Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bosana 02

6. 11. 2020

elektrarna3a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

17.5.2020 - Dnes jsme přijali kočku a její čtyři koťata. Porodila je v areálu EHO v Hodoníně. Z tohoto areálu jsme už několik koček kastrovali nebo přijali k nám do útulku. Je tady poblíž zahrádkářská kolonie, kam si nezodpovědní majitelé často pořídí kočku, ale s ukončením sezóny se o ni nestarají, kočky si pak hledají obživu a rozšiřují se po okolí. Nejsmutnější na tom je, že jsme tady zaměstnancům opakovaně řekli, že je potřeba nás volat HNED jakmile se jim tu nová kočka objeví a oni ji začnou krmit. Tuto kočku nám nahlásili až teď, když koťata mají 3 týdny. Když se ptáme PROČ, tak dostáváme odpověď: "Nám se nezdála ..." :-( Prosíme vás lidi, ať už se vám kočka "zdá" nebo "nezdá" (být březí), VOLEJTE VČAS! NA CO SE TATO KOŤATA NARODILA, KDYŽ U NÁS JEŠTĚ POŘÁD ČEKAJÍ TA LOŇSKÁ BA I PŘEDLOŇSKÁ NA SVÉ DOMOVY?!
28.7.2020 - Dvě z koťat nepřežila, další dvě - Zefírek a Korálka už měly tři měsíce, jsou samostatní a mohou do nového domova. A tak domov vyhlíží i Bosana. Je to kočička velice hodná, submisívní, klidná a velice by se jí líbilo jako jedináčkovi, v klidnější domácnosti s možností chodit i na zahradu. 6.11.2020 - Bosana odjela do nového domova, do Ratíškovic, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Bosana byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Věra a Michal Štětinovi s kočičkami Evitkou 02, Bianku, Daisy 02 a Garfieldem. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

8.11.2020
Včera už jsem avizovala, že kočička se zabydluje. Já i partner už se s ní mazlíme o sto šest. S dětmi je to složitější, nosí jí hračky, chtějí ji hladit, dávají žrádlo pod nos, tak je z toho nesvá, ale snažím se děti držet v klidu. V noci spala v ložnici i teď je tam, má tam vše potřebné.

14.4.2021
Bosana - no mi jí říkáme Boženka, se má myslím že velmi dobře.
Na děti už si zvykla a už si z nich nic nedělá, občas, když má náladu se nechá i pohladit od dětí. Přes den spí a večer, když spí děti se s námi kouká na kino, tedy spíše našemu tatínkovi vrní v klíně. Ven se jí ale nechce, je opatrná, nejraděj sedí v otevřeném okně a dívá se. Občas ji vypustíme oknem večer, až je tma a tak za 20 minut přijde, přes noc byla venku tak 2x, ale líbilo se jí to!

bosana2.jpg

11.8.2021
Boženka (Bosana) posílá pozdravy. Má se dobře. V noci chodí ven, přes den využívá prostory našeho velkého domu. Pořád je plachá, ale např. při žrádle už se nechá pohladit i od dětí. Když pracuji sama na zahradě, dělá mi společnost. Večer se zase nechává kartáčovat od našeho tatínka.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Otázka EHO

(Lucie, 19. 5. 2020 23:50)

Zajímalo by mě proč autor příspěvku zůstává v anonymitě? Kdyby byla kočka i koťata jeho určitě by je nechoval v areálu elektrárny. V naprosto nevhodném prostředí. A nejspíš by tu nepsal nenávistné komentáře ale k celé věci by se postavil jinak. A zloději koček? Myslíte že lidi kteří každý den zachraňují nespočet koček, ve svých depozitech jich mají tolik že neví kam šlápnout by někomu kradli kočku? Dovolte mi se zasmát!!

Re: Otázka EHO

(Kočky SOS, 20. 5. 2020 10:01)

Ano, přesně tak to je, máte pravdu.
Kočka ležela na holé zemi i s koťaty, ani krabici s kusem hadru jako pelíšek nedostala, dotyčný lže i s očkováním a odčervením.
Děkujeme.

Re: Re: Otázka EHO

(Jana, 21. 5. 2020 9:52)

Milá paní, jediná kdo tu lžete jste vy. Osobně jsem kočku odcervovala a koťata byly každou noc v teple v pelíšku který je na vrátnici EHO stále teď bohužel prázdný. O koťata i kočku se tu staral celý areál. Tudíž patří areálu EHO . To co tady píše paní co kočku odnesla je snůžka nesmyslů vydedukovanych bůh vy z čeho. Kde vzala kde ta kočka rodila? My jsme monitorovaly každý její pohyb.Pani si jen hájí chybu kdy odnesla kočku pět povolení a zjištění všech faktů. A to že se kočka přes den pohybuje venku neznamená že se o ní nikdo nestará.

Re: Re: Re: Otázka EHO

(Kočky SOS, 21. 5. 2020 10:48)

Lžete vy.
Kdyby bylo všechno tak ideální, proč nám byla kočka nahlášena? My jsme si situaci prošetřovali. Kočka sice měla pelíšek ve vrátnici, v době před porodem, ale mohla v něm být jen tehdy, když sloužil vrátný, kterému nevadila a nevyhodil ji.
Koťata porodila venku, ne v pelíšku. Kočka se o ně starala venku a k vrátnici chodila jen na jídlo.

Kočka se nebrala z vrátnice a z teplého pelíšku, jak píšete, koťata se sesbírala venku, válela se mezi barely. Proto byla chuděra tak unavená, když k nám přišla a den a půl prospala, protože toto je pro kočku velmi náročné a vyčerpávající, ví, že koťatům hrozí nebezpečí.

Nikdo jste kočce neposkytl bezpečný domov a když to udělal někdo jiný, děláte cirkus. Proč?
Vadí vám, že kočka je spokojená, v bezpečí, v čistotě? Vadí vám, že má klid na péči o koťata, nemá strach, nemusí je každou minutu sledovat? Kočka s koťaty je v pořádku, staráme se o ně a pokud někdo jí nebo koťatům chtěl dát domov, není přece není problém, jakmile dosáhnou věku 3 měsíců a budou 2 x očkovaná, zavolat nám a domov jim nabídnout.

Re: Re: Re: Re: Otázka EHO

(Kateřina Kotyková, 16. 4. 2021 18:42)

Pane Bože! Do čeho´s to duši vrazil! Omezenost lidí, kteří si myslí, že se o kočku dobře starají, protože má "misku a seno" je do nebe volající!Přesně jak píšou z SOS koček - koťat je jako sr.... (pardón). Pokud nějaké chcete, jděte si do jakéhokoliv útulku, budou Vám líbat ruce vděkem. A pro vás, SOS kočky, mám jeden nápad, jak zabránit nezodpovědnému chování vůči zvířatům - kastrujte lidi! Pro outlocitné povahy, sorry jako, ale jiný způsob, jak vymýtit lidskou blbost nevidím.

Vyjádření vedení EHO Hodonín

(Kočky SOS, 26. 5. 2020 14:25)


K případu jsme dostali vyjádření vedení EHO Hodonín:

Vedení si nepřeje, aby se tato situace opakovala. Vedení v žádném případě nepodporuje chov koček na vrátnici, je to nevhodné a vrátní dostali příkaz v případě výskytu dalších koček zavolat Kočky SOS a požádat o odchyt.

Bosana

(EHO Hodonin, 19. 5. 2020 18:29)

Táta kočka byla odcizená z areálu EHO Hodinu i s koťaty. Neprodleně kočku navraťte i s koťaty. Nikdo vám nedal povolení ji odvést . Navíc koťatům jsou dva týdny a kočka se jmenuje Míca a je o ní postarane. Stejně tak o koťata které byly plánované a chtěné.

Re: Bosana

(Kočky SOS Hodonín, 19. 5. 2020 21:51)

Vážený autore příspěvku,

nemůžete se podepisovat jako EHO Hodonín, protože k vedení firmy určitě nepatříte. Vedení firmy si totiž nepřeje v areálu žádné kočky a už vůbec ne jejich množení. V minulosti nám za odchyt a kastrace koček přispěli i finanční částkou.

Vy asi patříte k těm nebo jste ten, kdo přitoulanou kočku krmil. Pokud víme, kočky se do areálu EHO pravidelně dostávají z blízké zahrádkářské kolonie, kam si je lidé přivezou a nestarají se o ně a kočky tak hledají obživu v blízkém okolí. Už jich takto bylo v EHO spousta.
Pokud jste začal kočku krmil, proč jste jí nedal domov a neodvezl si ji? Proč jste ji nedal kastrovat a píšete tu nesmysly o tom, že koťata byla plánovaná? Jak plánovaná? Vy jste kočce přivezli kocoura jako to dělají chovatelé v chovné stanici? Kočka prostě zabřezla, protože jste se nestarali nijak víc, než, že jste ji nakrmili. Kočky jsou přemnožené, každý rok praskají útulky ve švech pod přívalem odložených a vyhozených koťata a vy si koťata "plánujete"? Toto je opravdu nezodpovědné a nežádoucí.

Jak bylo o kočku postarané?
Byla kočka odčervená, očkovaná? Kočka s koťaty ležela na holé zemi, na betonu (a to bylo před 2 - 3 týdny kdy se narodila v noci i pouhých 6 stupňů). Na nechráněném místě je kočka vystavena nebezpečí, velice často koťata zakousnou toulaví nekastrovaní kocouři nebo kuna, takový případ jsme řešili minulý týden v Mikulčicích, kde kočka takto venku porodila a druhý den všechna koťata zakousnutá. Tomu říkáte, že o ni bylo postarané?? Kočka je tak vyčerpaná a unavená, že teď když se dostala do tepla, klidu a bezpečí, tak den a půl prospala!

Kočku v žádném případě vracet nebudeme, nepatří vám, nejste majitel. Tuto šanci už jste propásl. Kočka se do areálu přitoulala, a pokud jste měl zájem, MĚL JSTE MOŽNOST ODVÉZT SI JI A DÁT JÍ DOMOV!
POKUD UŽ JSTE PLÁNOVAL JI NECHAT RODIT, TAK TÍM SPÍŠ, JSTE JÍ MĚL POSKYTNOUT DOMOV, KDE BY SE V KLIDU A BEZPEČÍ MOHLA O KOŤATA POSTARAT! Nic z toho jste neudělal.
Jelikož kočka nemá majitele, je přijatá do útulku a bude o ni I koťata řádně postaráno, dostane se jim péče (odčervení, očkování a kastrace) a najdou se jim vhodné domovy.
Ještě, že se najdou i soudní lidé, kteří nás ke kočce přivolali.

Re: Re: Bosana

(Jste zloději. , 19. 5. 2020 23:17)

Toulavé kočky nechytate. Domov tu měla a povolení na ni v ego bylo. A to co píšete je blbost. Až si kočku zavíčkujeme a odcervime tak ji odveze. Proč nepochytate ty toulavé. Jste obyčejní zlodeji

Re: Re: Re: Bosana

(Kočky SOS, 21. 5. 2020 11:21)

Kočka není "zavíčkovaná" ani zaočkovaná. Uši má plné svrabu!
Toulavé kočky ke kastracím odchytáváme,je to hlavní náplň naší práce.

Re: Re: Bosana

(EHO, 21. 5. 2020 10:15)

Proč bychom ji kastrovaný, když jsme od ní a našeho kocoura chtěly koťata? Koťata byla rozebrána dokonce dřív jak se narodila. A když vedení nechce kočky proč nám na ni příspívá.?? A kočka s koťaty byla v pelíšku přes den venku. Měla pelíšek vystlaný senem.

Re: Re: Re: Bosana

(Iva, 21. 5. 2020 11:15)

Jak to tady tak čtu, ale jste banda tupců!
Bezprizorní kočka žije v areálu firmy, dobře, krmíte ji, ale ještě chcete od ní i koťata?
To je odporné množení! Všude je tolik strádajících koček, kočky jsou přemnožené a je nutné je kastrovat a ne množit!
Pokud jste chtěli koťata, měli jste si vzít a dát domov některým chudákům z útulku, třeba právě z Koček SOS a ne si namnožit další! Kočku řádně zabezpečit nedokážete a když jí pomůže někdo jiný, tak se vám to nelíbí, to je ubohost.
Kočky SOS, díky.