Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3. Q 2011

3. 10. 2011

 Zpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2011



ČERVENEC

1.7. nám paní přinesla tři koťata, která porodila její kočka. Bylo jim 6 týdnů, radily jsme jí, aby je ještě nechala u mámy, ale ona trvala na tom, že je nechce a že manžel jejich pobyt v domě zakázal. Kočku jsme nechaly vykastrovat a vrátily jim ji zpět, koťata jsme přijaly. Bohužel u nás všechna tři zemřela.
7.7. jsme přijaly 2letou britskou kočku Sofi, jejíž majitel ji odložil ke svému dědovi na vesnici. Ten ji ovšem nechtěl a zavolal nám. U nás onemocněla, udělaly se jí léze na zádech, moc nežere a není úplně v pořádku. Její stav se pořád mění, diagnózu veterinářka zatím nestanovila.
10.7. nám mladí manželé přivezli černého kocourka Trampa, kterého našli v Radějově u chaty. U nás zemřel FIP.
 14.7. dovezla paní Stibůrková z Lužic 3 koťata Ríšu, Rendyho a Greisy. Narodily se kočce, která se přitoulala k její známé - 80leté paní. Ta u svého domu krmí již několik koček a není schopná se o všechny postarat. Koťata byla ve velmi špatném stavu a hodně nemocná. S ostatními kočkami jí postupně také pomůžeme.
18.7. nám paní Stibůrková přivezla černou kočičku Mášu, kterou chtěl bratranec jejího kamaráda hodit lidem do zahrady, protože ji nechtěl. 
19.7. nám paní Stibůrková přinesla ještě Mášinu sestru Kristýnku. Ten samý den večer pak nám mladý pár přinesl 5týdenního Kryšpína. Ten byl tak špinavý, že jsme ani nevěděly, že je bílý, a byl i velmi zubožený - hubený a podvyživený. Přidal se k nim na ulici, když šli kolem zahrádek, odkud vyběhl.
24.7. jsme přijaly mouratého Bobeše, jehož maminku přejelo na sídlišti auto. Zůstalo po ní ještě jedno kotě, to si vzala jedna paní, Bobeše pak přinesly děti k sestře Nadi Tomalové, ta zavolala nám.
26.7. přivezla paní z Hovoran asi 2měsíční Nikolku, kterou našla na ulici. Nechtěla si ji nechat, že už má sama 3 kočky. Ten samý den donesli lidi na veterinu 10denní kotě, které na sídlišti nechala kočka. U nás nechtělo pořád nic jíst, až pak jsme zjistily, že má rozštěp patra. Nechaly jsme je uspat. 

01-bobes-ja-chci--aby-si-me-uz-konecne-nekdo-vzal.jpg
Bobeš

V červenci našli domov: Lojzík, Kuki, Nanet, Kiki, Paštička, Ponožka, Brumla, Oliver.
Do depozit přijato: 14, umístěno:  8. 



SRPEN

2.8. nám přinesl pán nalezené sourozence Charlieho a Chaplina. Prý by si je nechal, ale odjíždí přes týden pracovně pryč a koťata by byla doma sama. Tentýž den nám paní přinesla kocourka Žoliho a kočičku Pigi. Nechat si je nechtěla, protože má psa, kočku a manžela. Žoli u nás zemřel na panleukopenii.
4.8. jsme přijaly kočičku Heidi, kterou její majitelka přinesla na veterinu a chtěla ji nechat utratit, protože odjížděla do ciziny a neměla pro ni hlídání.
7.8. byla v lesíku mezi Lužicemi a Mikulčicemi nalezena asi 5týdenní koťata Akim a Lima. Akim zemřel, Lima je v naší péči, zatím v pořádku.
8.8. ráno nám zavolal pán, že našel na místě, kde se koná každý měsíc burza chovatelů, tři koťata. Byla schovaná v keři, celá promrzlá, vyděšená, hladová, noc předtím zrovna pršelo. Vyčmuchal je tam jeho pes, kterého tam venčil. Pojmenovaly jsme je Emilek, Emilka a Ema.
16.8. nám zavolala paní, že u JZD Vnorovy jsou malinká koťata, stará asi 3 týdny: Fifinka, Mišpulín, Bobík a Pinďa. Mišpulín u nás umřel.
17.8. našla paní v Kyjově na silnici kočičku Deli. Měla pochroumanou nohu, evidentně ji tam srazilo auto. Lidi na ni z baráku házeli brambory, aby ji odehnali. Paní má už své 4 kočky, o další venkovní se stará u nemocnice.
19.8. přinesly děti 5týdenní kočičku Karamelku, kterou našly na koupališti. Tentýž den jsme pak přijaly zrzavé sourozence Robina a Marianu, které jejich majitel hodil do sklepa v Lesní ulici. Našla je tam paní, která pracuje vedle v obchodě.
22.8. byla u Kauflandu na parkovišti v krabici nalezena tři koťata: Indiánek, Sisi a Laskonka. Krabice byla ještě zavřená víkem, aby se koťata náhodou neměla šanci zachránit.
28.8. přivezla slečna z Josefova kočičku Evitku, kterou našla ve stáji u koní.
29.8. se v podchodu u nádraží motal černý kocourek Čenda. Byl hubený a hladový. Tentýž den jsme přijaly 10denní želovinovou Miňonku, kterou kočka opustila nejspíš proto, že jí zapadla mezi železa a ona ji nemohla vyndat. A do třetice ten den nám ještě přinesla majitelka našeho bývalého svěřence Kulíška kocourka Pottera, který žalostně mňoukal na Jilemnického ulici u školky.
30.8. jsme přijaly mourečka Teda - jeho majitel ho vyhodil v zahradě u nemocnice.

