Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bukyn a Brusinka 03

16. 11. 2019

bukyn350.jpgKocour, kastrovaný,  nar. 4/2014

Kocourek Bukyn a kočička Miňonka se narodili kočce, která se přitoulala k činžáku u nádraží v Hodoníně. Paní, která tam bydlí nás požádala o pomoc, kočku jsme vykastrovaly a paní si ji nechá. Koťátka zůstala u ní v dočasné péči a teď už jsou u nás a jsou připravena odejít do nového domova. 18.4.2015 na Jarní umísťovací výstavě Brně byl Bukyn umístěn do Brna, do domku ke kocourkovi.
17.6.2015 - Bukyn je zpátky u nás a budeme mu hledat nový domov. Ani po dvou měsících si nezvykl, zdržoval se na kamnech, slézal až v noci a kadil mimo kočičí WC, čímž jasně dával najevo, že se mu něco nelíbí, možná to byl pes, na kterého si nezvykl. Domací kocour umřel a tak jsme se s majiteli dohodli, že si od nás vezmou jiný pár kočičáků, kteří jsou na sebe zvyklí. 16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byl Bukyn umístěn do Brna, do bytu, ke kočce. 3.8.2020 - Majitelka našich dvou koček Brusinky a Bukyna těžce onemocněla a dnes už bohužel ví, že se domů nikdy nevrátí ... Hledali jsme jim nový domov, to se nepodařilo. 8.8.2020 - Bohužel, nikdo domov nenabídl a tak jsme dnes Bukyna i Brusinku vyzvedli v Brně. Brusinka se vrátila zpátky do depozita v Hruškách a Felix byl umístěn do dočasné péče v Hodoníně.

Další fotky zde.

Bukyn byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla Darja Čablová. Děkujeme! Po návratu zpět do útulku, byl Bukyn znovu adoptován na dálku, opět paní Darjou Čablovou, moc děkujeme!

brusinka4.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hrušky

20.9.2018 - V Mutěnicích se pánovi na zahradu přitoulala kočka, porodila koťata, kočku jsme nechali kastrovat a s jedním kotětem na místě zůstane, tři koťata jsme dnes vzali k nám - mramorovaná kočička je Brusinka, černý kocourek Čoko a mourovatý Oříšek. 28.10.2018 - Brusinka je hezoučká kočička s jemnou srstí, je mazlivá a milá a čeká na nový domov. 16.11.2019 - Brusinka našla domov na XIII. umísťovací výstavě v Brně, odjela do Brna, do bytu k Bukynovi a kočičce Emě.
3.8.2020 - 
Majitelka našich dvou koček Brusinky a Bukyna těžce onemocněla a dnes už bohužel ví, že se domů nikdy nevrátí ... Hledali jsme jim nový domov, to se nepodařilo. 8.8.2020 - Bohužel, nikdo domov nenabídl a tak jsme dnes Bukyna i Brusinku vyzvedli v Brně. Brusinka se vrátila zpátky do depozita v Hruškách a Felix byl umístěn do dočasné péče v Hodoníně.

Další fotky zde.

Brusinka byla v roce 2018/2019 adoptována na dálku - podporovali ji manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

20.4.2015
Dobrý den,
posílám zprávu o Bukynkovi.
Po příjezdu domů nebojácně vylezl z přepravky, aby bojácně zalezl v koupelně za truhlu. To je první fotka. Po pár hodinách jsem ho vytáhla, obrala prach :-) a šla mu ukázat toaletu, granule a misku s vodou. Po exkurzi zmizel pod stolkem v obýváku. S tímto vědomím jsme šli všichni spát.
V neděli ráno jsem ho šla pohladit pod stolek a kocourek není. Nejprve jsem zevrubně prošla dům a hledala. Nic. Trošku nervóznější jsem začala hledat pečlivěji. Stále nic. Volala jsem na něj a ani nemňoukl. Moje zvířata mě pozorovaly, co blbnu, ale nepomohly. Nakonec mi pomohl kocour Točan, který se zahleděl na kamna. Tam za spoustou krámů vykukovalo jedno černé ouško. To se mi ulevilo. Za hodinami tam ležel schovaný Bukyn a dělal, že tu není. Nechápu, že se mu podařilo vyskočit a zalehnout na kamna a nic při tom neshodit :-o
Tak jsem mu kamna uklidila, dala mu tam pelíšek, později i misku s granulemi a vodou a od té doby se odsud skoro nehne. Točan ho bedlivě pozoruje z baru nebo země, pes by za ním chtěl vyskočit a nemocnému kocourovi je ukradený. Točan je vyfocený na jedné z fotek. Byl trochu problém, dostat oba kocoury do záběru, ale jejich "hypnóza" je snad vidět. S holkami se u Bukynka střídáme v hlazení, což se mu velice líbí. Snad už brzy sleze z pozorovatelny za námi.
To je zatím vše a jakmile se Bukynek odváží za námi na zem, pošlu další fotky.
Přeji příjemný den
Renata

11.5.2015
Dobrý den,
posílám Vám pár fotek a nové jméno. Bukynka jsme si přejmenovali na Ríšu. Když zlobí, tak je to Richard :-)
Stále většinu času tráví na kamnech. Náš služebně starší kocour se snaží přiblížit. Ale Ríša ně něj vrčí, zahrabán v pelíšku. Pes je moc temperamentní a to se mu taky nelíbí. Ríšovy výpravy mimo kamna končí většinou úprkem do pelechu nebo na nepřístupné místo, tam vydrží i několik hodin.
Myslím si, že se to časem zlepší. Ale problém je jinde. Ríša má u nás doma nejpranější pelech. Skoro každý den se do něj vyčurá nebo vykaká. Záchod má asi metr od kamen. Dokonce dva. Jeho hromádky nacházím také na zemi nebo na skříni. Mezi tím musí chodit i do záchodu, protože čurá asi víckrát než jednou denně. Jeho označený pelíšek objevím většinou ráno. Celou noc je v přízemí sám, protože zbytek zvířat spí s námi v prvním patře. Takže se může v klidu pohybovat po zemi a jít na kočičí záchod.
Nevím, co to má znamenat. Nikdy jsem neměla s kočkami tento problém. Vždy chodily na svůj záchod. Uvnitř domu mám včetně Ríši už jen jednu kočku a dva záchody. Můžete mi prosím poradit, jak ho to odnaučit. Nebo je to známka stresu? Nebo si značkuje území?...a skříně.....

9.6.2015
Dobrý den,
posílám další fotky Ríši (Bukyna).... Čurat chodí na své WC, ale hromádku dělá někdy v kuchyni na zemi. Mám dojem, že si tím značkuje teritórium... Nejživější je v noci. Pokud někdo zapomene jídlo na kuch. lince, ráno ho má snězené....
Přeji Vám pěkný den
Renata

17.6.2015 Bukyn je zpátky u nás a budeme mu hledat nový domov. Ani po dvou měsících si nezvykl, zdržoval se na kamnech, slézal až v noci a kadil mimo kočičí WC, čímž jasně dával najevo, že se mu něco nelíbí, možná to byl pes, na kterého si nezvykl. Domací kocour umřel a tak jsme se s majiteli dohodli, že si od nás vezmou jiný pár kočičáků, kteří jsou na sebe zvyklí.

 

Zprávy z nového domova č.2:

17.4.2016
Dobrý večer,
Bukynek byl celý den zalezlý ve spodní polici mezi knihama. Teď večer vylezl, leží se mnou v posteli a mazlí se. Ale nepapal ani nečůral. Doufám, že to v noci napraví. P.

21.4.2016
Dobrý den,
Bukynek je miláček, je to moc hodný kocourek. Hezky papá, čurá a kaká tam kam má, prostě zlatíčko. Mě bere, ale manželovi se vyhýbá a to naše střelené kotě bohužel nemusí. Když kočičku někam zavřu, tak šmejdí po bytě, jinak si zalízá do svého domečku. Vetšinou ale bydlí každý v jedné polovině bytu. Myslím, že to ještě chce více času. Teď mě chrní v posteli.

