neměla sílu jí injekci dát. Prosila nás, abychom ji vzaly k nám. Kočka dostala jméno po paní veterinářce - Hanička.

3.8. byli v lese u Bojanovic nalezeni tři mourci: Rozmarýn, Pavučinka, Cubásek.

8.8. někdo na sídlišti odložil černého kocourka Pištu - nechal jej tam s miskou granulí a s krabicí. Pišta byl plný všenek.

9.8. našla paní v lese v krabici od piva sedm asi 10denních koťat: Kačka, Erin, Rosa, Flíček, Davídek, Sep, Bag. Loni našla na tom samém místě Picassa, předloni Kryšpína.

15.8. se v areálu policie, kde krmíme plaché kočky, našla černá kočka s mouratým kotětem: Tifany a Tabita.

21.8. našla dcera naší kolegyně Aleny bílou kočičku Berušku.

23.8. dovezla paní ze sídliště z Brna kocourka Montyho. Téhož dne našli sousedi z ulice černobílou Esterku: šli do lesa na houby a ona šla za nimi. Byli ochotni si ji nechat, ale jejich pes jezevčík po ní neustále šel - hrozilo, že ji zakousne.

Obrazek

25.8. sebrala neteř naší kolegyně Aleny "hrajícím si" Romům mourečku Andulku, kteří ji na nádraží chtěli upálit. Andulka čeká na nový domov u Aleniny sestry.

30.8. jsme jely do Bojanovic k lidem, kterým se narodila dvě nechtěná koťata - černobílí Adam a Eva. Kromě nich měli tři kočky a kocoura, všechny jsme vykastrovaly. Matku koťat jsme navíc vyléčily ze svrabu, který měla až na hlavě, a po vyléčení ji vrátily zpět, jednu kočku (Angeliku) jsme si od nich půjčily, stará se nám o koťata.

V srpnu našli domov: Artuš, Sebastián, Norma, Paloma, Medy, Beruška, Šimon.
Do depozit přijato: 21, umístěno: 7.


ZÁŘÍ

2.9. nám volal vrátný z elektrárny ČEZ, že se tam již delší dobu potuluje kotě. 3měsíční černobílé kočce jsme daly jméno Zoe.

14.9. jsme k nám do depozit přijaly bílomouratou Lucindu, která se již třetí den potulovala po ulici a šla za každým kolejdoucím. 2.10. se vrátila k majitelce.

18.9. nám paní z Valašského Meziříčí přivezla bílozrzavého Garfielda, kterého krmila na sídlišti. Garfield u nás podstopil kastraci a operaci oka, které měl napadeno herpes virem a muselo mu být proto vyndáno.

ObrazekObrazek
Garfield před operací... a po operaci

19.9. volala paní z kavárny Fiesta, že tam již delší dobu mají kocoura, kterého tam krmí, ale že kocour je čím dál drzejší a obtěžuje hosty (skáče jim na stolky a leze jim do kafe). Vzaly jsme ho k nám a pojmenovaly Fin.

19.9. nám zavolala paní, která na své zahradě našla 10 dní starou Rony. Matka u ní nebyla a paní nevěděla, co s ní. Daly jsme ji k půjčené kočce z Bojanovic.

20.9. našel chlapec v parku u popelnice zoufale naříkající černobílou Brusinku. Donesl ji k paní, která nám krmí plašanky u IRA a ta ji donesla k nám.

21.9. sebrala holčička klukům mourečku Darinku a běžela s ní na veterinu: kluci jí upálili fousky a zrovna se ji chystali přivázat ke kolejím. Ten samý den přinesl naší známé v batohu pán bílou kočičku Lady, že prý si ji nemůže nechat. U nás se ukázalo, že je hluchá.

24.9. volala paní, že má 4 dny kocoura s kočkou, kteří se k  ní připojili, když šla z práce a šli za ní celou cestu až domů, ale bohužel si je nemůže nechat, protože má alergii a dva velké psy - dobrmana a rotvajlera. Kočky vykoupala a měla je v chodbě. Vzaly jsme je k nám a pojmenovaly je Forest a Fren.

Obrazek

25.9. jsme šly krmit na Sadovou ulici k autoškole a našly tam pohozená dvě malá asi 10denní koťata - Buchtičku a Cvaldu. Daly jsme ji k půjčené kočce z Bojanovic. V říjnu jsme přijaly další dvě 10denní koťata, i ta jsme daly k ní. O všech pět kočičích miminek se vzorně stará.

27.9. jsme přímo od nálezců umístily Pugina a Sněženku, kteří se narodili opuštěné kočce ve stájích v Bojanovicích.

29.9. hodil někdo k lázním dvě koťata. Jedno z nich přejelo auto, bílomourek Lojzík je u nás, má 3 měsíce.

V září našli domov: Fábio, Floyd, Cubásek, Pugin, Sněženka.
Do depozit přijato: 15, umístěno: 5.



Od července do konce září 2009 jsme

- přijaly celkem:

61 koček

- umístily celkem:

15 koček

- nechaly vykastrovat:

47 koček
(z toho 18 vráceno do
 původních lokalit)

3.10.2009 máme v našich dvou hlavních depozitech v Hodoníně (tj. ve dvou soukromých bytech) celkem 85 koček, v Zastávce u Brna 11 koček, 10 v jiných depozitech a dalších 8 koček je ještě u nálezců, přijmeme je po vakcinaci. Na nový domov tak u nás čeká celkem 109 koček. Dalším 130 kočkám zajišťujeme krmení, které každý večer rozvážíme.

Veškerou naši činnost můžeme vykonávat pouze a jen díky dobrovolným příspěvkům našich sponzorů a soukromých dárců, kterým tímto velmi děkujeme. Děkujeme též všem, kteří nám zasílají jednorázové příspěvky či přispěli na náš provoz koupí dárků či škrabadla pro kočku.

Prožíváme nyní velmi kritické období a naše pravidelné příjmy sestávající pouze a jen z drobných dobrovolných darů kočkomilné veřejnosti nám nyní stačí pouze na krmení. Mezitím nám roste dluh na veterině, která nás v kotěcí sezóně stojí kolem 30.000 Kč měsíčně. A tak opět prosíme o pomoc. Pomozte nám prosím toto období přežít, abychom mohly pokračovat v naší práci. Bez Vaší pomoci to nezvládneme. Pomůžeme nám jakákoliv částka, největší pomocí jsou pro nás trvalé příkazy třeba i jen na částku 100,- Kč měsíčně.

Pomoci nám též můžete tak, že např. na nástěnce u Vašeho veterinárního lékaře vyvěsíte naše propagační materiály:
KASTRUJTE!Zpráva o naší činnosti za 3. čvrtletí 2009, Nabídka škrabadel

V rámci shánění nových sponzorů a dárců jsme v říjnu 2009 rozeslaly cca 2 000 e-mailů nejrůznějším fyzickým i právnickým osobám. Na reakce prozatím čekáme, nicméně za zmínku stojí jistě odpověď pana Reka, majitele Čalounictví a sedlářství v Písku: "kočky pravidelně střílím. neotravujte dále s nevyžádanímy e-maily. Miroslav Rek"

V souvislosti s naší prosbou o pomoc byl 16.10.2009 v Hodonínském deníku zveřejněn článek a následně se nám ozvala i TV Slovácko, která v depozitu paní Tomalové dne 21.10.2009 natočila reportáž:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pro paní Jitku

(Kočky SOS, Petra, 2. 5. 2011 13:26)

Jitko, kočky nechte vykastrovat. Rady, jak na to, najdete tady: https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/Odchyt.html .

Pro pana Reka

(Katka, 23. 10. 2009 10:16)

Zajděte si k doktorovi, myslím, že nejste psychicky zdráv...

Re: Pro pana Reka

(Jitka, 2. 5. 2011 13:18)

Bohužel ani já a mé děti nebudeme zdrávi, neboť sousedů kočky se nekontrolovatelně množí. Soused přijede tak 1 x za 14 dní, takže jsou polodivoké, na naši zahradu chodí kadit a co chvíli mají další koťata. Ani se nedivím, že se jich chce někdo zbavit, ale pan Rek to napsal jako fór. Mimochodem docela dobrý.

Jed

(Emil Eiselt, 4. 3. 2010 7:14)

Prosím,existuje nějaký účinný jed na kočky,abych je nemusel střílet jako zde kritizovaný kolega?

Některé věci nelze komentovat

(Iveta, 30. 11. 2009 14:22)

Zdá se, že pan Rek je nejchytřejší, nejkrásnější, nejdůležitější... a především nejprimitivnější pán tvorstva. Může nám ho být asi jenom líto, ubožáček!!

dotaz

(Miroslav Rek, 2. 11. 2009 9:59)

milé kravky a kravičky.To jsem pouze já ,jedinný odpověděl na na vašich 2000 idiotských,žebrajících e-mailů ?

odpověď

(Miroslav Rek, 27. 10. 2009 18:01)

na idiotský dotaz je pouze idiotská odpověď.Nevím,co je mi po kočkách v Hodoníně.Denně mi telefonují různí debilové a zasílají nevyžádané e-maily.Žebrota se zakazovala již za Rakouska.Pokut nemáte co jiného na práci,zkuste si třeba stoupnout na váhu či se podívat do zrcadla.

pan Rek

(Kočky SOS, Lucka, 26. 10. 2009 9:32)

Děkujeme za podnětné nápady, jak postupovat proti panu Rekovi. Jedna věc je však radit a druhá konat. Po přečtení naší poslední zprávy o činnosti snad musí být každému jasné, že opravdu nemáme čas ani energii na to, abychom jely do Písku a roznášely tam letáky. Pokud se toho však chcete ujmout samy, nejsme samozřejmě proti. Způsobů, jak kočky chránit, je celá řada, a zapojit se může každý. Děkujeme za pochopení.

pro Reka

(Denisa Zárybnická, 25. 10. 2009 23:10)

ono stačí mu poslat na kontrolu finančák, hygienu a podobně, ať má pán trochu více běhání a nemá čas na "střílení" koček. V obchodech pak o něm rozvěsit výstižné cedulky :-)

pan Rek

(káča, 21. 10. 2009 9:20)

Možná by stálo za to vytisknout letáčky s textem: Rek střílí kočky, a pak je rozhodit po Písku:-D.

...

(sibermain, 16. 10. 2009 19:30)

..ráda přispěji, už jen pro ten pocit, že jsem vykonala dobrý skutek..

kočky

(sibermain, 16. 10. 2009 19:26)

...ne všichni(bohužel) mají ke kočkám kladný vztah...