Jdi na obsah Jdi na menu
 


Della 02

1. 9. 2023

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2021
Umístění:
depozitum Hodonín II.

26.9.2022 - Ve večerních hodinách nám oznamovatelka z Mutěnic nahlásila nález kočky, která je těžce zraněná. Na místě jsme zjistili, že kočičce visí přední nožka jen na vlásku, je celá špinavá, vyhublá, zranění je staré, silně zapáchající. Vzali jsme ji do našeho depozita, dostala jméno Della. Druhý den byla provedena amputace. Della je úžasná, mazlivá a statečná. Pomoci jí můžete adopcí na dálku. 16.11.2022 - Della je hodná kočka, mírnější, submisívní povahy. Je mazlivá, chytrá a s pohybem nemá žádný problém, zvládne schody i vyskočí na postel. Společnost velkého množství koček jí nedělá dobře, ráda by co nejdříve odešla do nového domova, s jednou či dvěma kočkami v pohodě nebo pokud bude moci i na zahrádku s bezpečným plotem, může být i sama. 1.9.2023 - Della dnes odjela do nového domova, do Moravského Písku, do domku se zahradou, kde na ni čeká kocourek Samuel.

Další fotky zde.

Della byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala Nicole Schneiderwindová s kočičkami Mínou, Jednoočkou, Pepinkou a kocourkem Dastym. Děkujeme!

Della byla adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívaly Anna a Svatoslava Sůkalovy s Papájou a 8 kočičkami. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

4.10.2023
Dnes 1.10.2023 oslavila Della v novém domově právě jeden měsíc. Tak krásná, šikovná a statečná kočička si zaslouží informovat minimálně své sponzory, jak si v novém domově vede. Adaptaci v nových podmínkách podle naší guru Lucinky Foltýnové zvládla v rekordním čase. Už za 2 dny po svém příjezdu dokázala vylézt ze svého úkrytu, i když na ni byl znát strach, touha po pohlazení a mazlení byla mnohem silnější. Položila mi hlavičku do ruky a od té chvíle byla naše. Podle rady naší guru jsme ji prakticky od začátku nechali v kontaktu s domácím panem, kočicakem Samuelem. Začátky byly krušné, samé sycení, vrčení, prskání. Ale naše guru nás podporovala, radila a teď po měsíci, máme ty nejbáječnější kočičky na světě. Teď po měsíci může Dellisek i ven na zahradu a moc si to užívá. Dokonce vylezla do koruny vzrostlého ořechů (stala jsem dole pod stromem a přemýšlela jaké číslo mají hasiči), ale Della slezla dolů se stejnou grácií jako vylezla nahoru a měla obrovskou radost. Ten večer usínala "úplně hotová", uvolněná, jaksi stočená, ale na zádíčkách a nejspíš šťastná. ONA je prostě v té své nedokonalosti DOKONALÁ. Děkuji všem, kteří naší Dellinku podporovali a velké wauuuu holkám z koček SOS, které odvádí neskutečnou práci.

