Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archibald

15. 8. 2020

mensi2.jpgKocour, kastrovaný, narozený cca 2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

2.4.2020 - Ve firmě Keramika v Břeclavi, kde jsme už dříve odchytávali ke kastracím plaché kočky, se objevili nováčci - šedý bílomourek a černá kočička. Jsou oba mazliví, oba kastrovaní (!), takže to vypadá to, že se jich někdo zbavil. Umístili jsme je do karantény, kocour dostal jméno Archibald, kočička je Bibi. 6.5.2020 - Archibald může do nového domova. Je to nádherný obrovský šedobílý kocour, zkrátka Sněžný levhart. Prvotřídní mazel, který se ničeho nebojí. Kouká se na všechny zvrchu, ale ono se není čemu divit, protože jsou všichni menší, než on. Je to pan kocour, nicméně, z pana kocoura se dokáže rázem proměnit v přerostlé koťátko a hopkat kolem vás a lítat, jako blázen. Archibald má úžasnou povahu a bude vám dělat jenom radost. S kočkami se snáší, je zvyklý na psa. 15.8.2020 - Archibald odjel do nového domova, do Hrádku nad Nisou, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Archibald byl adoptován na dálku - krmivo mu hradila Jitka Štylárková. Děkujeme!

Archibald byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu mu hradili Monička a Ríša Koukalovi. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

img_20200818_112543.jpg24.8.2020
Tak jak bych začal...
Dnes je to 10 den co jsem v novém domově (teda jak říká pánička už v MÉM DOMOVĚ) ...
První den jsem byl trochu zmatenej, ale moc jsem se tomu nedivil. Nové prostředí,než si všechno očmuchám a prostě první den a ještě ten den mě pánička provedla celým bytem, ukázala mi můj záchod což už jsem dáávno věděl kde co je a tak.. Najíst dostávám tak jak jsem byl zvyklý :-) poprvé když jsem byl na záchodě tak pánička měla uplnou radost.. já to moc nechápal ale asi jsem udělal napoprvé dobrou věc a hned jsem za to dostal malou mňamku... Byl to první den, druhý den jsem si řekl že tam půjdu znova a schválně jestli zase něco dostanu... no a ono prd... ale pánička mi vysvětlila že nemůžu mňamku dostávat pokaždý když si skočim na záchod žejo.. Jsou na mě ale fakt hodní, cítim se tu dobře, chodím si pro pohlazení, někdy ani nemusím vstávat a už mě mazlí... Mám tu hodně hraček, ale nejvíc mě baví obyčejná tkanička, to si vydržíme hrát opravdu dlouho :-). Jsem šťastný!

fb_img_1615631650818.jpg13.3.2021
Dobrý den.
po 7 měsících jsem si vzpomněl že bych Vám mohl taky napsat jak se mi daří :-).
Na co myslím opravdu rád, jsou moje první Vánoce, byla to fakt sranda.. balil jsem dokonce i dárky (teda trhal stužky), stromeček se mi taky líbil, ale pár ozdob ne, tak jsem je raději zakopl pod gauč. Když přišel čas na Štědrovečerní večeři, bylo mi pěkně, seděli jsme u sebe a baštili a já se cítil spokojeně. Je tu ještě tolik míst co musím prozkoumat, někdy se mi panička i směje když po šlofíku vstanu a začnu všude možně lítat a hrát si. To vždy slyším "Archi ty máš zas amok" :-). Občas mám ale dny, kdy chci jen hladit tak hodím záda na gauč a necham se mazlit, někdy u toho i usnu.
Z okna mám výhled na zahrádku kde zpívají a poletují ptáci (no co vám budu povídat, nejradši bych je ulovil) dokážu sedět u okna klidně hodiny, mám tam takovej svůj klid, ale musím být i ve střehu co kdyby, že jo. Když chodí panička spát, letím hned za ní, někdy ale spí dlouho a mě už se spát nechce, tak ji ťapkou hrabu do vlasů (spíš takový malý lepáky) a jak se lekne tak hned vstane, jak říkám o zábavu tu mám postaráno a můj nový den může zase začít.
S pozdravem Archibald

15.1.2022
Přeji krásný den,
mám v novém domově už za sebou druhé Vánoce, plné zážitků, jídla, spokojenosti ale hlavně lásky. Dostal jsem zas hodně dárečků, tak na oplátku jsem pošlapal ty ostatní ... Vždy když slyším klíče v zámku tak letím ke dveřím, abych je přivítal. Za chvíli se nám prý narodí snad ještě menší člen do naší rodiny než jsem já, nejdřív jsem měl z toho trošku obavy ale chodí k nám děti tak už mám takový trénink, ale říkají mi že budu vždycky jejich miminko. :-) Naučil jsem se spát s páničkama v posteli, protože se cítím v bezpečí a mám je moc rád, někdy chci ale spát sám protože nechci aby se na mě mačkali, ale co mám fakt nejradši, jsou peřiny, to bych mohl klidně ležet od rána do večera a jsem spoko. :-)
Tak přejeme krásný Nový rok a ať se i ostatním kočičkám a kocourkům podaří najít svůj vysněný domov a jsou šťastní stejně jako já, Archibald. 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář