Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čita 04

31. 10. 2022

img_20220415_091130.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2021
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

24.3.2022 - Letos v lednu se na statku v Mutěnicích, kde kastrujeme a krmíme plaché kočky objevil nováček  - černá kočička. Byla odchycena ke kastraci, syčela, protože se bála, ale po několika dnech, kdy poznala, že jí nikdo neublíží, se začala mazlit. Má rýmu a dostává antibiotika, čeká ji kastrace. 18.5.2022 - Čita je drobnější kočička se sametovým kožíškem. Je velice mazlivá, plete se pod nohama, jen aby na sebe upoutala pozornost, potože se chce tulit a mazlit, pusinkovat a chovat v náručí. Dobře vychází s kočičími kamarády a je nevhodná jako jedináček. 31.10.2022 - Čita dnes odjela do nového domova, do Rohatce, do domku se zahradou, kde na ni čeká kocourek.

Další fotky zde.

Čita byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala MVDr. Jana Charvátová. Děkujeme!

Čita byla adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívala Nikola Sobotová a kočky Kája a Máša, kocouři Koko, Jingle a Bells, fenka Honey, králík Poppy, korela Nina a 3 afričtí šneci. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

5.11.2022
Dobrý den dámy,
dnes je to 5 dnů, co jsme si od paní Buchtíkové přivezli Čitu.
Je to moc šikovná a hodně mazlivá kočička, zvykla si na nás relativně rychle, útočiště měla u mě v pracovně, ale během dvou hodin, co jsem tam s ní trávila, přiběhla na zavolání se pomazlit i když pak honem honem utíkala do úkrytu pod sedačku se schovat.
No a náš Maxík hned zjistil, že máme nového člena rodina, tak seděl u dveří a mňaukal a mňaukal a Čita z druhé strany ňufala. Takže první seznámení přes síť ve dveřích proběhlo ještě ten večer. Každý dostal dobrotu do misky a v klidu se společně přes síť nažrali. :-)
Druhý den ráno jsem jim chtěla opět dopřát trošku seznámení a Čita šikulka využila mé nepozornosti a ani nevím jestli přeskočila nebo se protáhla škvírou a už nám běhala po celém domě. Všechno si prohlédla a zamířila zpět do svého úkrytu pod sedačku. Ještě dopoledne strávila zavřená v pracovně, ale odpoledne jak jsme se vrátili ze školení, tak už dveře zůstali otevřené. Maxík reaguje hezky, má ještě pořád trochu odstup a když Čita přiběhne moc rychle tak na ni zasyčí nebo zavrčí a vyskočí na stůl.
Ale už mají misky na žrádlo vedle sebe a společně dlabou. Ráno vždycky jak vstanu a jdu jim dát kapsičku, tak přiběhnou oba dva, mňaukají a vždycky si dávají pusinky... ráno se mají rádi nejvíc, to se mi bohužel zatím nepodařilo vyfotit :-))
Jinak Čita je moc mazlivá a hravá kočička, je s ní zábava, vymýšlí věci, které Maxe nikdy nenapadly, využívá poličky, které jsme nechali udělat na zeď pro našeho Teoška. Květináče z poliček postupně sundáváme  :-)) A je tak šikovná, že zatím nic neshodila ani nerozbila. Taky se mnou strašně ráda pracuje, počítač je velmi oblíbené místo. Ráda si hraje ve vaně s kuličkou... to mi parádně poradila paní Buchtíková :-)) Tu také hltím fotkami Čity, když něco vymyslí, hned se paní Buchtíkové chválím :-))
To je asi vše s čím jsem se ráda podělila, posílám také pár fotek, ať se podíváte na tu darebu.
Mějte se všechny moc hezky
Radka

img-4d214f7a146b08f3eb0fdbca606fbd3e-v.jpg28.11.2022
Dobrý den dámy co milujete kočky :-)
toto letí... opravdu už to je měsíc co máme miláčka Čitušku a jsme moc rádi.
Tak nějak nám rosvítila život, nejenom Maxíkovi, ale i nám. Všem lidem doporučuji vzít si kočičku nebo kocourka z útulku. Tak hodnou a skvěle vychovanou kočičku jsem ještě nezažila a to jsem už měla spoustu koček.
Je hodná, mazlivá, ráda se tulí a v minulém životě byla určitě netopýr, protože zbožňuje viset hlavou dolů ze židle nebo ze sedačky. S Maxíkem vychází čím dál líp, měli jsme sice i chvilku kocoura v depresi, když mu došlo, že se jí nezbaví, ale už se smířil. Ona je totiž i mazlivá na Maxe, když Max přiběhne z venku, tak Čita hned běží ho přivítat, dát mu pusinku a Max to ze začátku nechápal a bál se jí... trumbera, byl totiž zvyklý, že náš Teošek ho spíš mlátil než pusinkoval.
Dámy musím na sebe napráskat, že jsem nevydržela prosebné pohledy Čity a Maxe a pustila jsem Čitu na naši zahradu už minulý týden a to to nebyl ještě měsíc, no a protože jsem tušila, že dělám chybu, tak jsem napsala paní Buchtíkové a ta mi velmi mile vysvětlila ať ještě vydržím a nedám na ty prosebné pohledy. Podpora z její strany mi pomohla a Čitu už jsem nepustila, ať koulela očičkama jak chtěla.
Nicméně i ta chvilka na zahradě nám změnila Maxe k nepoznání, tak jak si do té doby Čity doma moc nevšímal, tak na zahradě běhal kolem ní a chtěl si hrát. Naštěstí si to přenesli i domů a teď lítají po domě, číhají jeden na druhého, proběhne teda i nějaké to prskání, ale jen na chviličku, pak příjde vzájemné olizování tlamiček a oušek, láska k pohledání. :-)

Tento víkend jsme se rozhodli, že už je tedy správný čas Čitu pustit na zahradu. Je velice opatrná, jak se jí něco nelíbí hned běží domů, schovat se pod sedačku. Nejvíc se bála sousedových pejsků, jakmile zaštěkali, tak zmizela doma a ven už nešla. Dnes jsem otevřela na zahradu, Max okamžitě vyběhl, ale Čita si sedla ke dveřím a vše pozorovala z bezpečí domu. Maxík se chudák naběhal, vždycky na konec zahrady, pak zpátky za Čitou, dát ji pusu a jakoby říkal, tak pojď už, budem si hrát, Čita se nechala zlákat a proběhla se s ním chvilku po zahradě, pak se způsobně vrátila nazpátek domů. No a Maxík mazal za ní! To taky neznáme, nikdy netrávil čas na zahradě, vždycky rovnou přeskočil plot k sousedům a zmizel někde na ulici. Díky Čitě se Max drží více doma ..., těšíme se na léto, až budeme na zahradě trávit celý den s kočičákama.

Dámy posílám opět pár fotek, nedaří se mi ty dareby vyfotit hezky spolu, když mě vidí s telefonem v ruce, jak se blížím, tak buď běží ke mně se pomazlit nebo ztuhnou v naprosto nesmyslné póze. :-)
Mějte se krásně, přeji ať se daří Vám i všem kočičkám
Radka

8.12.2022
Přátelství Maxíka a Čity zpečetěno! Video zde.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář