Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zahrádky za Hodonínem, směr Rohatec

25. 9. 2020

 

Můžete nám pomoci. Adoptujte si kočku plašanku na dálku a posílejte ji měsíčně 150 Kč na náš účet. Všechny informace o adopci najdete zde. Děkujeme!

K dnešnímu dni žije na zahrádkách v Hodoníně směr Rohatec 11 koček.
Každou z těchto kočiček si můžete
adoptovat na dálku a přispívat jí na krmivo 150,- Kč měsíčně, stačí nám napsat na náš email kocky.sos@seznam.cz a k trvalému příkazu pak dát do poznámky: "plašanky zahrádky Hodonín".

 

007.jpg31.8.2020
Zdravím všechny do koček SOS,
chtěla bych vám poslat pár fotek, co se týká dalších nezodpovědných zahrádkářů v Hodoníně.
Máme zahradu v místech směrem na Rohatec, v polích, kde o zahrádkách málo kdo ví, po levé straně, v katastru HODONÍN. Ve snaze pěstovat zeleninu si ale začínáme "pěstovat" spíše kočky a koťata. Přibývá lidí, kteří kočku odvezou na zahrádku, nechají jí tam a nejspíš jim nedochází, že kočka nekastrovaná, sama, opuštěná v polích bude hledat zázemí a potravu u lidí, kterým to není jedno. A hlavně se bude nekontrolovaně množit !!!  ... a bez vaší pomoci by jsme kočky sami nezvládli živit, natož kastrovat ...
V tento moment se jedná o dvě kočky dospělé - černá kočka a černý kocour a čtyři koťata - tři černá a jedno černobílé ... Netušíme co nás ještě čeká a kolik koček se ještě objeví. :-( Samozřejmě kočky na místě pravidelně krmím, i když tam zrovna nemám cestu, cítím se za ně být odpovědná ... a tak se den co den snažím s nimi navazovat kontakt i když to není vůbec jednoduché, všechny jsou úplně divoké, nejsou zvyklé na žádný kontakt s člověkem, ale rychle pochopily, že pro ně nejsem hrozba a že jim dám jíst. Musím být trpělivá, myslím, že časem si alespoň trochu zvyknou na člověka a kdyby ne, po kastraci počítám s tím, že se vypustí zpátky do jejich lokality a budu je nadále krmit, kdyby přece jen některá z nich vyměkla :-) tak jim budu i vlastními silami hledat nový domov, který si jistě každá kočka zaslouží.
Děkuji vám, že mi zajišťujete krmivo a že kočkám zajistíte i kastraci. O průběhu budu informovat, fotky lepší nemám, nelze se ke kočkám přiblížit úplně a už vůbec ne s mobilem v ruce. Díky a s pozdravem Lucie

zahradky.jpg27.10.2020
Zdravím do Koček SOS,
hlásím se ze zahrádek v Hodoníně, ne s moc dobrými zprávami ...
V současné době už u nás na zahradě nemáme "pouze 6 trvale žijících koček! " ale ... už 11.
Abych začala pěkně po pořádku Z původně 6 koček je ochočená zatím pouze jedna černá kočička, pojmenovali jsme ji Šunka, protože jak napovídá jméno se nechala jako jediná uplatit. Ostatní už aspoň neutíkají, drží se při nás, ale pohlazení se brání. No a k našim nováčkům ... jako další se objevil hnědo-mourovatý kocourek (samozřejmě NEKASTROVANÝ), ze začátku váhal, ale i on se nechá pohladit a mám pocit, že někomu patří (nebojí se pohybů, zvuků, neutíká ) .... jenže jestli ano, i tak se zdržuje u nás, ....no a  k tomu další perlička - objevila se DALŠÍ DOSPĚLÁ ČERNÁ KOČKA A DVĚ KOŤATA (!) malinké miminka, odhaduji tak měsíční a aby toho nebylo málo, včera večer se objevila další kočka, dospělá a opět černá, nevím ještě jestli kocour nebo kočka, je plachá jak všechny a úplně náhodou se objevila a zase zmizela. Posílám nějaké fotky, které mluví za všechno .... Je mi z toho vážně smutno, nebýt lidské nezodpovědnosti, lhostejnosti a dovolím si říct i hlouposti, se tohle vůbec nemuselo dít! Nemuselo být dalších 11 koček mezi těmi stovkami dalších, které mají jen malou šanci na to, že se dočkají domova, opravdového domova, který by si zasloužily.
Lucie 

img_20201024_144729_848.jpgimg_20211109_162705_617.jpg15.11.2021
Posílám pár fotek koček ze zahrady. Daří se jim skvěle. Počet se nijak nezměnil. Jen jednoho kocoura mám odtud doma už na trvalo. A evidentně mu žití v bytě nevadí, stal se z něj ještě větší mazel a kocour pouze postelový. Je to asi příbuzný naší Lily. Protože kdyby neměl nastříhlé ucho tak mám občas problém je rozeznat, však jsou z jedné zahrady takže podoba asi není čistě náhodná. Jinak vám moc děkuji za krmení pro kočky, díky vám můžou žít plnohodnotný život a být šťastné. Bez vaší pomoci by jsme to jen těžko zvládli.
Lucie

Další fotky zde.        

Těmto kočičkám přispívá měsíčně 150 Kč na krmivo Jana Krupka a kočička Galina. Děkujeme!                                     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rohatec

(Zuzana Maděřičová, 28. 11. 2021 11:19)

Je to obrovská nezodpovědnost,lidi jsou nepoučitelní.Je mi líto těch kočiček .