25.4.2016
Ahoj kočičí přátelé,
zdraví vás kocourek Bukyn, dneska už Felix. Teď bydlím v Brně v novém domově společně s jednou prdlou kočkou. Mám se dobře a zvykám si. Líbí se mě, že můžu za paničkou do postele a tak. Jen ta kočka mě neustále pronásleduje, ještě že ji panička občas někam zavře a tak mám byt jen pro sebe. To potom šmejdím a šmejdím.....
P.S.
Malá Ema si chce hrát, pořád na něj někde číhá. Felix na ni vrčí a syčí a když je v dosahu, tak se radši někam uklidí. Proto malou občas zavřu třeba na balkon a to Felix pak šmejdí. Jinak ale řádí v noci. Moc doufám, že se zkamarádí.

23.5.2016
Dobrý večer,
všechny vás zdraví Bukynek, slyšící již na jméno Felix.
Kocourek si už docela zvykl, je v pořádku. S kočičkou Emou nejsou žádní velcí kamarádi, ale už je nemusím oddělovat. Spíše se navzájem ignorují. Někdy ho Ema vyprovokuje a pak se honí po bytě jak diví. Felix jí potom za trest vyluxuje její misku. Přidáváme nějaké foto - jak jsem na balkoně přesazoval kytky a jak se vyvaluju.

25.9.2016
bukyn300.jpgDobrý den, milé tety!
Jestlipak si na mě ještě vzpomínáte? Zdraví vás kocourek Bukynek alias Felix. Mám se moc dobře, už jsem si úplně zvykl a teď tu velím. S naší Emou to je k nevydržení, pořád stejně otravuje. Tak se s ní občas proběhnu, ale když se mě nechce, tak jí natlapkuju a mám pokoj. Ona se mě trochu bojí .... he,he. Velcí kámoši asi nikdy nebudeme. Závidíme si totiž kde co! Nejvíc mě vytočí, když ležím s paničkou a ona chce za náma. To potom startuju jak raketa. Posílám nějaké spokojené fotky:  jak hlídám mrňouse, jak se vyvaluju, jedna nepovedená, ale je na ní vidět, jak trpím, když se chovám...., jak se všude nacpu, jak provokuju Emu.

Další zprávy po příjezdu Brusinky:

1.12.2019
Dobrý den,
posílám pár foteček kočičky Brusinky alias Emy. Zabydlela se u nás úplně bez problémů, naopak ujala se velení a má pevnou packu. Mladou divokou Sofinku dokáže celkem zklidnit, ale občas řádí jak tornáda obě. Zato bojácný Felix (Bukyn) jí do oka zatím nepadl.

3.8.2020
VELMI NALÉHAVÉ!
Majitelka našich dvou koček těžce onemocněla a dnes už bohužel ví, že se domů nikdy nevrátí ...
Kocour a kočka jsou zatím ve svém domově v Brně, v bytě, jsou tam sami a mají zajištěnou jen nezbytnou péči (krmení a vyčištění záchodků), ale je nutné jim bezodkladně najít nový domov. A protože víme, že většina koček návrat do útulku nezvládá, je nutné jim najít nový domov přímo z domova původního.
Felix (u nás Bukyn) je kocour 6 letý, milý ale bázlivější povahy a déle mu trvá, než si zvykne na nové prostředí, lidi. První domov mu před lety nevyšel, nedokázal se spřátelit se psem, ale v tomto (druhém domově) je spokojený už čtvrtý rok.
Ema (u nás Brusinka) je kočička dvouletá, milá, přítulná, bezproblémová.
Oba na sebe nejsou nijak vázáni, takže by asi mohli jít zvlášť.
MŮŽETE JIM POMOCI, NABÍDNOUT DOMOV? ZAVOLEJTE NÁM NA 724 142 463

8.8.2020 - Bohužel, nikdo domov nenabídl a tak jsme dnes Bukyna i Brusinku vyzvedli v Brně. Brusinka se vrátila zpátky do depozita v Hruškách a Felix byl umístěn do dočasné péče v Hodoníně.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Napraví se to určitě-všechno!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 18. 4. 2016 20:19)

Bukynek je luxusní kocourek-krasavec!Všechno bude brzičko v nejlepším pořádku,věřte mi to,chce to lásku,trpělivost a pohodový přístup k němu,ale to vše vy,jeho nová rodinka určitě máte.Trpělivost se opravdu vyplatí,číče to stonásobně vrátí!Hodně štěstí!

Teda Bukynku,

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 20. 4. 2015 19:48)

ty jsi fešák a budou tě mít určitě ve tvém novém domově moc rádi.Hodně štěstí!