mensi.jpg3.4.2024
Della zdraví do Koček SOS,
1.4.2024 to bylo právě 7 měsíců, co přijela do svého nového domova v Moravském Písku.
Je to hrůza času jednoho kočičího života. Má ve svém "doma" prostor dohnat všechno co jí bylo jako maličké odepřeno a i když nožku ji už nikdo nevrátí, může do sytosti blbnout s kocourem Samuelem na zahradě i v domě, číhat a lovit, jen úlovky by mohla nechávat venku, abysme po obýváku nehonili živé myši.
Ráno má vyhrazenou chvíli, kdy chce na návštěvu k našemu králíkovi Zdeničce nebo odpočíva i s kocourem kdekoliv v domě.
Dellinka se toho hodně naučila, nikdy nezapomeneme na její úžas, když viděla, nejspíš poprvé, obraz v televizi. Teď už je to stará mazacka, většinou u tv dřimká, ale jak jsou tam nějaká zvířátka, dokáže chvíli koukat nebo číhá.
Ze začátku vždycky lehala na vyvýšených místech, bez překážek, tak aby mohla rychle zdrhnout v případě nebezpečí. Měla lehký a krátký spánek, pořád ve střehu. Teď si vleze do peřin, do deky, do takové kukaně ve škrabadle a dokáže odpočívat a v klidu spát dlouhé hodiny. Zaujímá polohu na zádech, různě stočená nebo s packou přes oči...jako...NERUŠIT prosím!!!
Od Samuela pochytila různé praktiky, například ráno, když se snídá kapsička, je nutné všechno maso z misky vyházet na zem a teprve pak se do toho pustit. Podlahu máme jako v chlívě.
Dellinka více pobývá v prostorách domu, kam mají i s kocourkem volný přístup skrze kočičí dvířka, zatímco Samuel se nám část noci toulá. Dellinka, když vidí, že beru župan, už je narychtovaná na cestu do ložnice. Spaní vypilovala k dokonalosti. Nejdřív spala v mě posteli se mnou a teď spí v mé posteli na mně. A je jí jedno jestli na hlavě, břichu, zádech, když se přetočím na bok, tak se vyškrábe na paži a sedí tam jak slepice na bidle.
Stala se z ní velká paní domaci, je to znát když k nám přijde návštěva. I když má respekt a určitá plachost v ní zůstane, neschovává se v koutě, ale jde se podívat kdože jí to zase leze do domečku. Od někoho chce pohladit, někomu vleze na klin, někoho ignoruje, rozdá pár "čel", stále se mazlí tím způsobem, že hlavou by vám urazila sanici a musím říct, že teda "páru" rozhodně má.
Moc ráda si hraje, s kocourem, lítají kolem židlí, pod křesly, skáčou po škrabadle, ale kolikrát si vystačí i sama, miluje vábničku s peřím, před spaním máme desetiminutový rituál, kdy ji musím schovávat hračku pod peřinou a Della loví až by se přerazila jaké metá kotrmelce. Oba milují krabice všech velikostí nebo košíky.
Kocour zase opisuje od Delly. Co jí máme, je přítulnější a mazlivější a víc se zdržuje doma. Občas ji teda i prožene, ale ona mu to na oplátku vrátí. Když přijde v noci ze svých toulek, zalehne k nám do postele a to pak Della leží na mě a kocour na moji peřině a nemám šanci se hnout.
Po zdravotní stránce má Dellinka trochu nabořenou imunitu, je to pochopitelné po tom co si prožila, ale dá se říct, že už i to máme pod kontrolou. Dellinka nám oplácí nekonečnou kočičí láskou, je to prostě "božanda" a líba jako bohyně. :-)
A to je tak v kostce prvních 7 měsíců z Dellina života v novém domově.
Moc vás všechny zdravíme a děkujeme za obrovský kus práce co odvadite.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

V novém domově

(Martina Procházková , 4. 10. 2023 8:01)

1.10.2023 oslavila Della v novém domově právě jeden měsíc. Tak krásná, šikovná a statečná kočička si zaslouží informovat minimálně své sponzory, jak si v novém domově vede. Adaptaci v nových podmínkách podle naší guru Lucinky Foltýnové zvládla v rekordním čase. Už za 2 dny po svém příjezdu dokázala vylézt ze svého úkrytu, i když na ni byl znát strach, touha po pohlazení a mazlení byla mnohem silnější. Položila mi hlavičku do ruky a od té chvíle byla naše. Podle rady naší guru jsme ji prakticky od začátku nechali v kontaktu s domácím panem, kočicakem Samuelem. Začátky byly krušné, samé sycení, vrčení, prskání. Ale naše guru nás podporovala, radila a teď po měsíci, máme ty nejbajecnejsi kočičky na světě. Teď po měsíci může Dellisek i ven na zahradu a moc si to užívá. Dokonce vylezla do koruny vzrostlého ořechů (stala jsem dole pod stromem a přemýšlela jaké číslo mají hasiči), ale Della slezla dolů se stejnou grácií jako vylezla nahoru a měla obrovskou radost. Ten večer usínala "úplně hotová", uvolněná, jaksi stočená, ale na zadickach a nejspíš šťastná. ONA je prostě v té své nedokonalosti DOKONALÁ. Děkuji všem, kteří naší Dellinku podporovali a velké wauuuu holkám z koček SOS, které odvádí neskutečnou práci.

Adopce

(Anna Sůkalová , 1. 10. 2022 19:16)

Dobrý den, je možnost kočičku adoptovat? E-mail sukalovaanna@gmail.com
Děkuji Svatoslava a Anna Sůkalovi

Re: Adopce

(Kočky SOS, 2. 10. 2022 20:18)

Dobrý den,
jak postupovat najdete vlevo v menu v rubrice "Adopce na dálku" nebo když kliknete výše v příspěvku v červeném textu na "adopce na dálku".
Děkujeme.