Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dixi 02

28. 1. 2021

img_20191211_142339.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2018
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

21.11.2019 - Na bývalý statek v Mutěnicích, kde se krmí plaché kočky, se přitoulala tato mourečka. Je mazlivá, stále se snažila dostat dovnitř k lidem, tak jsme ji přijali a budeme jí hledat domov. 8.1.2020 - Dixi může do nového domova. Je to krásná tmavá mourinka, mazlivá, zvědavá, velmi hravá. Z většího množství koček je nervozní, doporučujeme max. 1 parťáka a nebo pokud bude moci chodit ven, může být i jedináček. K malým dětem není vhodná. 28.1.2021 - Dixi odjela do nového domova, do Novosedel, do domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Dixi byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Blanka Rybová a kočičky Amálka a Eliška. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

29.1.2021, telefonicky
Dixi chodí za námi i na záchod, tlapkuje peřinu, zařadila se do chodu domácnosti naprosto skvěle, v 6 ráno je budíček, všichni ji prostě miluji!

img_9384.jpg30.1.2021
Mamka říkala, že byste ráda měla nějaké foto Dixi od nás, tak přílohou posílám. Myslím, že se jí u nás líbí, zvládla dnes i delší návštěvu v podobě 4 letého synovce - hráli si spolu, nechala se od něho šimrat. Občas vytáhla drápky, ale stíhali jsme Fífu upozorňovat, co se jí líbí a co ne a on to respektoval, takže věřím, že byli spokojeni oba :-) . Večer spala v "kukani", posílám foto z jejího odpoledního spánku. Tedy spala, dokud jsem nepřišla s foťákem. Pokaždé, když ho vytáhnu, tak si chce hrát, nebo chce asi makro fotky :-D , když mi pořád do něho "leze" ;-).
Toaletu používá od včerejška také v pohodě (šla až pozdě v noci, mamka z toho byla trošinku nervózní), myslím, že ve finále budou spokojeni všichni, Dixi i rodiče, potažmo celá rodina. Mějte se, určitě časem zase nějaké foto pošlu :-) . Leona

10.4.2021
Zdravím do Hodonína,
Dixi se má dobře, jen ven se zatím ani "nedere", ještě pořád prozkoumává chalupu, prostě zvědavka ;-).  Zahrada je za domem a oplocena, přesto to mamce zatím vyhovuje, že to Dixi neláká ven, protože dům je u hlavního tahu obce. S příchodem teplejších dnů ale mamka určitě vyzkouší pobýt i s Dixí venku. Je to pár dní, co si ta naše čtyřnohá kamarádka našla místečko na jižním okně, kde tráví i půl dne :-D . Jo, vypadá to, že se zamilovala do mého syna, od kterého si vynucuje pohlazení. Na MDŽ "dostala" kytku, je vidět, že je to ženská ;-) . V jídle si také vybírá, hovězina ji nejede, raději má lehčí maso jako je kuřecí a rybí. Jak říkám, ženská dnešní doby :-). Toť asi v kostce vše o Dixi. Určitě se zase ozveme a já ji zkusím častěji fotit, i když ona raději šimrání, než focení.
S pozdravem a přáním pohodových jarních dní. Leona

15.1.2023
Zdravím v novém roce a přeji nejen pohodu, ale hlavně spousty energie, pevné zdraví i nějaké to splněné přání Vám, celé rodině, včetně té čtyřnohé :-) .
Dlouho jsem nic nepsala ohledně Dixi, kterou si brala mamka. Je to pořád velká lenoška, nejraději spí. Je zdravá, raději se drží doma a více se věnuje miskám, jak aerobiku na zahradě. Ne, ráda si i pohraje, ale přeci jen ty misky jsou v její větší oblibě ;-).

mensi.jpgDixi má novou kámošku, je to rok a půl stará kočička Sam (celým Samantha, má to tak v průkazce :-D), kterou Dixi občas "propleskne", občas s ní lítá po celé chalupě, dost často jí vymete misku a občas dělá, že Sam neexistuje, aby vzápětí ji samou láskou snědla :-D . Samantha je kotě kočky, která se zatoulala loni v květnu na zahradu jedné mé známé a měla s sebou tři outěžky, dvě holky a kluka, asi měsíc staré. Tak o prázdninách děti byly rozebrány a Kočka (dostala už takové jméno) zůstala u známé, která ji pak dala vykastrovat. Takže tak je to u nás na dědině s tou "divou zvěří".
Přílohou posílám foto z Vánoc a dneška, kde zaujala svou oblíbenou polohu. Dovoluji si poslat pár fotek i Sam, jaká je to divoženka, a že díky ní Dixi neleží celé dny na parapetu, či tak různě po domě ;-) . Na zahradu chodí obě sic navolno, ale jen ve "vestičce" a pod dohledem, přeci jen bydlíme u hlavního tahu a brankou může v nestřežený okamžik přijít kdokoliv.
Opatrujte se a já zase někdy pošlu pozdrav od Dixi a mamky. L.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář