Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fabián v třetím domově

10. 4. 2009

ObrazekMourečka Fabiána nechala kočka v září 2007 na seně na půdě v Hovoranech a už se k němu nevrátila. Když jsme ho vzaly k nám, ještě neuměl ani sám jíst. Byl již dvakrát umístěn, ale pokaždé bohužel vrácen: poprvé kvůli alergii, podruhé protože se ukázalo, že nemá rád mužskou část rodiny. 10.4.2009 byl umístěn potřetí - do Brna do domku se zahrádkou.

Jeho nová majitelka nám napsala:

14.4.2009:
Dobrý den,zdraví Vás Fabiánek.Tak už to nejhorší máme snad za sebou.První 2 dny jsme prožili pod gaučem a když náhodou vylezl ven,tak hledal a strašně při tom plakal.V neděli večer se to zlomilo,začal chodit po baráku,sice opatrně,ale celý ho prošmejdil a včera už řádil.Je strašně umazlený,ale občas hledá a plače.S kočkou a se psem se zatím moc nekamarádí,ale je to v klidu.Vypadá to,že si zvykne.

28.7.2009:
Dobrý den, chtěla bych Vám napsat nejnovější informace o Fabiánovi. V novém domově se už naprosto zabydlel, má svých několik oblíbených pelíšků, kde přes den leží a na noc si vybral křeslo (přes den si na ně nelehne). Je velice hodný, na zavolání poslechne a chodí pořád za mnou jak pejsek. V červnu začal chodit ven, první den byl docela na mrtvici,Fabik v euforii vylezl na strom, pak se bál dolů, tak jsem pro něho musela vylézt a sundat ho, pak jsem ho ještě sundávala ze střechy a tím jeho výlety do výšin naštěstí skončily. Netoulá se, většinu času co je venku si hraje na zahradě, stal se z něho velký lovec much a mravenců, někdy třeba jenom leží na trávníku a spí, ale úplně nejraději leží na parapetu u otevřeného okna a kouká ven. Úplně mu stačí, když jsou otevřené dveře do zahrady a on ví, že může kdykoliv jít ven a dovnitř. Já ho třeba hledám venku a on spí doma v pelíšku. Co tedy ale vůbec nepochopil, že když je venku a chce se mu na záchod, tak nemusí utíkat domů do bedničky. Jinak je umazlený, rád se chová, ale je velice plachý, lidí se bojí a při každém větším zvuku se jde schovat. Jsem strašně ráda, že ho máme, chtělo to jenom ze začátku trochu trpělivosti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fabián

(Lucka, 10. 4. 2009 21:10)

Faboškovi to moc přeju. Snad se to konečně podaří. Moc držím palce. Zdraví Vás všechny Nela a Merlin.