Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3. Q 2012

 Zpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2012



ČERVENEC

4.7. přinesl pán z finských domků bílomourka Matýska, že se jim přitoulal k domu a nemohou si ho nechat, protože už sami mají dvě kočky.
10.7. našel Lucčin otec na Nádražním řádku mourečka Standu.
13.7. jsme jely do Pančavy pro plachého mourečka Kajla. Běhal tam po dvoře Centra pro drogově závislé.
16.7. jsme přijaly mouratou Vadu. Potulovala se v Lužicích mezi domy již delší dobu. Byla velmi hladová.
17.7. nám paní z Hustopeč přivezla zrzavobílou Suri - jedno ze tří koťat, která našla. Pro ostatní dvě našla nové domovy sama.
18.7. odchytla slečna u lékárny v Dubňanech při odchytu plachých venkovních koček Barunku. Když zjistila, že je přítulná, vzaly jsme ji k nám.
19.7. jsme v Mikulčicích odchytly dlouhosrstého zrzavého Oriho - jedno z 6 koťat, o něž se majitelka nestarala a ona chodila po vesnici a žebrala o jídlo. On jediný byl ochočený.
25.7. jsme přijaly od majitele, který své kočky nekastroval, dvě koťata - Gejšu a Lejšu. Jejich matku jsme po kastraci vrátily zpět a nechaly jsme mu vykastrovat i kocoura. Téhož dne jsme přivezly z Bojanovic čtyři plachá koťata, jejichž opilý majitel vyhrožoval, že je zabije - Karolínka u nás zemřela, Kristýnku a Teda jsme umístily jako plaché kočky do hospodářského stavení, Ned je zatím u nás a vypadá, že se ochočí.
26.7. jsme tam jely pro jejich matku Terezu. Ta je normálně přítulná.
31.7. našla paní na poli mezi Ratiškovicemi a Miloticemi dva bílé sourozence - koťata Joshuu a Elly.  

elly.jpg
Elly a Joshua

V červenci našli domov: Erik, Lotka, Medlin, Amálka, Jackie, Monty, Picasso, Pascal.
Do depozit přijato: 16, umístěno: 8. 


SRPEN

2.8. jsme odchytly další dvě z 6 koťat z Mikulčic, o něž se majitelka nestarala - Lvíčka a Emičku.
7.8. přinesl pán želvovinovou Amandu Latte, že ji prý našel, vzal domů a ona pokousala jeho manželku, tak si ji nemohou nechat. Byla již kastrovaná. Tentýž den někdo hodil přes plot ZOO kastrovaného mouratého kocoura Harryho. Odvezly jsme jej odsud spolu s Williamem - toho tam přinesla paní, že ho našla. Pak jsme jely do bývalého masokombinátu pro Petty - zuboženou mourečku, která měla dásně a jazyk plné hnisu a plísně. Ihned jsme s ní jely na veterinu, kde jí doktorka všechny zuby vyndala.
8.8. jsme přijaly 2měsíčního Felixe, kterého si pán z Dubňan koupil na burze a doma zjistili, že si ho nemohou nechat. Pak jsme jely do parku v Sadové pro 2měsíční bílomourku Erin, našli ji tam lidé a byla plná blech. Když jsme se vracely z veteriny, potkaly jsme malého chlapce, jak nese kotě. Tříbarevnou Kate našel u kasáren a nesl ji domů, aby jí dal najíst. Nejspíš tam zůstala po burze, která se tam předtím konala a její majitel ji neudal, tak ji tam prostě nechal. Kate jsme vzaly k nám a chlapci daly kontakt, ať se zeptá rodičů, jestli si ji budou chtít nechat. Už se neozval. Večer jsme odchytly zbylá tři koťata z Mikulčic - Eliota, Sisi a Milánka - a jejich maminku Jasmínku. Té chybí kus packy.
11.8. nám paní z Uherského Hradiště přivezla mourečka Vítka, potuloval se tam hladový v parku. Téhož dne jsme se s naším charitativním krámkem zúčastnily I. a II. Mezinárodní výstavy koček v Boskovicích.
15.8. nám paní učitelka přinesla mourečku Bambulku, kterou zahlédla, jak ji paní vyhodila od branky baráku a ještě do ní kopala. Večer pak jsme přijaly čtyři koťata z Úholiček - Vanessu, Afroditu, Madlenku a Valmonta. Jejich majitelka neměla peníze na kastraci jedné kočky a najednou jich měla doma 6 a byla zoufalá. Koťata se jí nedařilo udat a neměla peníze na krmivo. Dvě dospělé kočky jsme jí po kastraci vrátily, koťata vzaly k nám.
17.8. jsme byly v brněnském studiu ČT v pořadu Dobré ráno představit náš kalendář na rok 2013. Vstup 1 si můžete pustit zde, vstup 2 zde.
18.8.
jsme přivezly z Rohatce bílomouratého Vikyho a pak nám volala paní, že se k ní u ZOO v lese přijpojil kocourek Sam. Navečer pak ještě jsme z Perunské ulice od romské rodiny přivezly 4 koťata - Rory, Čitu, Bubu a Enza. Sousedi na ně naléhali, ať je dají pryč, že jim běhají po zahradě. Mají ještě kočku, tu jsme jim po kastraci a  odblešení vrátily.
19.8. našli lidé u cesty k ZOO dvě 3týdenní koťata bez mámy. Hodinu čekali, jestli se máma neobjeví, ale marně. Pihu a Pifa krmíme kotěcím mlékem injekční stříkačkou. U nás se jich ujala Vada.
20.8. jsme přijaly černobílého Trampa. Byl nalezen na silnici mezi Dubňanami a Hodonínem. Téhož dne pak jsme jely do Slunečné ulice pro Fionu, která zde byla už asi dva měsíce před činžákem a snažila se dostat dovnitř. Lidé ji tam krmili, ale domů si ji nikdo vzít nechtěl. Obrátila se na nás paní, že má strach, že jí tam někdo ublíží.
21.8. jsme jely na sídliště pro bílomouratého kocourka Bona. Schovával se na stromě před štěkajícím psem. Byl hladový, zasvrabený, u nás bohužel podlehl infekci a zemřel. Pak jsme jely pro Ozzyho Osbourna, který byl již delší dobu v lesíku v Ratiškovicích.  Večer jsme ještě přijaly Sansu a Ariu, dvě koťata od paní z Mikulčic, která se oně nestarala.
23.8. u nás byla redaktorka z internetového magazínu Žena-in. Rozhovor s naší předsedkyní Nadí Tomalovou si můžete přečíst zde.
26.8. přinesla slečna na Národní třídu mourečka Eddieho, vypustila ho tam a odešla. Zavolala nám paní, která to celé viděla.
27.8. jsme přijaly bílomourka Flíčka, který zoufale mňoukal na chodníku v Berouně. Nejspíš ho tam majitel prostě nechal a odjel.
29.8. jsme přijaly bílomouratou Snowie. Měli ji lidé půl roku v bytě a ona jim čurala mimo záchod. Veterinářka jim řekla, že kastrovaná je, takže si mysleli, že je nespokojená a chce chodit ven. Náš veterinář zjistil, že kastrovaná nebyla, čímž se problém s čuráním vysvětlil. Místo Snowie si od nás vzali Flíčka.
30.8. ráno jsme přijaly britskou kočku Selenu. Už jsme pro ni měly domluvenou zájemkyni, takže hned po kastraci byla umístěna. Odpoledne pak se v Křenovicích u Slavkova konala charitativní akce ve prospěch našeho sdružení, na níž byl pokřtěn náš kalendář na rok 2013.
31.8. jsme jely opět k ZOO - tentokrát pro bílomourka Iggyho Popa.

 554821_10151183299790751_1822664696_n.jpg
Křest kalendáře Kočky SOS 2013 s Heidi Janků

V srpnu našli domov: Suri, Domino, Perlička, Mája, Teodor, Luisa, Ema, Lvíček, Felix, Falko, Káťa, Ozzy Osbourne, Flíček.
Do depozit přijato: 38, umístěno: 13. 


