Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bílomouratou Denisku a černou Norisku jsme do Kočičího ráje přivezly 14.9.2007 z Brna. Narodily se domácí nevykastrované kočce. Majitelka nám na ně přispěla a kočku již nechala vykastrovat. Deniska je plachá kočička a zabydlela se hned za pračkou mimo naše pohledy, jinak ale pěkně papá a vzorně používá záchůdek. Noriska je docela mazlivá kočičí skoroslečna, je ale bohužel nemocná, takže jsou prozatím obě sestřičky v karanténě v koupelně. 5.10.2007 k nim pak přibyla třetí sestřička - Alysska. Alysska sice není úplně plachá, ale mazlíka z ní teprve budeme muset udělat.

23.9.2007:
Deniska se ochočuje velmi pomalu, zatímco Noriska už chodí suverénně do kuchyně, když tam zrovna nejsou psi, a promenáduje se po kuchyňské lince. Už nemá žádné zdravotní potíže, do úterka máme ještě antibiotika a pak už bude léčba u konce. Deniska občas přijde s ní, je na ni hodně vázaná. Stále častěji vylézá z pod vany a pokud se nehýbáme, sedí a kouká, nebo si s Noriskou hraje. Jinak se ale pořád bojí a při rychlejším pohybu zalézá. Zatím ji asi nechám doma, protože se bojím, že by příchod mezi ostatní koťata těžce nesla. Třetí kotě se prozatím nepodařilo chytit.

24.9.2007:
Dneska jsme se s manželem domluvili, že Norisku a Denisku zatím necháme bydlet v koupelně a nebudeme je dávat mezi ostatní koťata do Kočičího ráje. Když budou spolu, Denda si rychleji zvykne. Dokonce už jí ani moc nevadí psi a vylezla z pod vany. Tak jsme to konečně zavřeli napevno, má v koupelně boudičku na schování a může si ležet v pelíšku, kde chce. Nejradši ale lehávají na špinavém prádle vedle klece s potkany. A Noriska ta leží přímo na té kleci a potkanka Pištaji zezpodu kouše do ocasu. Je to tady prostě jedna velká rodina. Ty dvě nafotím a pošlu, až bude Deniska trošku důvěřivější. Asi nejlepší by bylo, kdyby se je podařilo umístit společně, protože jak už jsem psala předtím, Deniska je na své odvážnější sestřičce Norisce hodně závislá a chodí za ní jako nohsled. Takže by si určitě i líp zvykala, kdyby byly spolu.

3.10.2007:
Obě "koupelnové" kočičky jsou v dobré kondici a bez potíží, takže je příští týden budu moct navakcinovat. Černoušek Noriska je umazlená kočka, která nás nenechá v klidu si ani vyčistit zuby, pořád se cpe do náruče. Její sestřička Deniska je zatím ještě bojácná, ale když neděláme rychlé pohyby, už se ani neschovává. Dokonce, když leží v pelíšku, nechá se pohladit. Netváří se při tom sice dvakrát nadšeně, ale přežije to. Obě dvě se chodí procházet do kuchyně, Noriska prošmejdí celou linku, jestli se tam nenajde něco dobrého k snědku, Deniska většinou sedí pod stolem nebo na okenním parapetu a kouká ven, jak si tam hrají na zahradě psi.

10.2.2008 jsme Norisku a Alyssku převezly do Hodonína. Deniska je zatím ještě plachá, a tak prozatím ještě zůstává v Kočičím ráji.

Noriska a Alysska již našly nový domov, Deniska pravděpodobně zůstane navždy plachá kočička a zůstává v Zastávce u Brna.

Poslední aktualizace: 19.2.2009

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář