Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plašanky u EHO, Hodonín

4. 1. 2018

Začátkem podzimu 2017 nám volal majitel autobazaru, že má na pozemku a v jeho blízkém okolí kočky, zda bychom s tím mohli něco udělat.
Jak už to tak bývá, tak to "něco" si představoval tak, že kočky odvezeme pryč a on se jich tak zbaví. Bohužel, na místě jsme zjistili, že se jedná o dvě dospělé kočky a cca 8 koťat, všichni jsou plašší a musí zůstat venku.
Mimo pozemek autobazaru jsme jim umístili polystyrénové boudičky a denně je tu krmíme. Na jaře provedeme odchyt a necháme kočky kastrovat.

Každou z těchto kočiček si můžete adoptovat na dálku a přispívat jí na krmivo 150,- Kč měsíčně, stačí nám napsat na náš email kocky.sos@seznam.cz a k trvalému příkazu pak dát do poznámky: "plašanky u EHO".

e350.jpg

Plašankám u EHO  přispívá 200,-Kč měsíčně formou adopce na dálku paní Zdenka Slunská. Děkujeme!

Plašankám u EHO přispívá 300,-Kč měsíčně formou adopce na dálku paní Daniela Mičanová, kočičky Bambulka a Jéňa Starší, kocouři Krasoň, Baghíra, Syčák, Jéňa Mladší a Čert. Děkujeme!

Plašankám u EHO přispívá 300,-Kč měsíčně formou adopce na dálku Ing. Radek Švec, kocouři Suteh a Orin a micina Stelinka. Děkujeme!

Plašankám u EHO přispívá 300,-Kč měsíčně formou adopce na dálku Irena Magurová. Děkujeme!

Další fotky zde.

 

eho-cerven2018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.3.2018
Začali jsme s odchytem ke kastraci ...

27.3.2018
Vypouštění po kastraci zpět do původní lokality:

 

28.4.2018
"Odvezte si ty kočky pryč!"
Tuto větu jsme slyšeli už tolikrát, že se to nedá ani spočítat. O jaké kočky se jedná? Vždy o kočky plaché, které se někde pomnoží a nějaký člověk, kterému je jich líto, nám to nahlásí. My pak kočky začneme krmit a odchytaváme je ke kastraci a označené nástřihem ucha je vracíme zpět. A tehdy to začne. Ozvou se lidé, kteří bydlí v blízkém okolí, kočky tu nechtějí a říkají: "Odvezte si ty kočky!" TY KOČKY NEJSOU NAŠE. NIKAM JE NEODVEZEME. Ani kdybychom chtěli, tak nemáme kam. Tím, že se o kočky postaráme, děláme službu nejen
eho.jpgměstům a obcím, ale i přímo vám, kteří bydlíte v místě těchto lokalit, protože zastavíme množení koček a zůstane zde pouze původní skupina koček, nyní kastrovaných, ošetřených a monitorovaných. Tentokrát se tak stalo Hodoníně v lokalitě mezi bývalým kulturním domem a prodejnou stavebnin. Pozemek je volně přístupný a domnívali jsme se, že je veřejný, města, ale pozemek má majitele a ten se po půl roce, kdy tu krmíme kočky dožaduje jejich "odstranění". Žádné naše vysvětlování nepomohlo a tento týden jsme našli boudičky pro kočky na hromadě s cedulkou (jak můžete vidět na fotce).
Jelikož se lokalita nachází v přímé blízkosti centra města a my tady odchytem a kastracemi zabraňujeme, aby se pomnožené kočky rozšířily dále do centra, informovali jsme o celé situaci Městský úřad v Hodoníně a uvidíme jestli jim se pokusí s majitelem pozemku domluvit nebo co bude dál, protože je nutné tady kastrace dokončit a o kočky se postarat.

25.6.2019
Video - Pan kocour Zrzek, který žije na místě, kde se krmí plašani potřeboval "údržbu". Bylo vidět, že delší srst je zdredovaná a určite dělala kocourovi potíže a tak byl odchycen a podroben "generálce".
Srst byla na některých místech ostříhána, zbytek důkladně vyčesán, uši byly hloubkově vyčištěny a aplikována antibiotická mastička, proběhla kontola chrupu a dva zuby byly odstraněny.
Zrzek není typický plašan, své krmiče si pozná, ale s lidmi nechce mít žádné "techtle ani mechtle" a tak byl pan kocour (váží 7,5 kg!) vypuštěn zpět do svého rajónu, kde si žije svůj svobodný život ...

15.1.2020
Zrzek se natolik ochočil, že začal chodit i do bytu k paní, která tady bydlí a ta mu dala domov trvalý.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bedny pro kočky

(Vlaďka, 29. 4. 2018 11:59)

Doufám, že jste mu ten odpad z kočičích ubikací vysypaly na jeho pozemek, protože je to vychcanost 1. třídy a navíc přece nemůžete brát s sebou něco, co není Vaše! Pivo kočky evidentně nepijí, mohlo by se jednat o krádež věcí z pozemku p. majitele:-))))

Majitel pozemku je HOVADO!

(Daniela se svou kočkopartou, 29. 4. 2018 9:44)

jako ostatně většina hlupáků a bezcitných omezenců,kterým se jejich činy a svinstva tutově jednou vrátí,ať už na nich samotných,nebo jejich nejbližších.KARMA FUNGUJE!!!!Doufejme,že město pochopí a pomůže,zkuste se obrátit na Judr.Krabičku-to je člověk,který má rozum a srdce na správném místě a jeho slova,činy a rozhodnutí mají váhu.Hodně štěstí kočičkám, i vám děvčata,vím z vlastní denodenní zkušennosti ,že nejhorší srážka je s blbcem-blbci,bohužel tupců a omezenců je okolo nás víc než dost!!!Kočky jsou tam u EHO vskutku nádherné!