Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majda a Míša

9. 3. 2008

Obrazek Obrazek
Černý kocourek Majda byl spolu s bráškou Pajdou týrán hlady v králíkárně. Jednoho dne se odtud dostali, utekli k sousedům, ubytovali se u nich na terase a už nechtěli odejít. Jejich ze zlosti, že se k ní koťata nechtějí vrátit, přelezla plot, sebrala je a odvezla do zemědělského družstva. Po téměř detektivní zápletce se podařilo vypátrat, kde kocourci jsou. Když pro ně sousedé přijeli a ve velkém areálu zavolali jejich jména, šťastně přiběhli. Bílomourek Míša je jedním ze zachráněných koťat z chatové kolonie na Břeclavsku. Míša je ohromný mazlík - vleze až za krk a dává pusinky. Když mu není věnovaná dostatečná pozornost, dokáže skočit do náruče nebo na rameno i z poměrně vzdáleného místa. 9.3.2008 byli Majda s Míšou umístěni do Brna. Jejich noví majitelé nám napsali:

11.3.2008:
Dobrý den, kočičky se mají dobře. Majda si zvykl velice rychle, je to mazel a trochu rošťák, musí u všeho asistovat. Míša si zvykl až druhý den. Je to velký mazel. Nejdřív se skamarádil s naší Míšou, které vlezl do náruče už 2 hodiny po návratu domů. Jména jim necháme stejné. žádné lepší jsme nevymysleli.

16.3.2008:
Zdravíme z Brna,
Doma je veselo, hlavně když je doma klid, to jest brzo ráno a večer, když jsme všichni v posteli. Tak mají celý byt pro sebe, to se jim líbí a tak se honí, lítají sem a tam a neví kdy přestat. Občas něco shodí. Zatím žádné velké škody. Majda je hned s každým kamarád. Líbí se mu v botníku jako naší Máji (naše bývalá kočka). Líbí se mu hlavně kytky, jednu co jsem měla nachystanou přímo pro kočky, mě celou sežral, málem i s kořenama (nebyla zas tak veliká).
Ve čtvrtek nám měnili stupačky, tak byly kočky zavřené v obýváku. Protože montéři dělali hluk, měl Míša strach a pak jsme ho nemohli celý den najít. Prošmejdili jsme celý byt a nikde jsme ho nenašli. Mysleli jsme, že utekl někam na chodbu a je schovaný někde v baráku (paneláku). Když montéři skončili, chodili jsme od bytu k bytu a ptali se sousedů jestli ho někde neviděli. Po půl hodině pátrání jsme se vrátili domů a doufali, že tu Míša někde bude. Tak jsme potichounku odemykali, Míšu jsme však nikde neviděli. Byli jsme zklamaní, ale ještě jednou jsme se podívali do jeho známých skrýší a nakonec jsme ho našli pod topením. Takže vůbec nevíme, kde byl celý den schovaný. Až dnes, když jsme ho znovu nemohli najít, objevili jsme jeho nejlepší skrýš a to díky tomu, že si pořádně neschoval tlapky. Byl za nábytkem, a protože vzadu není sokl úplný, tak byl zalezlí ještě pod nábytkem (takže byl za nábytkem pod nábytkem).
Doufám, že až bude větší, tak se tam nevleze. Hlavně, že už teď víme, kde ho hledat.

29.8.2009:
Dobrý večer,
asi před rokem a půj jsme si od Vás odvezli dva kocourky. Majdu a Míšu. Míša je velký mazel, Majda se sice taky mazlí, ale jenom když chce. Asi před 2 měsíci jsme jim pořídili další dva kamarády, zrzavého kocourka Maxe a tricolor holčičku Maggie z útulku Tibet u Bučovic. Takže je u nás pěkně veselo. Koťátka by si s nimi nejradši pořád hrála, tak občas lítají po bytě všichni čtyři. Velcí koucouři se o ně pěkně starají a umývají. Alespoň pořádně využijeme šplhadlo od Vás. Všichni na něm mají svoje oblíbené místo. Tři kočičky si oblíbili na šplhadle košík, takže se musí nějak dohodnout, ale nejvíc tam lehává Míša, a občas se i podělí s kocourkem Maxem. Posíláme fotky, kde všechno uvidíte.

Fotografie z nového domova Majdy a Míši najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...to je prostě

(Jorga, 3. 9. 2009 13:22)

...jedním slovem: NÁDHERA!!!!:))

Tak to je krásné :-)

(Markéta, 2. 9. 2009 12:22)

Kočičáci jsou evidentně spokojení..A jak se mají "staří" a "mladí" rádi, to je opravdu nádherné.