ZÁŘÍ

1.9. jsme přijaly 3 koťata - Fida, Tuci, Cerdika. Pán je našel u červených domků v lese a snažil se je krmit, ale byly asi týden staré a nevěděl si s nimi rady. Přinesl je proto do pokladny ZOO.
2.9. nám volala paní z Dubňan a poprosila o přijetí kočky s kotětem, které krmila u zdravotního střediska. Kotě - Mick Jagger - je u nás, ale jeho maminku jsme po kastraci vrátily zpátky, protože u nás se v přítomnosti tolika koček necítila vůbec dobře. Paní ji už mezitím našla jiný domov.
3.9. našla Lucka po cestě do práce mouratou Pink. Odpoledne jsme jely do Moravské Nové Vsi pro Nicky - mourečku, která zde zůstala po zemřelé paní Katzerové. Měla nemocné oko, a tak jsme ji vzaly k nám. Ostatní kočky zde krmí až do jejich umístění sestra paní Katzerové. Z původních 10 zde zůstaly už jen 2. 
4.9. našla paní u hlavní silnice vyděšenou 8týdenní Demi. Nemohla si ji nechat, protože bydlí na ubytovně.
7.9. jsme opět jely do Moravské Nové Vsi - volala nám sestra paní Katzerové, že se tam přitoulal kocour s nateklou tlamičkou. Se Sečmem jsme hned jely na veterinu a doktorka mu z tlamičky vymáčkla 2 dcl hnisu. Večer přinesla slečna, kterou neustále upozorňujeme na nutnost kastrací, kotě od své půlroční kočky. Byla s ní prý u veterináře a ten konstatoval, že je na kastraci ještě mladá. Nyní porodila kotě, ale neměla pro ně mléko, a tak je slečna nesla utratit. Cestou se stavila u nás, abychom se "na něj podívaly". Kocourek se jmenuje Bou a krmíme ho každé 3 hodiny pomocí injekční stříkačky kotěcím mlékem. Téhož dne jsme přijaly "na hlídání" černou Můrynu. Zatím to vypadá, že Můryna u nás zůstane nastálo, protože majitelka se nemá k tomu, aby si ji vyzvedla.
10.9. jsme byly hosty pořadu ČRo Apetýt. Záznam z rozhovoru s Naďou Tomalovou a Luckou Malečkovou najdete zde.
12.9. přinesl majitel našeho bývalého svěřence Johánka černobílou Esterku, kterou našel na pěší zóně. Bohužel po kastraci zemřela.
14.9. přinesla paní plachého tříměsíčního Venouška. U nás se ukázalo, že je plachý, ale zpátky si ho vzít odmítá. Takže u nás zůstane, kvůli své plachosti s minimální šancí na umístění.
17.9. přivezla paní od zdravotního střediska v Dubňanech mourečku Mary a její tři koťata, která tam Mary porodila v keři. Koťata jsou asi 3 dny stará. Mary se ujala i Bou.
20.9. přivezla paní z Dubňan bílomourka Stinga, který se jim přitoulal na dvůr. Její otčím, starosta Dubňan, jí nedovolil si ho nechat.
21.9. nám byly ze zdravotních a rodinných důvodů vráceny Jituška a Fifinka. Jituška je u nás velmi nešťastná, apelujeme na majitele, aby si ji vzali zpět, Fifinka je splachovací, pobyt u nás snáší celkem dobře a ostatní kočky ani to, že je zavřená v bytě, zatímco předtím měla výběh, jí nevadí.
23.9. jsme přijaly Aimee Mullins - poloslepou bílomourku, která se v Prušánkách přibelhala se šrámem od drátu na krku a hlavě a ucvaknutou přední packou k domu jedné paní. Hned jsme s ní jely na veterinu, kde jí byla packa amputována. 30.9. jsme psaly mail panu starostovi Prušánek, protože víme, komu železa, do kterých se Aimee chytila, patří. Zatím neodpověděl.
28.9. přinesla paní 2měsíčního mourečka Barnabáše, kterého našla u pomníku za radnicí.

img_0639.jpg
Aimee týden po operaci.
Po operaci Aimee hopká po třech a její hendicap jí nijak nevadí, je však velmi nervózní z ostatních koček, potřebovala by co nejdřív umístit.

V září našli domov: Lulu, Ori, Selena, Amanda Latte, Elly, Joshua, Terezka, Kristýnka, Ted, Erin, Sečmo, Rory, Šanel.
Do depozit přijato: 21, umístěno: 13

 


Od července do konce září 2012 jsme

- přijaly celkem:

75 koček

- umístily celkem:

34 koček

- nechaly vykastrovat:

 

57 koček
(+ 25 vráceno do
 původních lokalit)


2.10.2012 čeká v našich depozitech na nový domov celkem 76 koček. Pro dalších cca 190 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář