Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alysska (nyní Bobíšek)

16. 3. 2008

ObrazekAlyssku jsme spolu s jejími sestřičkami přijaly v říjnu 2007 od paní z Brna, jejíž kočka (nyní již vykastrovaná) porodila koťata a paní si je nemohla nechat. Více o Alyssce a jejích sestřičkách si můžete přečíst zde16.3.2008 byla díky 22. umísťovací výstavě PSOZ umístěna do Prahy a přejmenována na Bobíška.

 

Její noví majitelé nám napsali:

 

16.3.2008
Alysska se chuďátko cestou v přepravce strachy pokakala, a tak je ještě naštvaná, zalezla pod válendu, ale vzala si trochu kapsičky, půjde to. Moc děkujeme.

17.3.2008
Alysska papá, v noci a ráno si prohlédla větší část domu, ale jinak je spíš schovaná. Chce to čas.

21.3.2008
Alyska si u nas postupne zvyka, jeste se sice v novem prostredi trochu boji, ale pekne papa, je zvedava, v noci si vsechno prohlizi, ale pres den se jeste drzi zpatky, obcas sedi a vse sleduje, casteji ale jeste pelasi ukryt se pod valendu. Je to velice mila, krasna kocicka. 
Na vystave minuly tyden jsme byly poprve, neumely jsem si to predstavit, byly jsme prekvapene, kolik peknych a mladych kocicek skonci v utulcich. Je moc dobre, ze delate takove akce, ze i lide z Prahy maji takto moznost ziskat zviratko (tady se myslim moc nedeje to, co v mensich mestech, ze clovek kote dostane od znamych nebo kocka prijde sama k nekomu na chatu - najde si vlastniho cloveka).
Jsme moc rady, ze vsechny Vase kocicky nasly lidi, kteri jim daji domov.   
Divaly jsme se take na Vase fotografie, je moc pekne, ze vse fotite, i prijezd, i predavani kocicek. 
Zase se ozvu, az bude neco noveho - az se Alyska necha pohladit.

22.3.2008
Alysska se uz od vcera pozde vecer nenasytne mazli, sice jeste ne se vsemi cleny rodiny, ale to prijde, bariera je za nami.

25.3.2008
Alysska si hraje, lita po schodech (je na nich koberec, neuklouzne), ale ziskani plne duvery ke vsem clenum rodiny jeste bude chvili trvat. Ale to vubec nevadi, je to moc mila kocicka. Zase se ozvu, az bude nejaky pokrok.

20.5.2008
Moc Vas zdravim, dlouho jsme se neozvali. Alysska uz davno neni ta bojacna kocicka, radi a lita po celem dome, hraje si a roste. Je velice roztomila a ma milou povahu, take je zvedava a zatim ani pri mazleni prilis neposedi, jeste je hodne mlada. Teprve asi 10 dni chodime ven na zahradku, predtim jsme se bali, pri jeji cilosti, jak ji udrzime jen u nas (nedaleko je silnice a u jednech sousedu i velky kocour - asi tak trikrat vetsi nez Alysska, ten obcas chodi i k nam na zahradku, moc se ji nelibi). Ven tedy chodime sice podle moznosti nekolikrat za den, ale vzdy je tam nekdo s Alysskou a hlidame, aby neutekla. Alysska to zda se chape a je rozumna.
Posilam Vam nejake obrazky z asi druheho "venceni" na zahradce, Alysska si to vzdy velice uziva, je tam pro ni spousta novych veci, vune, ptaci, brouci apod. Dokonce jsme zauvazovali, ze na podzim, az bude dalsi umistovaci vystava, bychom ji mozna poridili kamarada - starsiho kocourka nebo kocicku, ale jeste nevime, take, jak by to asi nesla...., ze by to nebylo vsechno "jeji"...... Jeste uvidime.

21.7.2008
Jinak, musim se Vam priznat, ze Alyssce od zacatku nerikame Alysska, ale Bobisek (Bobíšek), proste se nam to na ni mnohem vice hodilo. Myslim, ze prospiva a je spokojena, chodi na zahradku a zkouma zahradky sousedu a vraci se zase domu, take obhlizi kocourka ob jednu zahradku. Jak je mlada, jeste je trochu neklidna, nevydrzi napr. na kline, ale v naruci se pochova a mazli se. Videla jsem na Vasem webu oznameni o dalsi vystave v zari, uvazujeme jeste o mourovatem kocourkovi asi tak 3letem - Alysska by se mohla vic zabavit, uvidime.
Posilam Vam fotografie Alyssky na zahradce a jak řádí na strome.

30.7.2009
Dobrý den, 
naše Alysska-Bobíšek od Vás (jarní výstava 2008) měla nyní v červenci 2 roky, tak se ozývám....
Je to zlatá kočička, velice milá, sice jsme ji trochu rozmazlili s jídlem (kapsičky Supreme a granule Proplan apod.), ale to nevadí. Nevíme, zda je to povahou nebo Vaší výbornou výchovou, ale nikdy nekousne a packou se ožene jen když se hodně rozdovádí. Často za námi chodí po domě jako pejsek, chce vědět, co děláme. Je ráda na zahrádce, kde také vídá kocourky ze sousedství, ale je už dospělejší a klidnější než minulý rok, kdy často lítala po zahrádce a na stromech jako blázen. Posílám Vám fotky, normálně ji do postele vědomě nepouštíme, toto je ale výjimka, když byli naši na dovolené.  Přeji Vám vše nejlepší a znovu děkujeme.

24.12.2010
Dobrý den,
Moc vám děkuji za přání a také přeji Vám i všem chovancům krásné vánoční svátky a v novém roce vše nejlepší, dobré zdraví, spokojenost a štěstí, také pevné nervy do další práce a věčného "boje" s úřady.

al350.jpgV příloze zasílám fotku Alyssky (od Vás) - Bobíška, je to moc milá a šikovná kočička.  Druhá fotka je interakce s kocourkem ze sousedství u nás na zahrádce, kocourky ráda nemá, obyčejně na konec brání své území...
Dívala jsem se na Váš web, moc se nám líbí všechna letošní koťata i další kočky, z těch nezarezervovaných hlavně kočička Pretty. Nevíme ale, jak by se snesly s Alysskou-Bobíškem, ta je spokojená, že má vše pro sebe, asi by dost protestovala a my s tím nemáme zkušenosti. Byl by to i stres pro Pretty, stěhovat se do Prahy, tady si budovat nové místo a kdyby to náhodou nešlo, tak se vracet zpět??
(Tatínek nám v létě bohužel umřel, takže teď bývá Alysska-Bobíšek více sama doma, společnost druhé kočky by se hodila, pokud by se snesly.) Uvidíme. 
Mějte se moc pěkně a ještě jednou vše nejlepší.

20.1.2015
Alysska (Bobíšek) - naše kočička od Vás - má nyní 8,5 roku, je velice šikovná, hodná a myslím spokojená, teď je hodně zima, takže ven jde vždycky jen na chvilku, pozorovat ptáčky, které krmím na zahrádce, a zase se vrátí, aby mohla pospávat v některém z pelíšků. Jsme moc rádi, že jsme si ji tehdy od Vás vzali, je velice dobře vychovaná a milá. (A samozřejmě jsme ji rozmazlili..... :-), každé zvíře je svébytná osobnost, když se jí něco nelíbí, dá to najevo.... :-))
Obdivuji Vaši práci a jsem ráda, že se Vám daří to vše zajistit, spoustě lidí je dnes všechno jedno.

12.12.2016
Máme od Vás Alyssku (Bobíška :-)), teď je jí přes 9 let a je u nás zabydlená a nové zvíře by nesnesla. Bobíšek je moc šikovná kočička, od Vás i velmi dobře vychovaná, jsme moc rádi, že ji máme.
Moc Vám držím palce v další práci, vážím si toho, že vše tak poctivě a dlouhodobě zajišťujete. Zdá se, že lidé na to spoléhají a ještě Vám práci přihrnou... :-(  Je škoda, že se nedaří více koček dostat do domů k lidem, že Vám to dá tolik práce. Srdečně zdravím a přeji Vám krásné vánoční svátky a hlavně vše nejlepší všem kočkám u Vás i vůbec.
Nina, Praha

8.1.2018
Kočičce od Vás Alysce - našemu Bobíškovi - se daří dobře, v červenci 2017 měla 10 roků. Je velice šikovná a milá, máme ji moc rádi, akorát si někdy vymýšlí s jídlem.... :-)  Moc si vážím Vaší práce, cokoliv pozitivního pro zvířata je velice cenné, člověk běžně všechno jen ničí a nyní s tou všeobecnou honbou za penězi už je to úplně tragické.
Srdečně zdravím a vše nejlepší v novém roce - Vám i všem kočičkám.
Nina

img_8265.jpg22.1.2020
Naše kočička od Vás - Alyska - u nás Bobíšek :-) rozená červenec 2007 je stále spokojená, zdravá a šikovná, jsme moc rádi. Moc děkujeme.... V příloze přikládám 2 fota z jara a léta 2019.... :-)
Srdečně zdravím a přeji Vám vše nejlepší, úspěchy, vše dobré.
Nina

 

alysska2.jpg24.1.2021
Naše kočička od Vás - Alysska - u nás Bobíšek - už bude mít letos v létě 14 roků.... je pořád moc hodná a šikovná, chodí na zahrádku (teď se nám tam ovšem moc nelíbí, je tam zima a mokro), pozoruje (a také občas loví) ptáčky. Jsme moc rádi, že jsme si ji tehdy od Vás vzali, a samozřejmě doufáme, že nám ještě pár let vydrží. Na tom křesle je po probuzení, je vidět, že ji to focení moc nebaví ... :-)
Srdečně zdravím a přeji všechno nejlepší, zdraví a úspěchy, moc si vážíme Vaší práce.
Hodně štěstí ve všem, Nina


6.2.2022
Kočička Alysska od Vás - u nás Bobíšek - bude mít letos v červenci 15 roků, je pořád moc hodná a šikovná, stále například vyběhne po hrušce na zahradě až nahoru, aby pak mohla všechno pěkně sledovat.... také rozčilovat se nad ptáčky... :-) Jsme moc rádi, že ji máme.
Přeji Vám vše dobré ... Vaše práce je moc potřebná a děláte ji opravdu profesionálně a s láskou, to je vidět ve všem.
Srdečně zdravím, Nina

23.11.2022
Naše kočička od Vás, Alysska, náš Bobíšek, rozená červenec 2007, umřela v pondělí 21.11 2022.
Je nám to moc líto. Měli jsme ji od března 2008, 14 let a 8 měsíců, dožila se 15 let a 4 měsíce ... Byla to moc hodná kočička, šikovná, chytrá, byla ráda i na zahrádce, kde ještě v srpnu lovila myši. Ještě před 14 dny vylezla na hrušku, i když už byla slabá... jakoby se chtěla se zahrádkou rozloučit. Pochovali jsme ji pod hruškou, kde ráda sedávala, kolem lítají ptáčci, vedle jsou růže. Bude nám trvat, než se s tím smíříme, byl to člen rodiny. Člověk si na zvířátko zvykne a získá dojem, že ono tu s ním bude pořád... Až to přebolí, vezmeme si od Vás další kočičku .... ale až to trochu přebolí ...
Moc Vám děkujeme, že se o všechny kočičky tak dobře staráte.
Přeji krásný advent a vše dobré, Nina

Fotografie z Alyssčina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář