Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mirabelka Bela a Balú Budulínek

11. 6. 2014

ObrazekStříbrná Mirabelka přišla jednoho dne na benzínku. Odkud přišla a komu patřila, se již nikdy nedovíme. Venku se ale nepotulovala dlouho, protože byla v pořádku. Byla by vhodná raději do bytu, protože nám připadá, že má hodně toulavou povahu. S ostatními kočkami problém nemá. Mirabelka byla 27.8.2010 umístěna do Brna ke kocourkovi Maňáskovi a přejmenována na Belu.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Fotky od 6/2014 zde.

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

3.9.2010
Dobrý den,
Mirabelka se má dobře, s Maňáskem se už skamarádili. Mirabelka má jizvu téměř zahojenou, stehy již odpadly, je hodná, velice jí chutná, není vůbec vybíravá. Bohužel se nám nepodařilo je oba dva dohromady pěkně vyfotit. Mirabelce jsme začali říkat Bela, je to mazel, získala si nás všechny.

9.9.2010
Dobrý den,
posílám další fotky Mirabelky, má se dobře, baští o stošest, s Maňáskem si hrají kočičí hry, občas je moc veselo, když se rozjedou, jsou hned v jiném koutě bytu, skáčou po postelích, gaučích, škrabadle, židlích, no prostě všude kam se dostanou.

balu200.jpegKocour, kastrovaný, stáří asi 8 let
Kocour Balú byl nalezen ve Zlíně na Jižních Svazích. Ujala se ho rodina, ale jsou zde velké problémy s dvěma domácími kocoury, kteří ho napadají a bijí a došlo to tak daleko, že Balú se bojí pohybovat po bytě, bojí se dojít si na WC.
Balú má už asi osm let. Srst  má jen tam, kde si ji nedokáže cumlat a tahat, na těch místech je jen strniště po krásném kožíšku, který kdysi měl. Má protáhlý čumáček, takže vypadá jako lištička. Je velmi drobného vzrůstu, vypadá, jako by byl křížený s ruskou modrou kočkou (i podle barvy).
Balú je hned s každým kamarád, rychle si v novém domově zvykne. Snesl by se se starší klidnou kočičkou nebo by mohl být i sám, stačí mu, když si k němu sednete, on se uvelebí na klíně a dříme si.
11.6.2014 byl Balú umístěn do Brna, do bytu ke dvěma kočičím kamarádům - Mirabelce (nyní Bela) a Maňáskovi. 26.7.2017 Balú Budulínek odešel do kočičího nebe.

Balú byl do doby, než našel nový domov, adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Míša, Alda, Stelinka a Micinka z Valtic. Moc děkujeme!


Zprávy z nového domova po příjezdu kocoura Balú:

16.6.2014
Dobrý večer,
posílám Vám v příloze pár obrázků kocourka Balú, já jsem si ho přejmenovala na Budulínka.
Je moc hodný, s mými kočičkami se snáší dobře, po prvotním šoku, že mezi ně přišla další kočička, jsou v pohodě.
Budulínek je sice dost nachlazený, bere antibiotika, ale den ode dne je to lepší.
S Belinkou zatím žádnou fotku nemám, protože ona se fotit vůbec nechce, tak snad se mi podaří ulovit nějaký obrázek příště.
Budulínek Vás pozdravuje, mějte se moc fajn.


20.7.2014
Dobrý den,
posílám Vám další fotografie ze svého nového domova. Za měsíc jsem přibral čtvrt kila, sice nemám zuby, ale moc mě chutná, jsem vždycky první u misky. Také jsem moc mazlivý, vydržím to klidně i hodinu. Se svými kočičími spolubydlícími jsem se skamarádil, moc rád je  zlobím tím, že jim chytám ocásky. Jim se to sice moc nelíbí, ale mě moc. Ale jinak jsme v pohodě.
Posílám Vám zase pár fotografií, aby jste viděli jak se mám dobře. Na druhé a třetí fotce jsou mí dva kámoši - Maňásek a Belinka.
Budulínek - dříve Balú

25.12.2014
Dobrý den vespolek,
rád bych Vám všem popřál krásné prožití vánočních svátků, hodně pohody, lásky a pro kočičí kamarády si přeji, aby našli nový domov u dobrých lidí.
V příloze posílám pár svých fotografií i se svým novým kamarádem Conánkem. Je to sice ještě kotě, ale moc si rozumíme, vyvádíme spolu různé neplechy, jako například v kuchyni - tajně ochutnáváme různá jídla, no musíme přeci vědět, co ti dvounožci jedí, jestli je to vůbec k jídlu. Taky spolu spáváme v pelíšku, posílám foto.
Jinak posílám i další foto, to abyste věděli, že se mám dobře.
Mějte se krásně, třeba jako já, to Vám přeji já Budulínek, dříve Balú a taky Belinka, dříve Mirabelka (to je dáma, ta si s náma moc hrát nechce, radši jenom leží a dělá, že jí nic netýká), Conan a Maňásek.

6.6.2015
Ahojky kamarádi,
už to bude rok co jsem v novém domově, tak Vám posílám pár fotek aby jste viděli, že se mám dobře. Jsem na nich se svým nejlepším kamarádem Conánkem, to je ten co mě tak hezky čistí a leží se mnou na balkóně. Pak ještě jednu s Conánkem a Maňáskem. Jinak je tu s námi ještě Belinka, ale ta se s náma moc nekamarádí, je to samostatná jednotka, takže ani fotku s ní nemám, no třeba se podaří někdy jindy, pak bych Vám ji poslal. Nejraději ze všeho spím a  jím, kdyby to šlo, tak zblajznu všechno co jde, ale pak by mě bylo špatně, takže panička hlídá co baštím. Sice nemám zuby, ale to mi nebrání v tom, být stále při chuti.
Přeji Vám všem, aby jste se měli dobře a kočičím kamarádům, aby se dostali k dobrým lidem, kteří je budou mít moc rádi, protože každý by měl mít v životě alespoň trošku toho štěstí a někoho, ke komu se může přitulit.
Ahoj, zase se někdy ozvu.
Budulínek

11.6.2016
Zdravím všechny kočičí kamarády,
dnes jsou to dva roky co jsem v novém domově a tak Vám posílám pár fotek, abyste viděli, že se mám dobře.

balu350.jpgUž nejsem vypelichaný, jen občas na zádech si chloupky vytrhávám, ale to proto, že mě svědí, protože mám chronický kašel a od toho prý svědí kůže, bylo psáno na internetu. Taky mám calicivirus, ale momentálně je přeléčený, takže jsem v pohodě, akorát mě vadí, jak mě panička preventivně dává gelík do pusy a mě se to vůbec, ale vůbec nelíbí. Ale jinak se mám k světu, proháním kočičáky, aby moc nelenošili, mám stále chuť na něco dobrého, a moc rád se mazlím.
Tak se mějte moc fajn, já se zase někdy ozvu.
Krásné kočičí léto, zdraví Budulínek
.


21.12.2016
Dobrý den všichni kočkomilové a kočičáci,
všechny Vás všechny zdravím já, Budulínek, a přeji Vám krásné prožití vánočních svátků a pozor, ať Vám nezaskočí rybí kostička.
Píši Vám po delší odmlce, ale to Víte, když se má někdo dobře, nemá potřebu to moc vytrubovat do světa. Musím Vám říct, že se ze mě stal sebevědomý kocour, už si nevykusuji kožíšek na zádech, a mám svou hlavu, takže když nemám náladu, tak se nenechám tahat a chovat, to teda nenechám (ale to jsou jen výjimky) navíc i když nemám zoubky, proháním po bytě Maňáska a ten přede mnou vždycky utíká, až se mu za patami kouří. Ale musím říct, že je na mě hodný,
balu300.jpgvůbec na mě neútočí, jenom trochu zavrčí, a to je vše, no a mě se tím pozvedne trošku ego, to Vám musím říct, to pak spokojeně chodím po bytě s hlavou pěkně nahoru.
Taky Vám musím říct, že Belinka je pěkná lenoška, pořád se jen válí a pokud možno spí. Ale jen do doby než zaslechne, jak nám panička chystá baštu, to je schopna předběhnout i mě a to je co říct, já bývám u jídla skoro vždycky první, to jen pro případ,  aby mě něco neuteklo.  Jsem sice malinkej, ale hodně toho zbaštím. No a Maňásek, ten se taky rád vyvaluje, taky by pořád nejraději spal, ještě že mám jako kumpána Conánka, ten je sice ještě mladej, ale nejvíc si spolu rozumíme. Občas spolu spáváme v jednom pelíšku, vzájemně se čistíme kam si sami nedosáhneme, no co Vám budu dlouze vysvětlovat, však to jistě všechno víte sami.
Tak abyste věděli, jak se mám dobře, tak Vám posílám pro představu pár fotek. Tak ještě jednou, krásné vánoční svátky a do nového roku Vám přeji ať všichni najdete své páníčky, nejlépe takové, kteří Vám budou podstrojovat a dělat Vám, co Vám na očích uvidí.
Budulínek

11.6.2017
Ahojky, mňauky,
tak dneska jsou to už tři roky co jsem se objevil v Brně, tak Vám musím zase napsat co je nového.
No jako obvykle musím napsat, že se mám dobře, jenom do mě každou chvíli panička cpe nějaký léky. Ono totiž v únoru jsem byl u paní doktorky s kašlem, kterého se pořád nemůžu zbavit, a tak mě brali krev a přišli na to, že mám nemocný ledviny, asi to už bylo na poslední chvíli, protože jsem už nechtěl baštit a nic mě nebavilo. Tak mě šoupli na kapačky, poprvé na tři dny a po čtrnácti dnech jsem si to měl zopakovat, ale druhý den mě to už nebavilo, tak sem si tu kanylu stáhnul z nohy a už jim nešla znovu napíchnout, nohu jsem měl jak jehelníček, tak z veterinární ordinace zavolali paničce, a tak jsem šel domů. No dostal jsem tvrdou dietu, panička mě nechtěla dát nic jinýho, jenom renal dietu, ale kapsičky mě vůbec nechutnají, napřed je do mě ládovali jak do kačeny, ale pak přišli na to, že mi stačí granule, ty mě chutnají. No a tak jsem na granulích. Teď v úterý mě zase brali krev, hodnoty jsou v pořádku, tak dietka funguje, ale kašel, ten mám pořád.
budul.jpg
Jinak Conánek mě pořád prohání, to abych moc nelenošil, no a já pro změnu zase občas proženu Maňáska. No a Bela, ta se jenom válí a válí a není s ní žádná sranda.
Tak teď už to všechno víte, tak vám ještě posílám pár fotek, abyste viděli jak vypadám (no zhubnul jsem, ale co nadělám, když ty ledvin mě daly tak zabrat). Tak se mějte moc krásně, pozdravujte všechny kočičí kamarády, a já se zase někdy ozvu.
Papá Budulínek

26.7.2017
Dobrý den,
je mi líto, ale včera večer Budulínek odešel do kočičího nebíčka. Už tu nemoc nezvládl, a tak doufám, že je mu tam moc dobře a nic ho nebolí.

Kočky SOS:
Dobrý den,
je mně to nesmírně líto, ale po tom co si zažil, měl u vás krásný domov. Odešel milovaný, nebyl sám a to je moc důležité.
Držte se. Tomalová

Fotky od 6/2014 zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Budulínku, na kterou veterinu chodíš?

(Renata Žaludová, 14. 6. 2017 13:30)

Budulínku, přeji Ti já i moje kočičky hodně zdraví a ještě dlouhý život. Zdá se že chodíš s těmi ledvinami na dobrou veterinu v Brně, KAM?? Můžeš napsat přímo pře SOS kočky Hodonín, mají náš mail.
Kamarádka má taky kočičku nemocnou s ledvinami, a ty moje mají hodnoty na hranici normálu, tak bych to ráda věděla. Před 6 lety mi na ledviny kočička umřela, tak mě to moc zajímá!
Zdraví Renata z Brna s Frankem, Sally a Odysseem

Potěšeníčko

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 8. 6. 2015 21:58)

z takových zpráviček,jen tak dál!Všem moc zdraví a lásky!!!Jsou jeden hezčí než druhý a to je dobře.

Budulínku,hodně zdraví!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 20. 7. 2014 22:24)

A krásný kočičí život plný lásky a kočkoradostí!Jsi fešáka a Tvoji kamarádi také!

Kocourek Balů

(Blanka Janíčková - Benjamín, 18. 6. 2014 10:22)

Jsme moc rádi, že Balů (Budulínek) našel nový domov. Osud tohoto kocourka mám nebyl lhostejný. Kdybychom neměli pět kočiček určitě už jsme jej měli doma. Ale u nás by si klidného stáří neužil, a proto jsem ráda, že našel nový domov. Přeji mu i hezký kočičí život :-)

Re: Kocourek Balů

(daajs, 18. 6. 2014 14:12)

Se vším souhlasím a dodávám, že naše 4kočky a 2 fenky by mu taky klidu nepřidaly. Hlavně, že je v jistotě a spokojený.

Balů

(bmv, 17. 6. 2014 22:07)

Balůa mně bylo moc líto... Tak jsem rád, že konečně našel pěkný domov... :-) Díky :-)