03-robin-marianka.jpg
Robin a Marianka

V srpnu našli domov: Lia, Ariana, Zoro, Maudi, Toska, Amálka.
Do depozit přijato: 25, umístěno: 6. 


 
ZÁŘÍ

2.9. jsme završily projekt, na kterém jsme pracovaly už od ledna - na koncertě Jana Budaře a Eliščina Bandu jsme slavnostně pokřtily náš kalendář na rok 2012, jehož prodejem doufáme získat prostředky navíc pro naše svěřence, kterých je každé léto více a více.
5.9. jsme přijaly dva 5měsíční brášky Majka a Ajka, které někdo hodil do zahrady k paní vedle v ulici. Jeden má kýlu, která bude odstraněna při kastraci. Jsou to velcí mazlíci, evidentně byli do té doby někde u lidí a člověk, který je tam hodil, byl jejich majitel.
12.9. přišel do obchodu v pasáži Jednoty na Národní třídě moureček Mauglí, opět evidentně zvyklý na lidi, nejspíš majitel ho tam vyhodil. Tentýž den jsme přijaly i Piškotka, kterého našla paní z Blanska na silnici. Byl plný blech a zubožený, paní ho dala do pořádku, ale nechat si ho nemohla, protože její kocouři na něj útočili.
18.9. se k paní na zahradu v Lužicích přitoulal zrzavý kocourek Kryštof. Paní zavolala nám.
21.9. se k lidem na zahradu v Břeclavi přitoulala mourečka Barunka, Paní si ji nechtěla nechat, protože jednak na ni útočily její kočky a jednak je prý těhotná.
22.9. nám paní, která krmí venkovní kočky, nahlásila černého kocourka Bonifáce, který se objevil v ulici, kde ona bydlí. Byl čistý, pěkný, nejspíš se ztratil.
26.9. byla u elektrárny nalezena mouratá Linetka. Byla hladová, ale jinak v pořádku, zvyklá na lidi, někdo ji tam asi vyhodil.
29.9. naříkal u policie 2měsíční kocourek Vojtíšek. Paní, která ho tam našla, zavolala nám.
30.9. jsme jely do Strážnice pro Marušku. Někdo ji dal ve Strážnici k paní, která se tam stará o kočky, na balkon.


Sestřih z koncertu Eliščina Bandu, v rámci něhož byl pokřtěn náš kalendář.

V září našli domov: Amadeus, Alek, Kristýnka, Mareček.
Do depozit přijato: 10, umístěno: 4.

 



Od července do konce září 2011 jsme

- přijaly celkem:

49 koček

- umístily celkem:

18 koček

- nechaly vykastrovat:

 

25 koček
(z toho 19 vráceno do
 původních lokalit)


4.10.2011 čeká v našich dvou hodonínských depozitech na nový domov 66 koček. Dalších 6 máme v depozitu v Lužicích a 2 v Chýni. Pro dalších cca 150 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme. Každý den nám volají nebo píší další lidé a chtějí přivézt další kočky. Na ty však už nemáme ani prostory ani lidi ani peníze. Velmi bychom potřebovaly další depozita, jste-li tedy někdo ochoten a schopen se o pár koček dočasně starat u sebe doma, kontaktujte nás prosím. Další možnosti pomoci najdete v rubrice Pomozte nám.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář