Jdi na obsah Jdi na menu
 


Briketka a Světluška (nyní Bára a Sára)

7. 10. 2006

 

Obrazek Obrazek

Černá kočička Briketka byla se svými třemi sestřičkami (rovněž již umístěnými Terezkou, Deniskou a Kristýnkou) nalezena pod keřem u školy na sídlišti. Našla je tam dvě děvčátka, která nám zavolala, zda se jich neujmeme. Děvčátka se snažila koťátkům pomoci jídlem, uvázala jim na keře šňůrečky na hraní a dala jim krabici na spaní. Bílomourka Světluška pochází se Skalice. Uhynula jí matka, tak jsme ji vypiplaly od 3 týdnů. 7.10.2006 byly obě umístěny do Brna. Dostaly i nová jména: z Briketky je Bára a ze Světlušky Sára.
23.3.2016
Z domova Briketky (Báry) a Světlušky (Sáry) přišla smutná zpráva - viz níže. Černá kočička Bára podlehla FIP. Je nám to moc líto.

Jejich nová majitelka nám napsala:

7.10.2006
Dobrý večer, paní Tomalová, obě kočičky jsou úžasné, záchod našly bez problémů, už ho použily obě. Dostaly nová jména – černá je Bára a mourek je Sára. Napapaly se a teď už obě spinkají a předou jako o závod. Jsou to naše miminka. Mnohokrát Vám za ně děkujeme.

9.11.2006
Dobrý den,
posílám fotečky obou kočičích miminek (i když miminka jsou to už jenom vzhledem, co se řádění týká, tak už jsou to pěkné puberťačky). Oběma se daří dobře. Jedí jako Otesánci, už vědí, kde je žrádlo schováno, a tak několikrát denně sedí před skříní v kuchyni a volají na mně, abych vytáhla zase nějakou dobrotu. Nejvíce jim chutnají taštičky od Whiskasu, ale konzervou také nepohrdnou, každopádně bojkotují veškeré naše pokusy jim ukázat, že i granule jsou žrádlo hodné jejich pozornosti...
Nejraději spinkají v zásuvce s ponožkami, jakmile ji otevřu, už jsou v ní a vrní jako traktor. Ony teda vrní pořád, hlavně v noci a čím blíž našim uším, tím lépe. Když už zjistí, že s náma nic nebude, tak zalezou pod peřinu (nejčastěji Sára, Baruška má nejraději míso na židli na polštářku, odkud má perfektní výhled na všechny okolo). Kdyby věděly, že co nevidět dostanou veliké škrabadlo, tak by asi ani neusnuly. I když Baruška by asi usnula, ta je schopná usnout kdykoli, kdekoli, třeba na radiátoru. Baruška je totiž jemná kočičí dáma, mňouká tišeji a jenom když je potřeba, třeba když se chce chovat. Zato Sárinka je malá dračice. Mňouká nahlas a často - žaluje na Báru, povídá si se mnou v koupelně i když vařím. Občas se spolu perou, někdy se jen tak škádlí, pak se honí. Zpočátku vyhrávala Sárinka, dnes už mají ale síly vyrovnané, a tak ty jejich závody často stojí zato. Sousedi pod námi si sice ještě nestěžovali, ale mám pocit, že až povyrostou, tak to jejich dupání bude slyšet až do sklepa (bydlíme ve druhém patře:-)).
No prostě jsou to naši miláčci...

27.11.2006
Dobrý den,
posílám fotečky našich kočičích slečen. Konečně se mi podařilo je vyfotit společně a dokonce i když spinkají, což je úspěch. Už se dostávají do puberty a je to poznat. Neposedí, nepostojí a jakmile se zvednu pro foťák, tak už jsou mi v patách, takže pokud ho nemám po ruce, tak mám s focením smůlu...Stejně jsou to ale naše zlatíčka. Dokonce už jsme udělali i pokrok co se týká suchého krmiva - čím dražší, tím raději ho mají. Nejraději ale sedávají na okně a pozorují ptáčky.
Brzo se zase ozvu a pošlu nějaké fotečky...

12.1.2011
Dobrý den,
posílám fotky kočiček, které jsem si z vašeho útulku kdysi vzala, už to jsou víc jak 4 roky a tak mě napadlo, že se pochlubím, jak se holkám daří. Sárinka a Baruška ( dřív Světluška a Briketka) vyrostly podle mě do krásy. Zatímco Sára - ta barevná má 6 kilo, Barunka si drží štíhlou linii na svých 3,5 kg. Z fotek to asi nevypadá, ale rozdíl je znát docela dobře. Kamarádka říká, že Sára vypadá ani ne jako kočička, ale spíš jako záda na nožičkách. Asi je to tím, že Barunka je gurmán a k misce přistupuje s grácií sobě vlastní, jenže než k misce elegantně dobaletí, Sára stihne vyluxovat misku svoji a z té Bářiné pro jistotu užrat ještě minimálně polovinu. Ale rozhodně to neznamená, že by Barunka strádala, vynahrazuje si to na šunčičkách, sýrečku, pochoutkách ze zverimexu a na tom, co mi upadne (nad tím vším totiž Sára ohrnuje nos a tak je Bára v klidu a užívá si svoje degustátorské chvilky). Jinak ostatní "úchylky" od sebe asi odkoukaly - kamkoli to jde, tam vlezou, večer usnou vedle mě, v noci se mi přemístí na krk (což zejména u Sáry občas nezvládám), spí zásadně v posteli, mňoukají kdykoli začnu mluvit a na intenzitě přidají, když jdu do kuchyně (to aby se na ně nezapomnělo), pracují se mnou na počítači (bedlivě sledují kurzor a loví ho - že přes ně nevidim, to je prostě můj problém). Také vyznávají zdravý životní styl - vodu z misky si dají jen, když není jiná možnost, ale nejraději dávají přednost vodě tekoucí, čerstvé, nestojaté - hlavně té ze záchodu (možná proto, že je pro ně tak vzácná, protože samy si otevřít ještě neumí - ale to možná nepotrvá dlouho, protože Sára už umí aportovat a Bára sedne na povel - někdy). No a taky mi pomáhají s úklidem - precizně likvidují veškerou havěť, která k nám kdy vlezla (cokoli se pohne, to nemá šanci - včetně mých palců u noh pod peřinou).
Moc rády se mazlí, jsou v teplíčku a myslím, že si ani neuvědomují, jak dobře se mají.


23.3.2016
Dobrý večer.
Před necelými deseti lety jsem si od vás vzala dvě koťátka. Briketku a Světlušku.
Těšila jsem se, že vám v létě pošlu fotky z jejich oslavy. Bohužel jsem dnes kvůli FIB musela nechat
briketka250.jpgBarušku (Briketka) uspat. Nechci, aby to znělo jako kýč. Jen jsem vám za ni chtěla poděkovat. Byla to úžasná kočička. Neuvěřitelně hodná a milá. Skvělá parťačka, kamarádka, utěšovatelka, člen rodiny. A navíc byla jedna ze dvou nejkrásnějších kočiček na světě. Zvládla s přehledem několik stěhování i láskyplný "teror" naší dnes tříleté dcery. Předla neuvěřitelně hlasitě a skoro pořád. Bude moc chybět nám i Sárynce (Světluška). A to i proto, že všechno se seběhlo během pár dní, až neuvěřitelně rychle. V létě oslavíme Sárynčiny desáté narozeniny. A doufáme, že ještě spoustu dalších, i když její "sestřička" už na to bude koukat z kočičího nebe. Nemůžu popsat, jak moc radosti a lásky mi tyhle dvě lovkyně pavouků daly. Ale aspoň posílám fotky. Úplně poslední fotku Barušky se mnou a Sárynku s naší dcerou.
A všechny vám posíláme moc pozdravů.
Sára, Nikolka a Eva S.

svetluska300.jpg

 

 

 

 

 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Smutné

(H&spol., 24. 3. 2016 21:56)

Vím, jak je to smutné. Obě kočky vypadaly tak spokojeně.