Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fanynka

6. 11. 2020

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2019
Umístění:
depozitum Hodonín II.

28.5.2020 - Dnes nám pozdě večer přivezli tuto kočičku. Oznamovatel ji našel hladovou, plnou klíšťat v rekreační oblasti Lučina, schovávala se pod auty. Je umístěna do karantény. 18.7.2020 - Fanynka je velmi umazlená kočička mírné povahy, která miluje společnost lidí. Ve velkém kolektivu koček je submisivní, ale kamaráda na hraní přivítá, pokud by měla dostatek pozornosti může být i sama. 21.7.2020 - Fanynka odjela do nového domova, za Skyler. Více zde.
25.8.2020 - Před pár dny jsme zveřejnili příspěvek, zprávu z nového domova, jak se má Fanynka dobře. Dnes už je všechno jinak. Fanynka byla tento týden vrácena k nám, protože má pozitivní test na koronavirus. Měla průjem a ve stolici byla potvrzena přítomnost tohoto viru. Jisté však je, že pozitivní test na koronavirus má 90 % koček z útulků a 50 % další kočičí populace! Rozhodně by to neměl být důvod k vracení kočky. Fanynka u nás průjem nemá, ale je ve velkém stresu, smutná  a nežere.
17.9.2020 - Při běžné veterinární prohlídce byl slyšitelný srdeční selest, proto bylo srdíčko podrobněji vyšetřeno ultrazvukem, kde se bohužel zjistilo onemocnění HCM. Fanynka tedy bude muset každý den užívat léky, což ji ale nečiní žádné potíže. Naštěstí se onemocnění podchytilo v počáteční fázi, zatím je kočička naprosto bez příznaků, jen z prostředí útulku je hodně nesvá, velké množství koček nemá ráda a těžce nese ten návrat po umístění do nového domova, zpět do útulku, stále se dobrovolně zdržuje v karanténní kleci. NALÉHAVĚ PRO NI HLEDÁME DOMOV U JEDNÉ KOČIČÍ KAMARÁDKY. 6.11.2020 - Fanynka dnes odjela do nového domova, do Milotic, do domku, kde na ni čeká jedna kočičí kamarádka.

Další fotky zde.

Fanynka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Anika a Václav Lauerovi a kočičky Pedra a Sága. Děkujeme!

Fanynka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradili Ivana, Luděk a kocourci Celestýn a Kryštof. Děkujeme!

 

fqanynka.jpgZprávy z nového domova:

7.11.2020
Z Františky se pomalu stává kulička, zežere co jí dáme. Je zvědavá a umazlená, určitě ne stresovaná. Myslíme si, že je spokojená, tak jak my. Děkujeme "kočkám" z Kočky SOS za snahu dát tuto kočičku po zdravotní stránce do pořádku a zabezpečit jí budoucnost.

17.12.2020
Zdravíme s Fanynkou z Milotic.
Přišla z venku špinavá jak prasátko, snědla půl kapsičky a usnula. :-) Už týden chodí ven sama a náležitě si to užívá.
Mají s Demi lítačky, tak si chodí ven a zpět, kdy se jí zachce. Plná pavučin, nevím, kde tam co prolézá, a špinavé ťapky ... Když jsme ji před 6 týdny přivezli, měla je růžové jak pan farář :-) Neskutečné éro, běhá schody jak závodník. Pěkný advent přejeme a mějte se všichni hezky.

fanynka.jpg22.5.2021
Fanynka se má úžasně a poslala nám jarní pozdrav. Byla na kontrole se srdíčkem, všechno je v pořádku a může si užívat sluníčka na zahradě ...

13.11.2021
Zdravíme z Milotic a podáváme hlášení.
Fanynka je u nás právě rok. Je to tulaňa, vůbec se jí nechce domů, musíme ji nahánět a slibovat kapsičku. Když ale vezmu do ruky sáček s granulkama či kapsičku a zašustím, letí domů, že by si nohu zlomila. Pak už je v teple a spí v jídelně půl dne u radiátoru. :-) Dnes vás zdravíme z tepla domova a děkujeme, že jste nám ji daly, Kočky, Přejeme zdravíčko a hodně sil všem.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fanynka

(Mirka Lattenbergová, 20. 12. 2020 19:54)

Děkuji úžasným lidem z Milotic,kteří se ujali nešťastné Fanynky přes její zdravotní potíže a dali jí krásný dárek - nový domov.
Přeji majitelům iFanynce krásné společné vánoce a hodně společných krásných zážitků.
Zdraví Mirka L. a 5 kočičáků....

nový domov

(Honza, 7. 11. 2020 13:26)

Jsem za Fanynku opravdu rád a děkuju novým páníčkům, že ji dali její doma. Přeju vám, ať je vám spolu dobře.

Hodně štěstí

(Renata Žaludová, 7. 11. 2020 6:25)

a zdraví, a dlouhá léta společného života Fanynce i její nové rodině! Jsem ráda že našla konečně domov.

Imunita proti koronavirům

(RNDr. Renata Žaludová, CSc., 21. 10. 2020 15:07)

Přečtěte si rozhovor s českým imunologem prof. Hořejším - zde:
https://www.respekt.cz/rozhovor/cast-lidi-je-proti-covidu-imunni-potvrzuje-imunolog-vysledky-novych-studii?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=335301&dop_req_id=xE7NCPbHQon-202010161245&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Kočičí koronaviry nejsou nebezpečné jako covid-19, ale protože jde také o koronaviry, mohou třeba právě ty zvířecí vyvolat u některých lidí imunitu, která částečně chrání i před covidem-19. V podstatě jde o podobný princip jako při očkování. Takže kočka z útulku nás možná múže chránit před covidem-19, zvláště pokud má (kočičí) koronavir a je přítulná!!
Takže mému Frankovi teď říkám že je možná můj anticovidový andílek strážný.
Jen doufám že tato informace nepovede zítra k frontám na Fanynku před útulkem! Museli byste vypsat výběrové řízení ...
Paní která ji vrátila asi udělala velkou hloupost, zvláště v této době ...

národ bezmozků

(Lucie , 1. 9. 2020 12:19)

ach ten slavný koronavirus ! a 99 % lidské populace je natolik neinformovaných a zmanipulovaných médii a kdejakou blbostí co si přečtou na internetu že už ztratili soudnost a nemají vůbec vlastní názor....a odnáší to zvířata. je mi z dnešního světa smutno,doufám,že Fanynka i přes svůj handicap v podobě koronaviru najde rodinu ,která má mozek ještě v pořádku....

Re: národ bezmozků

(RNDr. Renata Žaludová, CSc., 18. 9. 2020 12:05)

Také by veterináři, když zjistí "koronavir" měli lidem hned vysvětlit jaký a zda je přenosný na lidi - většinou není. Nákazy covidem-19 byly ve světě zatím zaznamenány u koček jen ojediněle. I lidé mohou mít jiné koronaviry než covid-19, ono je jich víc druhů. Je třeba vysvětlení, protože většině lidí pochopitelně chybí i elementární znalosti virologie.

Každý koronavir není covid-19,

(Renata Žaludová, 29. 8. 2020 10:40)

to by bylo potřebí lidem vysvětlit. Pokud vím, kočičí koronaviry nejsou přenosné na lidi. Kdo a jakým způsobem test dělal, je otázkou, a pokud paní na veterině jen stručně řekli že má kočička koronavir, bez bližšího vysvětlení, tak ta zpanikařila a kočička na to doplatila.

"koróna"

(Honza, 28. 8. 2020 16:24)

Na druhou stranu, pokud byli její noví páníčci takto hysteričtí, je asi lépe, že je zpět.
A k její "pozitivitě". Je to jako by někdo vrátil matraci i s postelí, protože "zjistil" přítomnost roztočů.
Co dodat, je mi to líto. Snad příště najde někoho u koho bude šťastná. Někoho, kdo nebude tak mentálně limitován.